Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

codec missing

93 pregleda · 6 odgovora · otvorena 05.07.2011. u 19:15

Pozdrav.Po samom naslovu vidite problem

Pre 10tak minuta sam skinuo Hangover 2 i kad sam otvorio prikazalo mi se ovo :

ako neko moze da mi da download link od codeca

btw. ovaj sajt codecavil.com ne radi
Vjerovatno je fake, tj. file koji si skinuo nije film.

Uglavnom, skini storm ili k-lite codec pack. Instaliraj i pokreni film. Ako se problem bude ponovio onda traži negdje drugo film, jer pomoću ova dva packa možeš pokretati bilo koji film bez ikakvih problema, što dokazuje da je ovo fake
Skini K-lite Mega Codec Pack (http://www.codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_mega.htm) i probaj ponovo. Ja nisam skiguran baš da je ovaj film fake, jer inače ne piše to što je trenutno kod tebe. Kad je fake piše nešto kao da trebaš pokrenuti film preko WMP-a.
skile je napisao/la:
Vjerovatno je fake, tj. file koji si skinuo nije film.

Uglavnom, skini storm ili k-lite codec pack. Instaliraj i pokreni film. Ako se problem bude ponovio onda traži negdje drugo film, jer pomoću ova dva packa možeš pokretati bilo koji film bez ikakvih problema, što dokazuje da je ovo fake
Izgleda da storm codec pack ne radi,sa'cu da probam k-lite pa cu da vidim
Kao što reče neko iznad, film je vjerovatno fake ako nije i virus. Skini K-lite codec pack, pa ponovo pokušaj. Skeniraj film s nekim od AV.
Ovo ti je fake film. Ustvari, bolje rečeno: "fake fajl". Naime, stavljajući tag (HQ) autor nagovara korisnike da skinu taj fajl neznajući da je fake. Taj "film" je ustvari samo fajl sa .avi ekstenzijom koji pri pokretanju izlista "Codec is missing", a u nastavku "ownload codec from link uklonjen". Čime te nagovara da odeš na neku stranicu, skineš "codec" i prije nego što znaš imaš hrpu virusa na računaru.

Drži se onih "sigurnih" uploadera kao što su aXXo, MAXSPEED, VISiON, IMAGiNE, FxM, EP1C, DTRM i slično. Ovo ostalo su sve neki "hakerčići" što te pokušavaju prevarit.
Evo obrisao sam taj fake fajl i reportovao sam ga.

Sad skidam sa piratebaya i nadam se da ovaj nece biti fake.

BTW. Hvala svima

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.