Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Program za podjelu brzine?

172 pregleda · 6 odgovora · otvorena 25.06.2011. u 22:52

Ovako braćo gejmeri: Posjedujem Tp-link router, pomocu kojeg ja i moja sestra dijelimo net,brzinu. Eh da nije ovih turskih serija sigurno ne bih ja pisao ovu temu nego bih rajdao, farmo, pravio ejsove itd... Otkad je pocela gledati te serije preko neta, ping mi se podigao na 200 dok je prije bio 20-30. Sad me zanima da li postoji neki program pomocu kojeg mogu da napravim prioritet svom racunaru, da on vuce vise kb konekcije nego njen, jer eto iz ponudjenog se da vidjeti da youtube kida moju konekciju dok ga ona koristi. Znaci ako iko zna neki program koji bi mogao da nam podjeli brzinu (70%:30%) neka se javi na temu ili pm i ostavi link za download jako bih bio zahvalan :)

btw. Ja sam direktno konektovan na router preko lan kabla, ona koristi wireless da se konektuje na router i hvata signal.
http://www.netlimiter.com/
Moze samo ako u postavkama rutera imas opciju da ogranicis konekciju.
I ja imam isti problem, i nemam ruter koji ima opciju za limitiranje
Zato fino sjednem s njom, dogovorim se da stavi da joj loaduje serije preko noci i sutradan gleda.. Ako to ne ispostuje, iskljucim wlan na ruteru, odvrnem sebi muziku i ne slusam dreku po kuci
NetLimiter kao sto brick kaze.. instaliras to na njen komp,ogranicis brzinu kad ona nije tu i nemoj zaboravit brisat ikone da ne skonta xD
To najbolje kad ona spava xD
Postoji li nacin da ogranicim brzinu bez pristupa tom racunalu?

Ovaj router:

iMZ je napisao/la:
Postoji li nacin da ogranicim brzinu bez pristupa tom racunalu? :D

Ovaj router:

Naravno , pristupis routeru. Ako koristis windows os:

Start -> run -> cmd -> kucas: "ipconfig/all" -> pogledas koja ti je defaultni gateway, vidis ip , to ti je ip od uredjaja s kojim izlazis na net. Kucas taj ip u browser, explorer i udjesu uredjaj i onda skontas sam konfiguraciju.
_domaci_rap_ je napisao/la:
Naravno , pristupis routeru. Ako koristis windows os:

Start -> run -> cmd -> kucas: "ipconfig/all" -> pogledas koja ti je defaultni gateway, vidis ip , to ti je ip od uredjaja s kojim izlazis na net. Kucas taj ip u browser, explorer i udjesu uredjaj i onda skontas sam konfiguraciju.
Znam to, nego mi treba ograniciti brzinu na sestrinom laptopu a da ne diram laptop.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.