Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Virus ili...?

375 pregleda · 17 odgovora · otvorena 24.06.2011. u 14:44

Pozdrav Gameri !
Necu puno filozofirat nego da odmah predem na stvar.
Maloprije sam trazio neki crack na netu i naidem na jedan link, skinem crack, pokrenem kad ono poce neki virus scan neko sra**e, ja pokusam da prekinem preko task manager-a i dok sam prekinuo taj scan PC mi se restart-ovo.
Pokusao sam systemrestor i antivirus da pokrenem al sta god pokrenem pise mi nesto dole u desnom cosku "Aplication can not be activated. Reason: Suspected in virus activity and moved to quarantine, pleas activate your antivirus software to clean aplication" WTF :

Ako neko zna sta mogu da uradim da to fix-am, a da ne moram dizat sistem na novo bio bih stvarno zahvalam.
Hvala unaprijed 
Ja ne znam je li to virus ili ne,ali znam da ono dole sto pise je desni cosak ? :r

Post dobio šamar od 4rm4n1

crack dobio h1n1 :S

Post dobio šamar od 4rm4n1

Kol'ko me pamćenje služi ti imaš Aviru antivirus ...
Ona je znači automatski taj virus prebacila u "box" koji jednostavno kada pokreneš antivirus, pronađeš i obrišeš iz tog boxa ...

Al' pošto kažeš da ne možeš da pokreneš Anitivirus, pa ti čak ni system restore ne radi, probaj skinuti Malware Bytes, ili te nisam skontao, pa ti čak bilo koji program / igru nebitno šta pokreneš izbaci to u desnom ćošku ?

@Asteroid

Bitno je da si ti nabio +1 post, pa šta ako je pogriješio ...

:-X

EDIT : Najgore je što upravo ništa ne možeš pokrenuti, vjerovatno, ali nisam siguran, sačekaj još ostale, al' velika je vjerovatnost da ćeš morati dizati nanovo sistem ...

Nisam siguran, al' po ovome što vidim, jer šta bi ti ovdje mogao uraditi ? Ne možeš ga ukloniti, ne možeš igru pokrenuti, nit' možeš neki efikasnij program pokrenuti koji bi uklonio taj virus ...

Naš'o si sebi džaba belaja  .
Ja ovih idola iznad, sve gori od goreg.

@tema
Mislim da je sasvim očigledno da trebaš aktivirati (licencirati) taj antivirus kako bi obrisao virus. Ne znam koji je AV u pitanju, ali tu je istekla licenca.
TitaniuM je napisao/la:
Ja ovih idola iznad, sve gori od goreg.

@tema
Mislim da je sasvim očigledno da trebaš aktivirati (licencirati) taj antivirus kako bi obrisao virus. Ne znam koji je AV u pitanju, ali tu je istekla licenca.
Kako će aktivirati kad ništa ne može otvoriti, uglavnom, da bi aktivirao, treba unijeti kod, ili šta već, a to uradi tako što otvori, pa onda "enter product key" etc. i to je to ...

:D
jasno je da trebas aktivirat , avira ti je "pohranila" virus u quarantine i trebas je aktivirat da to izbrises , moj prijedlog je da skines drugi antivirus , npr avast free , imas svu zastitu a free je  mene sluzi dobro , nemoj se mucit za aviru trazit crack etc.jer te nece ni dobro sluzit ,skini avast i dobar si
Skini microsoft security essential ako ti je W7 , neces imati nikakvih problema , koristim ga odkako imam W7 nikad nijedan wirus nije uso na comp , a skino sam bruku toga s neta , sto crackova, filmova i slicno.

Vjeruj mi !
Sve je to fino ljudi..., al ja ne mogu nista uradit trenutno, sta god otvorim pise mi ta glupost, znaci ne mogu ni aktivirat aviru nit instalirat nikakav novi antivirus 
btw. scan koji mi se otvorio nikako nije bio od avire, vec neki "lijevi" koji "kobajage" scanira mi komp i samo javi da kupim taj antivirus tako sto ga licenciram :S
NightWalker je napisao/la:
Skini microsoft security essential ako ti je W7 , neces imati nikakvih problema , koristim ga odkako imam W7 nikad nijedan wirus nije uso na comp , a skino sam bruku toga s neta , sto crackova, filmova i slicno.

Vjeruj mi !
Ja imam Win7 Ultimate i MSE, i kad skeniram bilo koji crack prepozna ga kao potencijalni virus/malware, kao što bi i trebalo.
AVG Internet Security 2011 godina...ovaj antivirus je dobio najveće ocjene što se tiče zaštite on malwarea i virusa. Pretplaćen sam na par časopisa informatičkih kao bug,pcplay,vidi i svi su ocjenili ovaj kao najbolji,ja sam se u to i uvjerio,tako da...mislim da je bolje vjerovati profesionalcima nego jendoj osobi koja kaže da je dobro...i također wall na gb.
Probaj start, run(pokreni) napisi msconfig pa enter.
I idi na Startup(tab) i tu probaj nac taj ajmo rec "virus" taj neki exe sto ti se pokrece kad ti se pc pali ( to sto te pita licensu) nezz kako da ti objasnim.
Jesi probao uc u safe mode i onda skenirat sa avirom. Kako u safe mode?
Kad restartiras pc pritisces F8 Ako ti izbaci nesto plavo onda pritisni esc pa opet F8 dok ne nadjes neke funkcije i jedna od njih ce bit safe mode kad pokrenes safe mode onda idi na aviru i skeniraj trebalo bi moci.
Ako nista, skini anti malware i installiraj ga u safe modu i pokreni. Nek ocisti sto nadje.
Nadam se da ce od ovog nesto pomoc :S
DuhBoy je napisao/la:
Probaj start, run(pokreni) napisi msconfig pa enter.
I idi na Startup(tab) i tu probaj nac taj ajmo rec "virus" taj neki exe sto ti se pokrece kad ti se pc pali ( to sto te pita licensu) nezz kako da ti objasnim.
Jesi probao uc u safe mode i onda skenirat sa avirom. Kako u safe mode?
Kad restartiras pc pritisces F8 Ako ti izbaci nesto plavo onda pritisni esc pa opet F8 dok ne nadjes neke funkcije i jedna od njih ce bit safe mode kad pokrenes safe mode onda idi na aviru i skeniraj trebalo bi moci.
Ako nista, skini anti malware i installiraj ga u safe modu i pokreni. Nek ocisti sto nadje.
Nadam se da ce od ovog nesto pomoc :S
Pokusao sam to preko safe moda i opet sve isto 
...sve u svemu hvala, a meni ne ostaje nista nego da dizem sistem 
ZES je napisao/la:
Ja imam Win7 Ultimate i MSE, i kad skeniram bilo koji crack prepozna ga kao potencijalni virus/malware, kao što bi i trebalo.
Zanimljivo , licenciraj W7 , sa onim RemoveWat , updatuj MSE i probaj , ne smije se desit da on propusti virus, ja sam skido sa warez sajtova gdje vrvi sve od virusa i nije mi se nista desilo , plus iskljucen firewall drzim .
E ovako, virus je 100%, a ja sam na isti takav naletio prije par mjeseci, medjutim ja sam se namjerno zarazio sa njim da vidim kako da ga se rijesim :P (ludo, ali korisno, barem bi tebi moglo da bude :P), barem pretpostavljam da je isti, mozda je kod mene bio malo i gori jer ni browser nije bilo moguce pokrenuti niti vecinu exe filova.

Uglavnom da se toga rijesis, moras za pocetak utvrditi tacno ime virusa, ja sam poprilicno siguran da je to ovaj:
"Personal shield pro virus", kada to utvrdis moras da "Kill proces", ali to ne mozes pomocu win task managera, nego na jedan drugi fazon koji mi je pao na pamet, a to je pomocu MS-DOS task managera, to znaci radi slijedece:
1. Start i ukucaj cmd
2. Ukucaj task list
3. Sada ide najtezi dio, moras da nadjes ime tog procesa, to jeste tog programa na listi, a to je problem jer koliko sam upravo procitao na netu on ima random ime, ali gledaj da nadjes one sa najcudnijim imenima.
4. Kada si nasao onaj za koji mislis da je virus (proces), onda moras kucati slijedecu komandu u CMD:
taskkill /f /im imeprocesa.exe
5. Moras obrisati ovaj file:
c: Documents and SettingsAll UsersApplication Data<random>.exe
6. Preporucuje se da se odradi i ovaj dio (ciscenje registrija), ali mislim da ce raditi kako treba i bez toga:

HKEY_CURRENT_USERSoftware[random]
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerDownload “RunInvalidSignatures” = ’1?
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerPhishingFilter “Enabled” = ’0?
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings “ProxyOverride” = ”
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings “ProxyServer” = ’127.0.0.1:33554?
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings “ProxyEnable” = ’1?
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesAssociations “LowRiskFileTypes” = ‘.exe’
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun “[random]“
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerDownload “CheckExeSignatures” = ‘no’

Eto pa sretno bilo, jednostanvije ti nisam mogao da objasnim, jer nije bas tako jednostavno, ponajprije jer nije poznato ime procesa, ali nema njih puno sa toliko cudnim imenima, jer vecina asociraju na nesto :).
E slusaj imao sam i ja ovaj problem i ovako sam ga uspio rijesiti :
1. Idi task manager
2.Zatim Processes
3.I ako vidis da ti se nalaze 2 "winlogon" ugasi onaj kod kojeg sa desne strane ne pise SYSTEM Windows Logon Application

Eto ja mislim da sam ti uspio pomoci !

PS: Link za wallpaper !
Ajoj jarane ovo ti je najlakse ukloniti, to je noob virus.

Pokrenes racunar u "safe mode" (valjda znas kako se ovo radi, ako ne znas provjeri google).

Sledeca stvar sto radis jeste pokrenes "system restore" i to ti je to, samo vratis racunar u nazad i nemas problema.

Ako ti ovo ne upali ja cu ti platiti parama, eto.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.