Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Najbolje od Antivirusa

234 pregleda · 21 odgovor · otvorena 10.10.2011. u 20:25

Odlučih napisati mali review najboljih antivirusa, kako besplatnih, tako i onih koji nisu.

Prvo ću krenuti od onih nekomercijalnih, tj. free antivirusa:

5. Comodo Internet Security 5.0

Uradili su dobar posao sa redovnim update-ima i blokiranju najnovijeg malware-a, uz firewall pruža odličnu zaštitu vašem PC-u. (google*)

4. Panda Cloud Antivirus 1.0

PCA je lagan za koristiti, ali je spor prilikom skeniranja. Ipak, pruža kol'ko-tol'ko dobru zaštitu za free antivirus. Update-i su ne baš redovni, ali ipak dođu u pravo vrijeme. (koristio*)

3. Microsoft Security Essentials 1.0

Easy-to-use interface, ali spor pri otkrivanju i uklanjanju neželjenih stvari. Uglavnom, dok se još ne poboljša nemojte ga skidati (koristio*)

2. Avira AntiVir Personal

Brz pri uklanjanju malware-a, ne smeta PC-u pri radu, ima 'gaming mode' (uglavnom ne izbacuje poruke dok ste u nekom programu, čitaj - igri), ima relativno dobar scanner, i redovan update što ovaj antivirus stavlja na drugo mjesto neke so called 'liste koju su radili stručni ljudi'. Ipak, po meni ovaj antivirus ima bolje performanse od Avast-a, koji je na prvom mjestu. Jedino što 'šteka' je retardiran interface. (koristio*)

1. Avast Free Antivirus

Brzo skenira, ima odličan interface, brz je u pronalaženju i otklanjanju malware-a te ima redovan update. Sve u svemu odličan izbor za antivirus. Jedini hajmo reći 'problem' je što na sporijim mašinama, za razliku od Avire, slabo i sporo radi, te dodatno usporava PC. (koristio*)

google* - na google-u našao review
koristio* - sa mog subjektivnog, osobnog stajališta

Sada smo došli do liste na kojoj se nalazi antivirusi koji daju bolje performanse, brži su, ali se naravno - plaććaju.

5.Kaspersky Lab Antivirus 2011

Brz u otklanjanju malware-a, brz prilikom skeniranja te učinkovit. Jedina mana mu je što drastično usporava PC, a ove slabije mašine (kao moja) ubija. Naravno, odličan interface.

Na PC-u dobre konfiguracije skenira 4.5GB/1.40min, što je rekordna brzina.
Ako nemate mašinu od PC-a, ne koristiti. (koristio*)

4. G-Data Antivirus 2011

Sjajan antivirus sa sjajnom detekcijom malware-a, uz malo lošiji interface. (google*)

3. Avast Pro Antivirus 5

Sjajna 'paid-verzija' Avasta. Naravno, poboljšana free-verzija uz dosta brže i bolje performanse. (koristio*)

2.BitDefender Antivirus Pro 2011

Sjajan kod otklanjanja malware-a, solidan interface ali ima poteškoća pri otklanjanju najnovijeg malware-a zbog lošeg updatea. Ipak, sve u svemu odličan antivirus. (google*)

1. Symantec Norton AntiVirus 2011

Odličan interface, odlične performanse, brz scanner i redovan update su razlog što je ovaj antivirus prvi na listi. Definitivno najbolji antivirus koji je trenutno na tržištu. (koristio*)

Preporuka:

free antivirus - avira
paid antivirus - Norton

Napomena:
Ne skidajte paid antiviruse sa nekim 'serialom' ili crackom sa Interneta, jer ćete biti inficirani. Crack ili serial-code samo skidaju konektovanje na Internet, te javljaju uspješan update, iako se nije uopće update-alo. Znači, uopće nemate update. Ako niste u mogućnosti platiti antivirus, skinite free, bolje je.
Fino si sve napisao, svaka čast, ali po meni je Kaspersky najbolji od svih ovih antivirusa. Ja sam koristio oko 2 godine Kaspersky PURE, ali mi je istekla licenca pa sam prešao na Kaspersky Internet Security 2012.
Definitivno je najbolji jer štiti računar jako dobro, a ne usporava ga uopšte.
Ko tebi slaga da je Avast najbolji free antivirus, a ako si to sam zaključio onda nisi specijalista baš.

Bolan Microsoft Security Essentials 2 jedan od najboljih free antivirusa ikad napravljenih, kakav i avira i avast..

100% Provjereno, od kolicine IT stručnjaka, a i moja čista procjena jer sam ih dosta testirao.

Više od pola godine ga koristim i jedino što ću reć prezadovoljan sam!. Kada sam ga instalirao, više ga nisam vidio da mi zasmeta ili tako nešto, a nije prošao niti jedan crack ili zaražen fajl kroz račuar a da ga nije otkrio.

Toliko o njegovoj reputaciji
Slazem se sa TitaniuM i meni je Kaspersky najdrazi AV samo se mora platiti.

Sada koristim Avira AntiVir 2012 Free i odlican je .

Koristio sam; AVAST 6, Eset 5, Microsoft Secuirity Essential i odlicni su svi.

Sad za sad ostajem na Aviri jer je odlična.
Mozda da dopunis jos linkovima i bilo bi za 10.:D Nek je neko izdvojio vrijeme i za ovo.:P
TitaniuM je napisao/la:
Fino si sve napisao, svaka čast, ali po meni je Kaspersky najbolji od svih ovih antivirusa. Ja sam koristio oko 2 godine Kaspersky PURE, ali mi je istekla licenca pa sam prešao na Kaspersky Internet Security 2012.
Definitivno je najbolji jer štiti računar jako dobro, a ne usporava ga uopšte.
Možda i jest, ali ovu sam listu našao kao 'stručnu listu', pa sam samo prepisao.

@Lanc-nešto

Avira pwna
BitDefender je totalno sranje od AV. Kada sam prosle godine kupio novi racunar, dobio sam kao gratis full licencu za njega i racunar je tako sporo radio dok ga nisam izbrisao.
Trenutno koristim AVG, po meni je extra AV. Ima dobru detekciju, redovan update i nemam problema sa virusima.
Slazem se Avira najbolji free, ali paid Norton nikako. Koristio sam ga prije i ubija ram, a kad sam preso na Kaspersky naso mi je preko 300 virusa, tako za paid glas ide za Kaspersky ili NOD. Trenutno koristim Avira free 2012 i odlican je (uz Malwarebytes).
SaltCityBoy je napisao/la:
BitDefender je totalno sranje od AV. Kada sam prosle godine kupio novi racunar, dobio sam kao gratis full licencu za njega i racunar je tako sporo radio dok ga nisam izbrisao.
Trenutno koristim AVG, po meni je extra AV. Ima dobru detekciju, redovan update i nemam problema sa virusima.
Istina, imam prijatelja koji ga koristi. Ipak, ovo sam prepisao sa google-a, tako da nemam osobnog iskustva sa njim.. :D
Avast sam nekada koristio i dobro me je posluzio dok mi nije istekla licenca . Tada sam presao na ESET NOD32 ANTIVIRUS- Bukvalno ODLICAN je . Brzo skenira,nije mi ni jedna zarazena datoteka prosla,update-ovi redovni cista 10 (:
Buddha je napisao/la:
Možda i jest, ali ovu sam listu našao kao 'stručnu listu', pa sam samo prepisao.

@Lanc-nešto

Avira pwna
Bolje ti je umjesto pande da si stavio AVG, jer sigurno panda nije 4 na listi free antivirusa, u to sam 100% siguran
Avast broj jedan sto se tice antivirusa.Uz malo znanja naci na netu Key za registraciju i to je to. Vas sistem je siguran
J0k33R je napisao/la:
Avast broj jedan sto se tice antivirusa.Uz malo znanja naci na netu Key za registraciju i to je to. Vas sistem je siguran
Pročitaj gore napomenu. Taj key koji nađeš na Internetu je zapravo svojevrsna vrsta cracka, i ukida update.
Buddha je napisao/la:
Pročitaj gore napomenu. Taj key koji nađeš na Internetu je zapravo svojevrsna vrsta cracka, i ukida update.
meni do sada odlicno radi update
J0k33R je napisao/la:
meni do sada odlicno radi update ;D
Lol, pročitaj opet 2-3 puta =D

Javlja uspješan update, iako ga ne uradi. Kontaš? :D
Malwarebytes - definitivno najbolji free Av ikad koji je napravljen. Av koji ima najveću databasu ikad će se uvijek predstaviti u najboljem svjetlu. Topla preporuka od mene za one koji imaju probleme sa rootkitima i virusima tog tipa.
Buddha je napisao/la:
Lol, pročitaj opet 2-3 puta =D

Javlja uspješan update, iako ga ne uradi. Kontaš?
ku*** neuradi,ja sam uradio sa tim krekovanim keyom sve ok preuzme dodatke i nadogradi ga,nemoj srat
Koristim Aviru 2010-2011, ni sam više ne znam, i nisam zadovoljan nikako, iz razloga što sve crackove prepoznaje kao virus, i javlja mi kao neko upozoronje, iako fajl uopšte ne sadrži virusa.

Uzet' ću u razmatranje što je TitaniuM, naveo da uzmem Kaspersky, ili Aviru 2012

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.