Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Elektrotehnicka škola Sarajevo

312 pregleda · 23 odgovora · otvorena 13.06.2011. u 21:38

Eh ovako , Molio bih ove što su prošle godine upisali navedenu školu , da mi samo ukratko napišu koliko njih se prijavi , kakav je prijemni , kakva je škola opcenito , pomognul šta na prijemnom i slično . Hvala unaprijed.
evo ovako
ja sam ti upisao ovu skolu prije 2 god
znaci sad cu abd u 3
na prijemnom polazes: bosanski, matematiku, fiziku
na prijemnom ti pomognu iz matematike i fizike
a bosanski pises pismenu
znaci ja sam se brinuo oko toga al uopste nije bilo strasno bio 20-ti msm
al skola je ...
nemam rijeci nije nesta ugl nece ti bit dosadno na casu cete uvjek nekog moci zajebavat ovo ono - samo jeden bitan faktor nema djevojaka kod mene u mom odjeljenju obje godine bilo je po 6 u 1 i 8 u 2 al nije to to nesto :p
pa ti vidi
da ces ucit toliko i neces u 1 razredu samo dva profesora traz nesto puno znanja (vise te pegla nego .. al et )
1 . hstorija Pašić
2. hemija
pa eto gl
Svaka cast sto si se odlucio za Elektro , ja prosle goine takodje upisao , nisam se pokajao. NAJOBLJA SKOLA
Pa brate to ti je skola kao svaka druga, prijemni ko prijemni dobijes papir sa pitanjima a koliko si peh neces imati olovke da pises, a haj to neces moci da prepisujes profesort ce ti stojati nad glavom tako da ces samo se znojiti bezveze uradi ono sto sam i ja. predaj papir i furaj se da si prosao :) et nadam se da sam ti pomogao :D
B1LKY je napisao/la:
evo ovako :D
znaci sad cu abd u 3 :D
a bosanski pises pismenu
znaci ja sam se brinuo oko toga al uopste nije bilo strasno bio 20-ti msm :D
al skola je ... :D
nemam rijeci nije nesta ugl nece ti bit dosadno na casu cete uvjek nekog moci zajebavat ovo ono - samo jeden bitan faktor nema djevojaka kod mene u mom odjeljenju obje godine bilo je po 6 u 1 i 8 u 2 al nije to to nesto :p
pa ti vidi
da ces ucit toliko i neces u 1 razredu samo dva profesora traz nesto puno znanja (vise te pegla nego .. al et )
1 . hstorija Pašić
2. hemija
pa eto gl :)
sve se slazem sa ovim momkom i ja sam isto 3 razred ,a brate ak hoces da se provedes u srednjoj raja ,cure,ofo, ono upisi ekonomsku il neko gimnaziju ;d
B1LKY je napisao/la:
evo ovako
znaci sad cu abd u 3
a bosanski pises pismenu
znaci ja sam se brinuo oko toga al uopste nije bilo strasno bio 20-ti msm
al skola je ...
pa ti vidi
1 . hstorija Pašić
2. hemija
pa eto gl
Hemija - Suada

@abd i ja ću se prebacit iz Elektrotehnićke škole za Energetiku u Elektrotehnićku u Buća city. Kažu da traže drama puno, al' haj nevjerujem dok nedođem, ja ću sad u 2. razred abd.
sretno ti !
skola je za 10, raja je za 10, samo je teška u PM :( ! Prijavi se oko 300 Osnovaca, od kojih prodje nekih 220, ali nemora značit svake godine nesto mijenjaju oko tog broja učenika :D , prijemni je lagan, imas matematiku, fiziku i bosnaski. matematika i fizika po 10 zadatala, a bosanski pismeni sastav pises. Pomazu samo neki profesori, zaavisi koji ti se potrefi, a prepisivati mozes u svakom slucaju !! ;)
da hemija suada ..
ovo ti je Elektrotehnicka skola u buća potoku
"kazu da traze puno vise nego u onoj Energetskoj iz pofalica"
-- pa et neki to kazu al nije tako par momaka kojih znam koji su presli 1 proso peticom drugi normala
pa et nemojte se prepadat djaba :p
po meni je skola prejaka
sto svi govorite bosanski pismeni kada se radi gramatika, znaci na svakoj skoli gdje pise kad su prijemni sta i kako pise da je bosanski dramatika, samo da znate
Idi u Energetsku pa se prebaci poslije 2. razreda u Elektrotehnicku. Ako ikako mozes to uradi, ja sad zavrsio 2. elektrotehnicke jedva jedva jedva
sad je za bosanski novo pravilo samo u gimnazijama je pola pismeni pola gramatika a u ostalim je samo gramatika
Najbolja je Mašinska škola
Čuj pomognul šta....
hahaha
Prijemni je uvijek bio najmanji problem, oko toga se ne trebaš brinuti. To je jače od tebe, al' i kad sam bolje razmisliš, koliko poznaješ ljudi koji nisu položili taj prijemni?
Škola je ko i svaka druga, ako učiš nema problema i obrnuto.
Uglavnom, odma' ćeš se sjebati kad ti dođe Ibro (gore već spomenuti Pašić), kod njega ono baš nema zajebancije, al u svakoj školi ima makar jedan takav.
Samo je važno da se u početku ne izgubiš, da fino kreneš i sve će biti ok.
Što se tiče prijemnog, test iz matematike je isti u većini škola, tako da se o tome i ne treba posebno diskutovati.
Svaki ide na isti fazon, ako si preradio 5-6 prethodnih nećeš imati probleme.
Test iz fizike isti u svim tehničkim školama, ista priča ko i gore.
Bosanski, imaš 3 teme, od kojih jednu odmah možeš izbaciti, jer na nju nemaš šta pisati...
Uglavnom, matematika je eliminatorna, većina polože ova druga dva.
Sretno.
Ako neces ucit nemoj upisivat. Prvu godinu se mos provuc al ces drugu najebat.
ma kakva elektrotehnicka, nemojte biti smjesni. zavrsio sam je prije 4-5g. Vecina vas upisuje tu skolu sa pogresnom slikom o skoli opcenito (i sam sam bio takav). U cetvrtom razredu i mozes nesto nauciti korisno za zivot, a vecina ostalih predmeta kroz sve 4 godine se bazira na je****j historiji. Dobro je znati kad je sta prvo napravljeno i sta se sve koristili davno, ali ako izaberete smjer informatika i racunarstvo, onda ili cete se razocarati kao i ja, ili ces reci: j**o mater jest dobra skola uci me ovim stvarima (a kada skotnas te stvari ti apsolutno u zivotu nece trebati). Mreze i mrezni sistemi ODLICAN predmet, DRM historija racunara (ako zelis da znas sta se je sve radilo u historiji racunara, i tako to, uglavnom not big deal osim sto je dosadan predmet i kod Imsira ( najzajebaniji profa)). Uglavnom imas par dobrih predmeta kao sto su "Mreze" i "Programiranje (cetvrti razred, cuo sam da sada predaje pravo dobar profa sa znanjem)", a ostalo brate iskreno mozes u wc solju posrat.

Ovo je sve vezano sa smjer Informatika i Racunarstvo.
Uglavnom izgubis zivce, osjedis, radi predmeta kao sto su Elektricna kola, i Matematika. Pravo peglaju i te stvari.

Ako zelis znanje sto se tice informatike, brate, warez, skini kilu tutorijala, pdfova, i ako zaista to zelis, sjedi i uci. Topla preporuka: Idi tamo gdje ce ti zabavnije biti i gdje ces mnogo vise uzivati u tim danima, kao sto ti neko predlozi vec: neku gimnaziju ili ekonomsku. Zajebaji se, uzivaj, djecaci, djevojcice, iovako se fax gleda samo ( ako se uopste gleda).
Ma energetska zakon neucis 20 min na dan prosjek 4,0 9-)
zaboravih reci da ima JOS predmeta koji su interesantni, ali problem je u tome sto NEMA adekvatnog profesora da ti preneso to znanje, pa na kraju izadje da je predmet cista zajebancija i slusanje muzike, a da ne naucis 2 recenice uopste, jer profesor sve dopusti pa da mu cak i dubis na glavi (a sve lafo opasan)....nekada se zapitam kako sam uospte imao 4 i 5 iz pojedinih predmeta a neznam ni puno ime predmeta -.-
hehe i ja evo planiram elektrotehnicku ali onu na buca potoku .. nadam se da cu se upisat jebote neide me ova matematika
Ljudi ba, jel to samo u nas u Gracanici ne polazes prijemni?
Nije losa skola, ako ces ucit. Vazna su ti samo 4 predmeta.
-Elektrotehnika
-Matematika
-Fizika
-Historija

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.