Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Review] SteelSeries Ikari Optical

412 pregleda · 8 odgovora · otvorena 11.06.2011. u 11:26

Pozdrav gameri/ce..

U prosloj temi sam vam predstavio Razer-ove slušalice „Razer Orca“
click

[color=green]Danas vam namjeravam predstaviti miš Steelseries Ikari Optical.
Naime radi se o mišu koji po mnogim procjenama dobro,pa i možda je jedan od boljih,“leži u ruci“.Iako će vam se na prvi pogled činiti da je ovaj miš namjenjen za lijevoruke,varate se jer pored takvog dizajna da vas zavara on je namjenjen za desnoruke.[/color]

Evo nekih detalja o Ikari-u:
• Tezina: 103 grama
• Visina: 36 mm
• Širina: 83 mm
• Dužina: 130 mm
• Cijena:104 KM
• Kabal: pozlačeni USB, 2 metra
• Optički senzor 400-1600 CPI

[color=green]Bitna stvar kod ovog miša jeste da se samo pomoću jednog dugmica moze promjeniti brzina rada miša (sensivity),od kojih možete da odaberete one sporije i brže koje možete urediti sami.Sve zavisi o kakvoj se igri radi.[/color]

Jedna jako bitna stvar jeste da vam za ovaj miš nisu potrebni bilo kakvi driveri,samo jednostavno „uštekate“miš u vašu CPU,a miš će se sam prilagoditi,iako se ne prilagodi drivere možete download-ati sa oficijelne stranice.

Miš se sastoji od 6 „dugmića“:
1. Dugme za mjenjanje brzine
2. Scroll
3. Desni klik
4. Lijevi klik
5 Te dva dugmeta sa lijeve strane koja mozete prilagoditi po vasoj zelji

Miš je moguće koristiti na slijedećim OS:
• Windows 2000
• Windows XP
• Windows Vista
• Windows 7
• Mac OSX*

[color=green]Ikari ima jako velike „klizače“ koji mu služe da iz njega izvucete maximalnu kontrolu,što je jako bitno za sve gamere.Predlaže se da se ovi „klizači“ vremenom zamijene,jer u protivnom necete moci izvuci svu kontrolu iz ovog miša.
Ikari Optical je perfektan miš za sve First Person Shoter-e,jer ste pomoću njega jako precizni.Po meni miš,za ove pare ima sva moguća očekivanja,možda ono što je najbitnije jeste da dobro leži u ruci te da se ruka ne znoji što pomaže u duzem igranju igara,te ga toplo preporučujem za sve osobe koje žele da imaju jedan dobar miš koji če im da traje dugo vremena.Bilo je potrebno 15 mjeseci za dizajn Ikari-a,da bi bio što bolji za sve FPS igre.Ikari preporučuje par vrlo poznatih klanova kao što su:SK Gaming,Fnatic,mibr.Uz kupovinu miša dobivate i steelseries naljepnicu te mini katalog sa nekim od trendova steelseries proizvoda kao i upustva o upotrebi.[/color]

Nadam se da sam i ovaj proizvod predstavio u dobrom svijetlu,od sada će ovakve teme biti svake subote!.....
Vidimo se slijedeći put
Svake subote

Znaci svake subote ces kupovati nesto novo od opreme ? xD

Ajd fino nek' ima i tema na g.ba da nije stalno neki problem vec nesto zanimljivo za citati
Samo se potrudi da to bude dotjeranije malo, glupo je napisati u knjizici toj da se nalaze novi Steelseries trendovi :/
Valjda steelseries proizvodi...

Mada sam ja sebi rekao da nikad necu kupiti nista od futavog steelseries-a pa makar ikari bio i najudobniji mis na svijetu
Lijepo sastavljena tema , ali ja ipak preferiram ovaj novi roccat mis s a easyshiftom , ovaj mi i nije nesto , jedino dobro sto ima je speed changer , a mislim da bi mi smetalo malom prstu ona izbocina s lijeve strane .
Pa moze se i u mog Logitech G700 mjenjat sensitivity jednim klikom dugmeta na njemu, pa se ne furam toliko s tim
Dobar mis..., al moj bolji
btw
Dobra i korisna tema, svaka cast
Big_Bosna je napisao/la:
Pa moze se i u mog Logitech G700 mjenjat sensitivity jednim klikom dugmeta na njemu, pa se ne furam toliko s tim
Dobar mis..., al moj bolji
btw
Dobra i korisna tema, svaka cast
Pa kako G700 nece biti bolji kad je 3 puta skuplji
Fin misonja za male pare
Big_Bosna je napisao/la:
Pa moze se i u mog Logitech G700 mjenjat sensitivity jednim klikom dugmeta na njemu, pa se ne furam toliko s tim :P
Dobar mis..., al moj bolji :P
btw
Dobra i korisna tema, svaka cast ;)
al zato

SS Xai > G700 :)

fin je ovo mis...mada je meni bolji laserski.
prije bi ih bacio u vodu nego trosio na opremu za pc . . . al tema fino sastavljena, momak samo nastavi, drago mi je ovako kad udejm na g.ba i napokon nadejm temu koja je interesantna i koja nije tipa ''problem, pomoc, . . . '' . .
Nisam se nikad susreo sa njim, ali eto vidim da je lijep komad opreme

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.