Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Review] steelseries Sensei

3.471 pregled · 14 odgovora · otvorena 11.08.2011. u 22:31

Pozdrav GAMERI
Kolega CraCk je otvarao par sličnih tema,kao sto je Review steelseries XAI:

http://gamers.ba/forum/6/139345/-review-steelseries-xai-laser/

pa sam odlučio da kao i on otvorim jednu temu.
To ce biti novitet iz steelseries kompanije, odnosno njihov novi gamerski miš;

steelseries Sensei

Sensei[/B] je ime japanskog porijekla, dobila je ime kao i prethodne verzije steelseries miševa; kao što su, [B]XAI (što znači talent) ; Ikari (bijes)
Sensei je Grand-majstor u borilačkoj vještini Do Jo . - Master - učitelj.

Veličina i težina:
* Težina : 102 grama
* Visina: 38.7mm
* Širina: 68.3mm
* Dužina: 125.5mm

-Tasteri
-steelseries Sensei sastoji se od 8 tastera

1.Lijeva bočna strana gumb
2.Lijeva bočna strana gumb2
3.Lijevi klik
4.Desni klik
5.Kotačić za pomicanje i sredni klik
6.Desna strana gumb 1
7.Lijeva strana gumb 2
8.CPI high / low prekidač

- " Srce Sensei-a; 32 BIT ARM PROCESSOR
Procesor ss Sensei-a je 32-bitni ARM procesor, te je jednako brz kao i izvorni Pentium @ 75MHz procesor, koji je Intel razvio 1994 godine.
Nevjerovatno je brz.

- steelseries-ove vodeće ExactTech postavke , kao što su ExactSens, ExactRate, ExactAim i više, "izračunavaju" da korisnik prilikom korišćenja miša je u potpunosti slobodan od bilo kakve interpolacije ili ekstrapolacije, bez odgađanja, filtriranja i bez korištenja memorije ili resursa na korisničkom PC-u .

- steelseries ExactTech
* Kompletna prilagodba Sensei-a, moze se konfigurisati preko 4 steelseries ExactTech postavke.

- ExactAim: Slow and Down Focus
* steelseries ExactAim omugoćit će vam da budete precizniji. Usporit će pokazivač miša, omugućujući vam da se usredotočite na vaš cilj.

- Razvijen sa najboljim.
* steelseries je ponosan što je povezan sa nekim od najboljim igračima svijeta u ElektroSportu. I održavat će čvrste veze sa timovima kao što su:

SK - Gaming, fnatic, Evil Geniuses, Natus Vincere i druge.

- LCD Menu
Uz LCD zaslon na stražnjoj strani steelseries Sensei možete prilagoditi uz sve postavke, kako bi odgovarao vašim specifičnim potrebama.
LCD izbornik nudi postavljanje čak najnaprednijih ExactTech postavki, koje su opisane na ss.com stranici.

- "Klizi poput vjetra"
Glajdovi su izrađeni od UPE teflona koji pokriva 16% dna od miša, kako bi se osiguralo max klizanje, preporućuje se redovno mjenjanje glajdova / klizača , jer se vremenom " habaju"

- LIGHT EM'UP
3 Različita područja na Sensei (scroll, CPI pokazatelj , i nazad) ,boje se moguprogramirati individualno - u 16.8 miliona boja.
To je drugi način za vas kako bi personalizirali svoj miš,navodi steelseries.
Za one koji ne vole osvjetljene stvari na radnoj površini, imaju opciju da isključe osvjetljenje.

- OS kompatibilnost
* Windows 2000
* Windows XP
* Windows Vista
* Windows 7
* Mac OS X

Cjena miša na steelseries stranici još nije objavljena, al najvjerovatnij koštat će oko 90€ .

http://www.youtube.com/watch?v=7ALPox-q8Lw&feature=channel_video_title
Hvala na pažnji
Gledo sam i ja danas , čini mi se da je je**n miš

Ima cijena, 89.99$ ( dolara ) ili Eura rekli su da će isto bit i za dolare i za eure .

I ja napiso vijest za ovo pa čekam oćel primit .
Ovo je stvarno dobar mis ..

Najvise me se me se svidja ovaj Light Show koji je smjesten u ovoliko miliona boja..

btw. Svaka cast, lijepo napisano
Zanimljivo, review necega sto ne posjedujes / nisi koristio. Pa cak ni u prodaji jos nije.. ooo specijalnih ljudi..

Ovakvo sto se zove preview..
po izgledu premocan mis, svida mi se sto mijenja boje, mozda budem napokon promjenio mx
Zaljubio sam se u miš na prvu sliku.
Nema tu šta reči o SS miševima, zvijer do zvijeri.
Možda i skupim para.
Danas kad sam vidio,poceo sam se tresti od uzbudjenja
napisao bih rado vijest na gba ali imam zabranu pisanja vijesti i obecao sam sebi da cu kupiti mis ako bude do 120KM ali sumnjam jer me mis MASINAAA_AAAA
shiikari je napisao/la:
Gledo sam i ja danas , čini mi se da je je**n miš

Ima cijena, 89.99$ ( dolara ) ili Eura rekli su da će isto bit i za dolare i za eure .

I ja napiso vijest za ovo pa čekam oćel primit .
Strasan mis koristim inteli 1.1A vec dugo godina i bas imaju slican oblik

Cim se skontaju pare neke uzima se ovo
Strasan mis, moram nagovorit nekog iz fEmelije da mi uzme ovaj mis
Ne cini se los, mada mi nekako je oblikom slican kinzu-u i xai-u, iako ja imam Ikari
Koliko ima DPI, mozda glupo pitanje, kolika mu je osjetljivost :) ? !
Ma mish ko mish, sve su to gluposti, da narodu pare pokupe, ajd oces ti biti bolji gamer sa nekim misom od 100eura ili 10eura xD ! Ako si Gaymer ti si Gaymer, dzabe tebi neki nenormalni misevi :) !
Miš je dobar ali za te pare mogu se kupitI haman 2 MX-a... ali G500 ftw! ;)
- Mis fino izgleda, slican oblik a izgled ko kod Intelli-a(3.0 ; 1.0). Boje ce defintivno privuci one koji miseve kupuju radi toga sto svijetle, vjerovatno su na to mislili, posto im barem 10% "musterija" ode na te light;kulerske miseve. I ovaj mali ekran doprinosi samom sminkerskom izlgedu misa. Dosta "korisnih" tipkih. Sve u svemu nadam se da ce pogodit sa 'udobnoscu' samog misa, kao sto su sa Xai-em.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.