Pozdrav imam jedno pitanje znaci do jucer mi fino radio laptop na bateriji HP ProBook 4710s no ja vidim kada ga stavim na punjac da se baterija nikako nece napunit imam ga skoro pa 2 god i prije 2 mjeseca otisao je punjac, a sad baterija. Pa dali je moguce da mi se tek tako baterija pokvari i da se ne zeli napunit?
Diskusija
Problem sa baterijom od laptopa?
99 pregleda · 7 odgovora · otvorena 01.06.2011. u 08:21
Nemoze biti tako možda je negdje prekinut kabal od punjača ili nešto, uglavom šta ti može biti to ako je baterija puna a ti je i dalje puniš da se istroši i veoma malo traje
proph37 je napisao/la:
Nemoze biti tako možda je negdje prekinut kabal od punjača ili nešto, uglavom šta ti može biti to ako je baterija puna a ti je i dalje puniš da se istroši i veoma malo traje
gledam cijene bas i kod nas je Hrvatskoj 100 eura ista takva baterija a na e bayu je 30 eura.. gdje tu ima logike
jebiga ipak su oni eu
kod njih je to isfuralo, a daj mi reci jeli ti radi bez baterije i sada ono direktno na punjac ?
kod njih je to isfuralo, a daj mi reci jeli ti radi bez baterije i sada ono direktno na punjac ?
proph37 je napisao/la:
jebiga ipak su oni eu
Ako ti se ne želi puniti baterija onda može biti da ti je otišao punjač.
Ukoliko, kao što ti kažeš može da se puni ako makneš bateriju, to znači da je punjač u redu, i da radi kako treba, ali da baterija ne radi.
90% je da ti je baterija otišla, ili možda neki kontakt.
Rješenje : ili naručiš bateriju online, ili probaš naći u nekom blizu shopu. Ako ne bude radila, onda može biti da ti je otišao neki kontakt unutra. Ili ga ti otvaraj i zezaj se, ili ga daj nekome stručnom da ti to provjeri. Ali prvo, kupiš bateriju.
Ukoliko, kao što ti kažeš može da se puni ako makneš bateriju, to znači da je punjač u redu, i da radi kako treba, ali da baterija ne radi.
Rješenje : ili naručiš bateriju online, ili probaš naći u nekom blizu shopu. Ako ne bude radila, onda može biti da ti je otišao neki kontakt unutra. Ili ga ti otvaraj i zezaj se, ili ga daj nekome stručnom da ti to provjeri. Ali prvo, kupiš bateriju.
hepekcina4fun je napisao/la:
Ako ti se ne želi puniti baterija onda može biti da ti je otišao punjač.
deklok je napisao/la:
punjač sam kupio prije 2 mjeseca original za laptop, znaci sto se punjaca tice radi mislio sam da j i to kontakta ali nije znaci vjerujem da je otisla baterija.. eh sad kod nas je baterija 100 i jos nesto eura,a a preko ebay-a je 30 eura ali ko da ni nemam garanciju...!
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.