Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 35 bodova

X-530 zvucnici

223 pregleda · 6 odgovora · otvorena 25.05.2011. u 16:32

Pozdrav svima !
Odavno nisam postavljao neku temu, ali eto dodje i vrijeme za to. Da pocnem...
Imam Logitech X-530 zvucnike koji se sastoji od: 2 front, 2 back zvucnika, subwoofera i center zvucnika.
Ja ukljucim svaki zvucnik kako je receno(sve zvucnike ukljucim u subwoofer i onda od prednjeg desnog zvucnika jackove ukljucim u centralnu).
Onda namjestim u Realtek-u-->Audio/IO---> 6CH speaker i kada pustim muziku ili film, zvuk se ne cuje na ovim zadnjim zvucnicima.
Trazio sam po internetu rjesenje, ali neuspjesno.
Nadam se da se neko vec susretao sa ovim problemom i rijesio ga.
Skromna nagrada za pomoc :)
Imam i ja te zvučnike i imao sam taj problem. Jesi probao tamo u Realtek Audio Manager-u da staviš kvačicu na ono

Speaker fill?

Pokušaj to pronaći, uključiti pa javi da li radi.
Rješenje
...Speaker fill da budu cekirani u Realtek HD audio manager.

Kod mene npr. nema opcije Speaker Fill (GA-MA790XT-UD4P) pa sam dobio 5.1 zvuk cekiranjem opcije Dolby Prologic IIx.
Control panel - > Sound - > Speakers - > Properties - > Dolby.

A isto su mi rear zvucnici prepoznati kao side pa cak i to ne smeta da 5.1 radi. Jedino sto sam morao da uradim je da u sekciji analog back panel softverski podesim da kapira rear zvucnike kao side.

Uvek je dozvoljeno ceprkati malo po opciji Room corection u Realtek manager-u ali ako se povecaju decibeli preko 4 onda zvuk hoce da bude malo prigusen kada grune neki jaci takt u nekoj pesmi. Moze da se stave zadnji zvucnici na 4 decibela slobodno.

Evo ti i slika:

GL^HF
: *

Post dobio aplauz od skile

Kao prvo: hvala vam na odgovorima i trudu. :D
A drugo: uspio sam napraviti tako sto sam instalirao najnoviji realtek driver i restartovao racunar.
Sada mi rade svi zvucnici kada uradim onaj test sa realteka,radi i kada pokrenem muziku i film, ali ne rade zadnji zvucnici kad pokrenem klip sa youtube-a. Je li tako normalno ili ipak ne ?
Btw. dexx_, koji operativni sistem ti koristis ? Windows 7 ? Jer kod mene nije bas takav realtek :o
Ako se ispostavi da je normalno da ne radi za youtube, onda cu ti dati bodove :)
2good4u je napisao/la:
Kao prvo: hvala vam na odgovorima i trudu. 
A drugo: uspio sam napraviti tako sto sam instalirao najnoviji realtek driver i restartovao racunar.
Sada mi rade svi zvucnici kada uradim onaj test sa realteka,radi i kada pokrenem muziku i film, ali ne rade zadnji zvucnici kad pokrenem klip sa youtube-a. Je li tako normalno ili ipak ne ?
Btw. dexx_, koji operativni sistem ti koristis ? Windows 7 ? Jer kod mene nije bas takav realtek 
Ako se ispostavi da je normalno da ne radi za youtube, onda cu ti dati bodove 
To ti je jer youtube slabo podržava 5.1 zvuk. Što se tiče tvojih zvučnika, kod x-530 je inače normalno da se mnoogo slabije čuju zadnji zvučnici od prednjih i srednjeg, tako da se ne iznenadiš ako ti bude skroz malo čulo ili čak nimalo.
2good4u je napisao/la:
Kao prvo: hvala vam na odgovorima i trudu. 
Btw. dexx_, koji operativni sistem ti koristis ? Windows 7 ? Jer kod mene nije bas takav realtek 
Ako se ispostavi da je normalno da ne radi za youtube, onda cu ti dati bodove 
Nebitno je kako ti izgleda realtek.Vazno je samo da je ovo oznaceno.
A na youtube-u rijetko koja pjesma podrzava 5.1 audio sistem.Tako da za youtube nemoj nista da te brine 
Demonijak je napisao/la:
Nebitno je kako ti izgleda realtek.Vazno je samo da je ovo oznaceno.
A na youtube-u rijetko koja pjesma podrzava 5.1 audio sistem.Tako da za youtube nemoj nista da te brine ;)
Ma nema ovih opcija na xp-u, ni speaker fill ni Dolby, ali nema veze :)
Zvucnici rade i zadovoljan sam :D
Hvala na pomoci ipak !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.