Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba druzenje !

1.115 pregleda · 35 odgovora · otvorena 24.05.2011. u 18:06

Pozdrav raja.

Slucajno naletih u jednoj galeriji na slike sa g.ba fudbal druzenja (ili kako se vec zvalo). Takodjer se sjecam da je jednom raja sa bajkovima isla na Bukovik, pa dodjoh na ideju da opet organizujemo nesto slicno.

Bas sam danas pricao sa Peletom (100kaa) i nas dvojca bi isli (ujedno organizovali) ako bi nas bilo 7/8.

Sve sto treba je jedan `prosjecan` bajk i jedna rezervna guma i po mogucnosti kaciga. Svu pratecu opremu cu ja ponijeti (pumpu, alat za lanac, alat za kocnice i sl.).

Za lokaciju, po meni je najbolji Trebevic. Mislim da je to najbolja poludnevna tura, tako da i oni koji nisu fizicki najspreminiji mogu ici, stim da bi se uz Vrace guralo biciklo. Gore se odmorimo i lagano spust ka gradu.

Takodjer napominjem da ovo nije izricito g.ba druzenje pa mozete posvesti prijatelja, prijateljicu, djevojku, rodjaka i sl.

Ova tema je cisto informativno da vidimo da li bi nas bilo dovoljno i vrijedi li ovakvo sto organizovati.

Komentari, sugestije, zelje ? Molio bih one koji ne planiraju ici ili koji ne zele da idu da se ne javljaju.
Pa nekako mi je najlogicnije da se nadjemo na Vilsu, prekoputa Trece gimnazije... Za datum i sve ostalo cemo se zajedno dogovoriti. Subota ili nedelja.
Moze racunajte na mene ali 100%
Ovako, ako bi se to organizovalo trebalo bi se organizovati nešto kraće i lakše jer garantujem da 80% raje sa Gamersa vozi bike ali kada bi krenuli da bi se do pola puta vratili jer je nedavno MTB.ba to organizovao i koliko znam ima 30ak kilometara dobrog brda.Dakle , po meni i bilo bolje da se ide na Barice i da nije G.ba druženje ako će vas/nas biti 10.. Sve ispod 30 ljudi je neprihvatljivo što se odziva tiče i bilo bi ekstra kad bi se organizovalo neku druženje gore u domu na Čavljaku(s tim da vi se vozilo dokle se može a onda guralo jer je Barice-Čavljak brdo slično onome uz Trebević).

Toliko od mene.
je napisao/la:
Ja bi išao,gdje da se nađemo?
hahahahahahahahaha xD
Mandriva bi isao ne zna ni biciklo vozit to je za njeg nepoznat pojam xD
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Post dobio šamar od nera_f

Trebalis te ranije javit razvalio sam bciklo kad sam ga slucajno bacio u bosnu :D

Post dobio šamar od nera_f

KRYSTAL je napisao/la:
Ovako, ako bi se to organizovalo trebalo bi se organizovati nešto kraće i lakše jer garantujem da 80% raje sa Gamersa vozi bike ali kada bi krenuli da bi se do pola puta vratili jer je nedavno MTB.ba to organizovao i koliko znam ima 30ak kilometara dobrog brda.Dakle , po meni i bilo bolje da se ide na Barice i da nije G.ba druženje ako će vas/nas biti 10.. Sve ispod 30 ljudi je neprihvatljivo što se odziva tiče i bilo bi ekstra kad bi se organizovalo neku druženje gore u domu na Čavljaku(s tim da vi se vozilo dokle se može a onda guralo jer je Barice-Čavljak brdo slično onome uz Trebević).

Toliko od mene.
Moguce da ja previse po sebi gledam jer sam ja nakon operacije i 2 mjeseca lezanja bez problema ispedalao Trebevic pa sam mislio da bi i ostali mogli uz malo `guranja` ispedalati.

Naravno da je opcija i Barice i Cavljak i gdje god da se dogovorimo... Najbitnije je da nas bude.

PS : 10 je sasvim dovoljno za prvo druzenje... Mi nismo mtb ni ciklocentar da organizujemo ture od po 30 ljudi.

PS2 : I ti ides ?
TRGnera_f je napisao/la:
Moguce da ja previse po sebi gledam jer sam ja nakon operacije i 2 mjeseca lezanja bez problema ispedalao Trebevic pa sam mislio da bi i ostali mogli uz malo `guranja` ispedalati.

Naravno da je opcija i Barice i Cavljak i gdje god da se dogovorimo... Najbitnije je da nas bude.

PS : 10 je sasvim dovoljno za prvo druzenje... Mi nismo mtb ni ciklocentar da organizujemo ture od po 30 ljudi.

PS2 : I ti ides ?
Dobro , početak je sezone pa niko nije u nekoj sad vrhunskoj spremi, ali mislim da je svima odlučujuće to gdje će se ići ..
A što se mene tiče , zavisi kad će to biti jer sam 'slomio' felgu neki dan pa samu potrazi za istom.. Ipak one Bogine CROSSerke i nisu nešto..
Super ideja!Inace veliki sam obozavatelj voznje na biku tako da idem 100%,samo dogovorite termin!
Dosao bi da mi nije velik ping na taj server. 

Post dobio šamar od 100kaa

Evo jedan prijedlog za one koji ce ici a i ujedno sve nas..
Oni koji ce ici neka potvrde da mozemo na njih racunati

Eh sada ono sto hocu da kazem, znaci naci cemo se kod Vilsa tacnije trece gimnazije, posto cemo dolaziti sa svakakvih strana, pa da nebi vozili svi zasebno prema glavnoj lokaciji gdje cemo se naci..
mi ostali mozemo se drugdje naci npr. uzimam Ilidzu ko je sa nje npr. nas 5-6 da se nadjemo negdje (npr ispod petlje na Stupu) i onda se zajedno ta grupa uputi prema Vilsu itd..
Dogovorite termin ako slucajno budem u Sarajevu na taj dan ocekujte i mene
Ja sam za, ionako imam vremena za sve. 
Bile su dvije G.ba ture biciklima, oba puta na Bukovik, pa spustanje na Skakavac, red je da se ova promijeni..

Ja sam planirao organizovati i ove godine, ali tamo nekad ljeti, jer su mi sad ispiti.. Medjutim, vidim da ste se vi angazovali oko organizacije i drago mi je to vidjeti..

Ja mogu reci da bih isao 99%, ali ne mogu definitivno reci DA, jer prvi ispit imam 30og, a onda je pocetak juna pakao 

Sto se tice same ture, bilo gdje da krenemo, bit ce nam zajebancija.. Dovoljno je da 1 u grupi ima pumpu, a svako bi sebi trebao ponijeti rezervnu gumu.. Kacigu nek nosi ko ima i to je to.. Trebevic nije losa opcija, mislim da je vecina sposobna za taj uspon.. Vi dogovorite datum, ako moze ikako prije 30og, i prilikom odlucivanja za dan, pogledajte samo prognozu na weather.com.. Za mjesto nalazenja je najbolje raskrsnica na pofalicima na vilsu, kod ekonomske/3.gim skole..

Ne znam sta vise da dodam, osim da dolazim ako ne bude tura dan prije ispita, ili nesto slicno 

Post dobio aplauz od nera_f

KillaOR je napisao/la:
Bile su dvije G.ba ture biciklima, oba puta na Bukovik, pa spustanje na Skakavac, red je da se ova promijeni..

Ja sam planirao organizovati i ove godine, ali tamo nekad ljeti, jer su mi sad ispiti.. Medjutim, vidim da ste se vi angazovali oko organizacije i drago mi je to vidjeti..

Ja mogu reci da bih isao 99%, ali ne mogu definitivno reci DA, jer prvi ispit imam 30og, a onda je pocetak juna pakao 

Sto se tice same ture, bilo gdje da krenemo, bit ce nam zajebancija.. Dovoljno je da 1 u grupi ima pumpu, a svako bi sebi trebao ponijeti rezervnu gumu.. Kacigu nek nosi ko ima i to je to.. Trebevic nije losa opcija, mislim da je vecina sposobna za taj uspon.. Vi dogovorite datum, ako moze ikako prije 30og, i prilikom odlucivanja za dan, pogledajte samo prognozu na weather.com.. Za mjesto nalazenja je najbolje raskrsnica na pofalicima na vilsu, kod ekonomske/3.gim skole..

Ne znam sta vise da dodam, osim da dolazim ako ne bude tura dan prije ispita, ili nesto slicno 
Apsolutno se slazem s tobom ! Iskreno se nadam da ces ici jer treba neko ko `ide` po turama...
Super ideja naravno isao bi ja prvi , nadam se samnom bela , penik i jos jedan njihov jaran . Samo moram vidjet oce li oni , da ne idem sam jer bike mi je sjeban moram ga repair pa mi PM datum voznje i vrijeme dogadja 
KRYSTAL je napisao/la:

Toliko od mene.
nidje veze, trebevic se moze laganice ^^

kakvih 30 ljudi, extra ce biti budel nas 10ak =D

@topic:

to nerice ljubim te Fina ideja, idem abd
Super ideja! Bas sam danas prvi put išao na neku stazu. Bio sam na Čavljaku. Moj je savjet da uzmete neko mjesto koje nije bas tesko. Posto nemaju svi bajkove za ta cuda pa da nebi neko nastradao nedo Bog.

Idem i ja 100 % samo javite termin! :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.