Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Intel i3 vs. Intel i7

175 pregleda · 13 odgovora · otvorena 19.05.2011. u 01:34

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=41315,46473

Imam Intel i3 pa vas pitam da li se isplati uzimati Intel i7,nasao sam polovan za 350km
Cuj isplatil sine znas koja je to razlika jebote
Ko da pitas jel golf 2 bolji od golfa 5
Znam brate da je i7 i da je puno bolji ali hocu da vidim razlike izmedju tih 2 gore navedenih procesora.
Bit je u tome imaš i potrebu da mjenjaš procesor? I kod mene je i3 na laptopu. Ako ti je zbog neke zajebancije, ne znaš šta ćeš s parama nemoj mjenjat. Ako će ti se isplatit u nekom ekonomskom smislu kasnije uzmi ga.
Pro sam u CoD4 pa hocu da uzmem jos jaci procesor da ide kao na LAN turniriu,da ide ko podmazano
Core i3 540 košta oko 230KM u našim shopvima.

Core i7 870 košta oko 640KM u našim shopvima.

Ponuda zvuči primamljivo (nema dvojbe), ali kada je u pitanju gaming ja bih se bazirao na core i5, jer nije skup kao core i7 (izostavljena je HT tehnologija koja su na raznim testovima pokazala loše u gamingu, zbog zagrijavanja i sl.) , a bolji je u gamingu od core i3 koji je namjenjen za ozbiljnije korisnike (traže rad nad aplikacijama tipa office paketi i sl.) i ima integrisan grafički procesor koji nije nikako za gaminga, tako da moj glas ide core i5.

Ako nemaš drugu varijantu onda se baziraj na core i7 jer je u svakom slucaju bolje rješenje od core i3 (posmatraj malo i budučnost). Što se tiće razlika možeš sam procjeniti šta valja, a šta ne. Pogotovo u dijelu "Advanced Technologies", jer prije toga za tebe to nepredstavlja neku veliku razliku.

Ako ti šta nije jasno, slobodno me kontaktiraj.

Core i7 870
skile je napisao/la:
Core i3 540 košta oko 230KM u našim shopvima.

Core i7 870 košta oko 640KM u našim shopvima.

Ponuda zvuči primamljivo (nema dvojbe), ali kada je u pitanju gaming ja bih se bazirao na core i5, jer nije skup kao core i7 (izostavljena je HT tehnologija koja su na raznim testovima pokazala loše u gamingu, zbog zagrijavanja i sl.) , a bolji je u gamingu od core i3 koji je namjenjen za ozbiljnije korisnike (traže rad nad aplikacijama tipa office paketi i sl.) i ima integrisan grafički procesor koji nije nikako za gaminga, tako da moj glas ide core i5.

Ako nemaš drugu varijantu onda se baziraj na core i7 jer je u svakom slucaju bolje rješenje od core i3 (posmatraj malo i budučnost). Što se tiće razlika možeš sam procjeniti šta valja, a šta ne. Pogotovo u dijelu "Advanced Technologies", jer prije toga za tebe to nepredstavlja neku veliku razliku.

Ako ti šta nije jasno, slobodno me kontaktiraj.

Core i7 870
mislim da se ovo očekuje od moderatora.
svaka ti čast, želim ti sve najbolje u daljem iskustvu s moderatorom

tema: i7 procesor ti je bukvalno preseravanje, izvinjavam se zbog izražavanja, za sve novije žanrove, a pogotovo za tvoj cod4 i5 je kidalica.
ali ako već imaš priliku za 350 km uzeti i7 procesor, nemoj oklijevati.
ali pazi, time ide bolje hlađenje, obrati pažnju i na napojnu
imao i3; uzeo i5 razlika enormna u svim aspektima

kidaaaaaaaaaaa :D <3
Ne mozes reci "i3 vs i7", reci tacno koji model , koliko ja brzina CPU, koliko cache ima , daj sve detalje, koje zelis da poredis ... ?
Ja mislim da je bolji inteli i7 rodjak mi ga ima,ja mislim da se neces pokajat ako uzmes a vidi i razliku u cijenama ako imas vise para bolje ti je uzmi mx ili neki drugi ..
Vidis i po specifikacijama razliku izmedju ova 2 procesora.

Ukoliko imas pare, uzmi i7.
deix92 je napisao/la:
Pro sam u CoD4 pa hocu da uzmem jos jaci procesor da ide kao na LAN turniriu,da ide ko podmazano
tvoj i3 je LGA1156 platforma, e sad ako je taj i7 LGA1366 platforma moraces mjenjati maticnu plocu ako ga zelis da koristis.

i7 takodje ima i sa LGA1156 soketom a to je i7 860,

i7 koje odpadaju;

Intel Core i7 920,930,940,950,975 i 980EX (980EX 100% nije jer je ono cca 2000KM )

razlika je ko nebo i zemlja, i3 ima 2 jezgre/ 4logicke

dok i7 ima 4 fizicke jezgre / 8 logickih, vise cash memorije i uz dobro hladjenje i dobru maticnu kloka se veoma dobro.
BR1cK je napisao/la:
tvoj i3 je LGA1156 platforma, e sad ako je taj i7 LGA1366 platforma moraces mjenjati maticnu plocu ako ga zelis da koristis.

i7 takodje ima i sa LGA1156 soketom a to je i7 860,

i7 koje odpadaju;

Intel Core i7 920,930,940,950,975 i 980EX (980EX 100% nije jer je ono cca 2000KM )

razlika je ko nebo i zemlja, i3 ima 2 jezgre/ 4logicke

dok i7 ima 4 fizicke jezgre / 8 logickih, vise cash memorije i uz dobro hladjenje i dobru maticnu kloka se veoma dobro.
Intel Core i7 870 LGA1156 ima taj za 350km taman pase

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.