Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Laptopi - Toshiba vs MSi

208 pregleda · 17 odgovora · otvorena 20.07.2011. u 10:41

Pozdrav svima, ovako, pošto sam se odlučio da nabavim laptop dvoumim se između ova 2 :

Toshiba Satellite c660d
Ram : 2GB
HDD : 250 GB
Grafička : HD 4200
Procesor : AMD V140 Procesor 2.3GHz
Laptop je polovan, znači uzimam od rodbine, 700 KM etc. nema garanciju, tu je kamere ...

Genelec :

MSI CX623-087XEU

Procesor : Core i3-370M 2.4GHz
15.6 display
Grafa : G310M 1GB
Ram : 4GB
HDD : 500 GB
Uključujući i kameru, lan, wlan, garanciju 2 godine

Cijena : 1100 KM

Znam da je MSI bolji, kao što se vidi iz priloženog, ali me zanima koji je izdržljiviji, na laptopu se neće igrati igre, nego isključivo gledati poneki filmovi, pisanje, uglavnom za rad određeni bio to facebook etc.

Sad mene zanima u Toshibinog, kako da znam ima li WLAN, jer meni to kako znam treba za Moju TV, bez ikakvih priključaka etc.

Unaprijed zahvaljujem
Toshiba je izdržljivija ali novo je novo.
rauber je napisao/la:
Toshiba je izdržljivija ali novo je novo.
Znači da ipak uzmem MSI ?

Zanima me je li čemu ovaj Toshibin, može li se na njemu obavljati solidan rad, ne namjeravam igrati na njemu nešto ili slično ...

A laptop je u posjedu kod ovog jedno 2-3 mjeseca, s' tim da nema garanciju, etc. dok ovaj ima od 2 godine ...
gamer_exq je napisao/la:
Znači da ipak uzmem MSI ?

Zanima me je li čemu ovaj Toshibin, može li se na njemu obavljati solidan rad, ne namjeravam igrati na njemu nešto ili slično ...

A laptop je u posjedu kod ovog jedno 2-3 mjeseca, s' tim da nema garanciju, etc. dok ovaj ima od 2 godine ...
Da se razumijemo, toshiba ima i više nego solidnu konfiguraciju. Ako ga ne želiš za nikakve igre ili zahtjevnije programe, onda ti je odličan. Ali msi ima puno bolju konfiguraciju i nov je. Ali ako ti se više isplati toshiba jer ne želiš ništa specialno, toshiba je sasvim uredu.
rauber je napisao/la:
Da se razumijemo, toshiba ima i više nego solidnu konfiguraciju. Ako ga ne želiš za nikakve igre ili zahtjevnije programe, onda ti je odličan. Ali msi ima puno bolju konfiguraciju i nov je. Ali ako ti se više isplati toshiba jer ne želiš ništa specialno, toshiba je sasvim uredu.
Najveći problem kod Toshibinog jeste taj što ne znam podržava ali WLAN, i to što nema garanciju za razliku od ovog drugog.
gamer_exq je napisao/la:
Najveći problem kod Toshibinog jeste taj što ne znam podržava ali WLAN, i to što nema garanciju za razliku od ovog drugog.
Tako je kad kupuješ polovan laptop. Onda izdvoji 1100 KM kupi MSI i rahat si. Nije ti bitna toliko izdržljivost ako već imaš garanciju od 2 godine. Ipak novo je novo.
Uzmi Toshibu ustedi pare

Ako ti ne treba za igre bice i vise nego dovoljan.....ipak 400 KM je u pitanju

A wlan ima garant
Pa laptopi od prije 5 godina to imaju :/
Btw. vidi na netu tacne specifikacije.

Ja sam dobio Acer eMachines E525 prije cca 2 godine i jos uvijek radi kao i prvog dana Jos je bio koristen oko pola godine prije toga
rauber je napisao/la:
Tako je kad kupuješ polovan laptop. Onda izdvoji 1100 KM kupi MSI i rahat si. Nije ti bitna toliko izdržljivost ako već imaš garanciju od 2 godine. Ipak novo je novo.
Ma ja i to što kažeš, novo je novo, a čuo sam da je skup popravak određenih dijelova ako odu na laptopu, pa je zato bolje ako ima garancija
Ja sam imao toshiba laptop igrao sam na njemu sve moguce po citav dan malo reci da je izdržljiv...
Kakvo pitanje, iako nisam "expert" u hardware, koristim, tj. prodaje mi stari Toshibine laptope 4 god i niko se nije požalio. I ja sam ih koristio, pre izdrzljiv laptop, iako su skuplji definitivno bolji ukoliko zelis neke igrice. Ali sve u svemu, preporucujem ti Toshibu. =)
Sam ti naziv laptopa kaze To-Siba :):):) Izdrzljiv pravo laptopi sto se tice toshibe ja koristim eno nakav 7 god qnem ti se skacem po njemu bukvalno on opet isto :):):)
Zanima me samo što se tiče WLANA, pošto imam Moju TV, kako da namjestim bez ikakvih priključaka etc. ?

+

kako da kameru provjerim da li radi efikasno, pošto ja taj Toshibin laptop držim sad u rukama
Bolje uzmi MSi Novo je novo... i po meni ima bolju konfiguraciju msi,4 gb u odnosu na 2 GB rama (toshiba) pa ima procesor i3 sto je dosta dobro..

Za rad ti je bolji noviji laptop tj. uzmi MSI neces se zeznuti
MSI CX623-087XEU

novo je novo -.- ako ti se sutra pokvati valja davati pare a ovako ima garanciju...
Toshiba C660 Full Specifications

CPU: Intel® Core™ i3, Intel® Pentium, Intel® Celeron, AMD® Athlon™ II Dual Core, AMD® V series
Microsoft® Windows 7 Home Basic (32-bit) or Premium (64-bit) on Satellite C660, Microsoft® Windows 7 Professional on Satellite Pro C660
RAM: up to 8 GB DDR3 (1066 MHz)
2.5″ HDD (5,400 rpm) up to 640 GB
39.6cm (15,6”) TruBrite® LED HD display (16:9), 1,366 x 768 pixels, 200 cd/m2; Satellite Pro C660 also available with non-reflective display
GPU: latest integrated graphics
2 x USB 2.0, Multi-Card Reader, Fast Ethernet
WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR
10-digit numeric keypad, Touch Pad with Multi-Touch Control
starting at 2.54 kg
Dimensions: 380.5 mm x 254 mm x 28.0 mm (front) / 35.6 mm (back)
DVD-Super Multi drive (Double Layer)
Toshiba Media Controller, Toshiba LifeSpace
VGA Web Camera with Face Recognition, microphone

ne brini, eto ima wlan =)
uzmi Toshibin laptop, kvalitetan je, mada ne kazem da MSi nije kvalitetan, naravno da jeste, ali eto, mozes proci dobro i sa manje novca, sto da ne :)
gamer_exq je napisao/la:
Zanima me samo što se tiče WLANA, pošto imam Moju TV, kako da namjestim bez ikakvih priključaka etc. ?

+

kako da kameru provjerim da li radi efikasno, pošto ja taj Toshibin laptop držim sad u rukama :D
Za štimanje se ne brini uvijek ima google i foruma =)

BTW. Zavisi za šta ti više treba taj laptop. Ako se misliš više igrat na njemu onda je MSI izbor za tebe. Zašto?

Zato što inače MSI prave dosta jake "gamerske" laptope, za gamere u pokretu, a i imaš duplo bolju konfiguraciju i3 procesor, 4gb rama a i 2 godine garancije briga te hoćel mu šta biti, crknut baterija ili nešto treće.

Ukoliko će ti taj laptop više služit za neke "poslovne" svrhe, znači gdje nečeš igrati ništa onda je Toshiba "bolja". Zašto?

Imaš dovoljnu konfiguraciju da možeš rahatno radit 3-4 godine na njemu bez problema, a uz to cijena nije neka velika.
Što se tiče WLANA ima i sa tim nečeš imati problema a imaš i Ethernet =)

Eto pa ti skontaj =)
MSi bez razmisljanja
MSi uzmi (:

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.