Eh ovako, imam ti dvije stratesle igre koje su jedne od najboljih na svijetu, barem po meni a vjeruj mi ja sam se igrao sto se moglo igrati.Da pocne.
Prva igra je : Company Of Heroes
Znaci radi se o drugom svjetskom ratu WW2.Naravno na Americkoj si strani,prva misija je iskrcavanje na normandiji i obicno se misije desavaju u Francuskoj,mozda jos neke u Belgiji ali se nesjecam,svejedno igra je znaci pre-predobra,jednostavna za koristenje,zanimljivih opcija ima,grafika je isto odlicno uradzena,realni momenti,svi elementi tenkovi oruzja kuca itd iz WW2.Ja je nisam mogao prestati igrati dok je nisam prekucao.Ovo je prvi dio ove igre, jer ima jos nastavaka ali meni je ovaj ipak najbolji pa ti preporucujem da ga igras pa onda poslje da vidis za ove ostale dijelove koji isto nisu losi ali ne mogu se uporediti.
Druga igra i moja najdraza,znaci cak i bolje od ove prve je ::::: World in Conflict::::::
Znaci igra je nevjerovatna.... ja nisam mogao vjerovati kako ljudi mogu tako dobru pricu,tacnije jednostavnu pricu pretvoriti u nesto sto se mora nastaviti praviti... i naravno i kod ove postoje nastavci sto i dokazuje koliko je ona ustvari dobra... ponovo ti preporucujem ovaj prvi dio da igras pa tek onda drugi... jer ipak zeljo je zeljo

Sada se radnja desava... pa... mozemo reci u blisku proslost jer... jeste da je proslo vrijeme ali ipak je malo blize nego WW2... jer mozemo ovu igru staviti u moderan rat.. ipak bez nekih posebnih oruzja npr postoje helikopteri sto u WW2 naravno nema

. Znaci ukratko o ovoj igri : Igra je smjestena... mislim 2004 tak nes i radi se da je Rusija napala cijeli svijet... usla u Ameriku i tu postavila bazu u jednom malo gradu gdje ces i zapoceti misiju,kasnje ces ici u evropu dje se veci dio odigrava pa opet nazad u Ameriku da ih zavrsis.... ti si u ulozi Captaina pored 3-ice svojih prijatelja koji se isto bore sa tobom u nekoj udaljenosti sto je isto zanimljivo... znaci igra ima grafiku za 10, prica ima za 11 lold... nema apsolutno nikakvih bugova i jednostavno cijela prica... minimovie izmedzu misija sve cini zanimljviim jer cijelo vrijeme pricas sa tim svojim sto se bore uz tebe i sa svojim vrhovnim sto vam daje naredzenja a nekad i on dodze u borbu znaci ako bas neces compay of heroes onda barem uzmi ovu koja je znatno bolja

pozz od mene i evo jos nekih slika ::::