Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Najbolja strateška igra.

746 pregleda · 32 odgovora · otvorena 10.05.2011. u 17:30

Dakle dobio flat, skidam poslanike, skidam gace trebama, skidam Bogove, skidam zvjezde i ostalo. Igrao sam par strateskih igara AOE III i Hooligans Storm Over Europe pa se nalozio ocu da skinem jos barem jednu koja je kvalitetna i realna, npr. vrijeme Osmanskog Carstva, Austro-Ugarske ili II i I WW a ne tamo nešto da se gađaju akumulatorima(mislim na fantazije roboti i to) ili da su likovi ko da su od plastelina (ima ona nešto ROME sta ja znam). Dakle po vama najbolja strateška igra i objasnite zasto. Hvala. 
Mozes dati link od "Hooligans Storm Over Europe" na pm ili GB ?
Za mene postoje 2 najbolje strateške igre.

World in Conflict

World in Conflict, radnja igre je smještena za vrijeme hladnog rata, Rusija napravi invaziju na Ameriku preko grada Seattle (ne znam kako se piše ). Što se tiče igrice ima odličan gameplay možeš uništit svako područije sa Fuel Air Bombom i ostalim oružijima.

Company of Heroes

WW2 strategija, Company of Heroes po meni dosad najbolji RTS koji sam ikad igrao, radnja prvog dijela predvodiš Američke bataljone protiv Reich-a (Njemaca). Početak igre je bitka na Normandiji.
Company of heroes
Napoleon Total War
Shogun 2
salja je napisao/la:
Za mene postoje 2 najbolje strateške igre.

World in Conflict

World in Conflict, radnja igre je smještena za vrijeme hladnog rata, Rusija napravi invaziju na Ameriku preko grada Seattle (ne znam kako se piše ). Što se tiče igrice ima odličan gameplay možeš uništit svako područije sa Fuel Air Bombom i ostalim oružijima.

Company of Heroes

WW2 strategija, Company of Heroes po meni dosad najbolji RTS koji sam ikad igrao, radnja prvog dijela predvodiš Američke bataljone protiv Reich-a (Njemaca). Početak igre je bitka na Normandiji.
Kako dobra igra skidam je odmah sad

TEMA:Ja bih ti preporučio Empire Earth i expanziju,na mom profilu pronađi TuT za offline+online,ima sv doba od prehistorije do futurističkog doba,imaš kampanje od vremena Cezara pa do WW2 itd.
Rise of Nations, sve expanzije,

AOE III i

Company of Heroes sve expanzije ...

Najbolje strateške koje sam ikad igrao pa ti procjeni sam 
Age of Mythology i Age of Mythology The Titans (expanzija)

Warcraft 3 RoC + TFT (expanzija)

jedne od drazih koje i danas igram 8-)
Mislim da ću skinuti ovu Rise of Nations pa onda World in Conflict. Hvala drugovi :*
Eh ovako, imam ti dvije stratesle igre koje su jedne od najboljih na svijetu, barem po meni a vjeruj mi ja sam se igrao sto se moglo igrati.Da pocne.

Prva igra je : Company Of Heroes

Znaci radi se o drugom svjetskom ratu WW2.Naravno na Americkoj si strani,prva misija je iskrcavanje na normandiji i obicno se misije desavaju u Francuskoj,mozda jos neke u Belgiji ali se nesjecam,svejedno igra je znaci pre-predobra,jednostavna za koristenje,zanimljivih opcija ima,grafika je isto odlicno uradzena,realni momenti,svi elementi tenkovi oruzja kuca itd iz WW2.Ja je nisam mogao prestati igrati dok je nisam prekucao.Ovo je prvi dio ove igre, jer ima jos nastavaka ali meni je ovaj ipak najbolji pa ti preporucujem da ga igras pa onda poslje da vidis za ove ostale dijelove koji isto nisu losi ali ne mogu se uporediti.

Druga igra i moja najdraza,znaci cak i bolje od ove prve je ::::: World in Conflict::::::

Znaci igra je nevjerovatna.... ja nisam mogao vjerovati kako ljudi mogu tako dobru pricu,tacnije jednostavnu pricu pretvoriti u nesto sto se mora nastaviti praviti... i naravno i kod ove postoje nastavci sto i dokazuje koliko je ona ustvari dobra... ponovo ti preporucujem ovaj prvi dio da igras pa tek onda drugi... jer ipak zeljo je zeljo :D
Sada se radnja desava... pa... mozemo reci u blisku proslost jer... jeste da je proslo vrijeme ali ipak je malo blize nego WW2... jer mozemo ovu igru staviti u moderan rat.. ipak bez nekih posebnih oruzja npr postoje helikopteri sto u WW2 naravno nema :D. Znaci ukratko o ovoj igri : Igra je smjestena... mislim 2004 tak nes i radi se da je Rusija napala cijeli svijet... usla u Ameriku i tu postavila bazu u jednom malo gradu gdje ces i zapoceti misiju,kasnje ces ici u evropu dje se veci dio odigrava pa opet nazad u Ameriku da ih zavrsis.... ti si u ulozi Captaina pored 3-ice svojih prijatelja koji se isto bore sa tobom u nekoj udaljenosti sto je isto zanimljivo... znaci igra ima grafiku za 10, prica ima za 11 lold... nema apsolutno nikakvih bugova i jednostavno cijela prica... minimovie izmedzu misija sve cini zanimljviim jer cijelo vrijeme pricas sa tim svojim sto se bore uz tebe i sa svojim vrhovnim sto vam daje naredzenja a nekad i on dodze u borbu znaci ako bas neces compay of heroes onda barem uzmi ovu koja je znatno bolja :D pozz od mene i evo jos nekih slika ::::

Rome total war
Empire total war
Age of empires 2 i expanzija the conqueros,imas i age of the mithology i age of empires 3
Anno 1701
settlers
Cossacks(ove su ti staro doba)

Command & Conquer Generals imas vise djelova jako dobra igra(moderno doba)

warcraft 3 i the frozen throne
diablo

Eto neke koje sam ti ja igrao :D

Moja preporuka rome total war i age of empires a moze i generals :D
Meni su najbolje:
Total War: Shogun 1 i 2
Total War: Empire
Rome Total War
Company of Heroes
Red Alert 1,2,3
Generals
Cossaks
Age of Mithology
Rise of Nations
Rise of Legends
Anno (bilo koji)
...
Nadam se da sam pomogao 8-)
Ko sto kazu ovi iznad mene .
World in conflict
Company of heroes
Daleko najbolje strategije .
Samo je jedan Rise of Nations .
Po meni najbolja strategija svih vremena 
Meni najbolja je Age of Mythology + Titans Exspansia
nema je jace ode opet instalirat pa se zaje-bavat
:D
postoje dvije stvari a to je

jači računar apsolutno moraš igrat Company of Heros

slabij računar ima dobra strategija možda niste igra možda jeste zove se Preatorians meni je vrh (Rimljani)

ili standardan računar ima Generals meni je on extra takođe :)
je napisao/la:
Eh ovako, imam ti dvije stratesle igre koje su jedne od najboljih na svijetu, barem po meni a vjeruj mi ja sam se igrao sto se moglo igrati.Da pocne.

Prva igra je : Company Of Heroes

Znaci radi se o drugom svjetskom ratu WW2.Naravno na Americkoj si strani,prva misija je iskrcavanje na normandiji i obicno se misije desavaju u Francuskoj,mozda jos neke u Belgiji ali se nesjecam,svejedno igra je znaci pre-predobra,jednostavna za koristenje,zanimljivih opcija ima,grafika je isto odlicno uradzena,realni momenti,svi elementi tenkovi oruzja kuca itd iz WW2.Ja je nisam mogao prestati igrati dok je nisam prekucao.Ovo je prvi dio ove igre, jer ima jos nastavaka ali meni je ovaj ipak najbolji pa ti preporucujem da ga igras pa onda poslje da vidis za ove ostale dijelove koji isto nisu losi ali ne mogu se uporediti.

Druga igra i moja najdraza,znaci cak i bolje od ove prve je ::::: World in Conflict::::::

Znaci igra je nevjerovatna.... ja nisam mogao vjerovati kako ljudi mogu tako dobru pricu,tacnije jednostavnu pricu pretvoriti u nesto sto se mora nastaviti praviti... i naravno i kod ove postoje nastavci sto i dokazuje koliko je ona ustvari dobra... ponovo ti preporucujem ovaj prvi dio da igras pa tek onda drugi... jer ipak zeljo je zeljo 
Sada se radnja desava... pa... mozemo reci u blisku proslost jer... jeste da je proslo vrijeme ali ipak je malo blize nego WW2... jer mozemo ovu igru staviti u moderan rat.. ipak bez nekih posebnih oruzja npr postoje helikopteri sto u WW2 naravno nema . Znaci ukratko o ovoj igri : Igra je smjestena... mislim 2004 tak nes i radi se da je Rusija napala cijeli svijet... usla u Ameriku i tu postavila bazu u jednom malo gradu gdje ces i zapoceti misiju,kasnje ces ici u evropu dje se veci dio odigrava pa opet nazad u Ameriku da ih zavrsis.... ti si u ulozi Captaina pored 3-ice svojih prijatelja koji se isto bore sa tobom u nekoj udaljenosti sto je isto zanimljivo... znaci igra ima grafiku za 10, prica ima za 11 lold... nema apsolutno nikakvih bugova i jednostavno cijela prica... minimovie izmedzu misija sve cini zanimljviim jer cijelo vrijeme pricas sa tim svojim sto se bore uz tebe i sa svojim vrhovnim sto vam daje naredzenja a nekad i on dodze u borbu znaci ako bas neces compay of heroes onda barem uzmi ovu koja je znatno bolja  pozz od mene i evo jos nekih slika ::::

najjači si skinut cu obje tnx ♥
:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.