Pozzz..ovako mozda je vo malo smijesno al' eto.Svi pokusavaju da smrsaju a ja potpuno suptrotno .Nemogu nikako da se udebljam , a jedem ko KONJ ...mozda to ima neke veze s rodjenjem jer sam ''izaso'' za 7 a ne za 9 mjeseci i imao sam negdje pola kg ...a inace se ne krecem puno ...samo na tjelesnom i nekad fudbala s jaranima..e sad jel to nesto nije u redu samnom il ?
Diskusija
Zaključana
Kako Debljati ?
1.105 pregleda · 53 odgovora · otvorena 21.04.2011. u 19:47
Sve ti je to genetika. Ne mogu ti pomoci tone mesa i kalorija ako tebi nije "sudjeno" da budes debeo.
Imam isti problem. Lijep sam, al' sam mršav. 
Koristio sam neko vrijeme B-Complex tablete za muškarce ( ako se kad budeš odlučio da to probaš, u apoteci naglasi za muškarce, inače ćeš dobiti one za žene i ako je popiješ počet će ti rast' dojke
)
Moj savjet ti je da uzmeš vrećicu petit keksa, košta oko 2.5 do 3 marke, to + mlijeko i banane su ti dobar način za početak, ne moraš se prežderavati, jer ti vrlo lako može doć zlo, kako mi to u narodu kažemo, "muka" u želucu.
Dovoljno ti je za početak dnevno 2 reda tog keksa iz jednog pakovanja, umačeš u mlijeko i jedeš, odlično je
I uz to i banane naravno.
Još jedna preporuka, ako si pušač, smanji pušenje jer znam po sebi da cigare usporavaju debljanje, al' opet zavisi od čovjeka do čovjeka.
Izjutra uzmeš pojedeš jedan red i bananu, u podne pola reda, tokom dana ostatak, i naveče načni i treći red ako vidiš da ti se traži i da možeš.
Može zvučat' glupo, al' meni je to pomoglo, jednom sam tako nabacio 4 kile za nekih 15-20 dana uz B-Complex tablete.
Pusti Colu i Čips, nema od tog hljeba.

Koristio sam neko vrijeme B-Complex tablete za muškarce ( ako se kad budeš odlučio da to probaš, u apoteci naglasi za muškarce, inače ćeš dobiti one za žene i ako je popiješ počet će ti rast' dojke
)Moj savjet ti je da uzmeš vrećicu petit keksa, košta oko 2.5 do 3 marke, to + mlijeko i banane su ti dobar način za početak, ne moraš se prežderavati, jer ti vrlo lako može doć zlo, kako mi to u narodu kažemo, "muka" u želucu.
Dovoljno ti je za početak dnevno 2 reda tog keksa iz jednog pakovanja, umačeš u mlijeko i jedeš, odlično je

I uz to i banane naravno.
Još jedna preporuka, ako si pušač, smanji pušenje jer znam po sebi da cigare usporavaju debljanje, al' opet zavisi od čovjeka do čovjeka.
Izjutra uzmeš pojedeš jedan red i bananu, u podne pola reda, tokom dana ostatak, i naveče načni i treći red ako vidiš da ti se traži i da možeš.
Može zvučat' glupo, al' meni je to pomoglo, jednom sam tako nabacio 4 kile za nekih 15-20 dana uz B-Complex tablete.

Pusti Colu i Čips, nema od tog hljeba.
Adzila je napisao/la:
Pusti ove mamlaze i njihove dbl komentare!
Slusaj i samo se ovoga drzi:
Petit keks+mlijeko
Velike kolicine uz to ubaci i med i za 1 mjesec ces vidjeti rezultat!
Slusaj i samo se ovoga drzi:
Petit keks+mlijeko
Velike kolicine uz to ubaci i med i za 1 mjesec ces vidjeti rezultat!
Isti problem imam,puno jedem i jedem a napretka nema
(
DAJTE MI HRANE
(DAJTE MI HRANE
KillaOR je napisao/la:
Vjerovatno imas brz metabolizam, a poprilicno si mlad.. Nista ne brini, to je normalno, tako sam i ja bio mrsav, dok sam trenirao kosarku, uvijek sam bio najmrsaviji.. Sada imam 93kg, a imao sam i 103kg.. Pitas se kako? Odgovor je jednostavan, teretana.. Ako pocnes dizati tegove, tvoj organizam ce zahtijevati vishe hrane i hranjivih sastojaka, pocet ces vise da jedes, zeludac se siri i automatski mozes vishe pojesti..
Logika ti je sljedeca, ti moras unijeti dnevno 500 kalorija vishe nego sto su tvoje dnevne potrebe.. Kako izracunati broj kalorija koje su ti potrebne dnevno? Eh ovako: [B]Izračunavanje nivoa održavanja kalorija
Ovdje će te izračunati vašu Osnovnu Metaboličku Stopu (OMS) koristeći Harris-Benedict jednačinu koja se najčešće koristi pri računanje ove stope. Vaš OMS je broj kalorija koje vaše tijelo sagori radeći sve ono što vas održava živima i što čini da ispravno funkcionišete. Vaš nivo aktivnosti je također uračunat da bi se procijenilo koliko drugih kalorija sagorite pored OMS-a. Dobijeni rezultat je zbir dva broja i trebao bi biti, za većinu ljudi, prilično bliska procjena dnevnog nivoa održavanja kalorija.
Korak 1 - izračunavanje BMR-a
BMR (muškarci)
BMR = 66 + ( 13.7 x težina u kg ) + ( 5 x visina u cm ) - ( 6.76 x broj godina )
Korak 2 - primjena Harris-Benedict principa
Nimalo aktivnosti
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.2
Veoma malo aktivnosti (1-3 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.375
Umjerena aktivnost (3-5 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.55
Visoki nivo aktivnosti (6-7 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.725
Veoma visoki nivo aktivnosti (dva puta na dan, veoma teški treninzi)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.9[/B] Preuzeto sa body.ba
Ako ti je bas stalo da se udebljas, mozes uzeti neki gainer, tj dodatak prehrani bogat sa ugljikohidratima.. Nemoj slusati ove genijalce sa foruma i savjete tipa pij kolu, jedi hamburgere, ukoliko ti cilj nije da dobijes 10kg sala.. Ako si iz Sarajeva, obrati se meni da ti budem licni trener, ja ti garantujem da ces za 6 mjeseci dr**t sam na sebe..
Takodjer posjeti portal: http://body.ba/,
a posebno: http://body.ba/bodybuilding/savjeti/najbolji-vodic-za-izgradnju-misicne-mase/74
Logika ti je sljedeca, ti moras unijeti dnevno 500 kalorija vishe nego sto su tvoje dnevne potrebe.. Kako izracunati broj kalorija koje su ti potrebne dnevno? Eh ovako: [B]Izračunavanje nivoa održavanja kalorija
Ovdje će te izračunati vašu Osnovnu Metaboličku Stopu (OMS) koristeći Harris-Benedict jednačinu koja se najčešće koristi pri računanje ove stope. Vaš OMS je broj kalorija koje vaše tijelo sagori radeći sve ono što vas održava živima i što čini da ispravno funkcionišete. Vaš nivo aktivnosti je također uračunat da bi se procijenilo koliko drugih kalorija sagorite pored OMS-a. Dobijeni rezultat je zbir dva broja i trebao bi biti, za većinu ljudi, prilično bliska procjena dnevnog nivoa održavanja kalorija.
Korak 1 - izračunavanje BMR-a
BMR (muškarci)
BMR = 66 + ( 13.7 x težina u kg ) + ( 5 x visina u cm ) - ( 6.76 x broj godina )
Korak 2 - primjena Harris-Benedict principa
Nimalo aktivnosti
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.2
Veoma malo aktivnosti (1-3 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.375
Umjerena aktivnost (3-5 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.55
Visoki nivo aktivnosti (6-7 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.725
Veoma visoki nivo aktivnosti (dva puta na dan, veoma teški treninzi)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.9[/B] Preuzeto sa body.ba
Ako ti je bas stalo da se udebljas, mozes uzeti neki gainer, tj dodatak prehrani bogat sa ugljikohidratima.. Nemoj slusati ove genijalce sa foruma i savjete tipa pij kolu, jedi hamburgere, ukoliko ti cilj nije da dobijes 10kg sala.. Ako si iz Sarajeva, obrati se meni da ti budem licni trener, ja ti garantujem da ces za 6 mjeseci dr**t sam na sebe..
Takodjer posjeti portal: http://body.ba/,
a posebno: http://body.ba/bodybuilding/savjeti/najbolji-vodic-za-izgradnju-misicne-mase/74
Teretana odgovor na sve !

Imao sam prije nesto vise od mjesec dana (prije nego sam poceo redovno trenirat) 87kg sad imam 81....
mersimthebody je napisao/la:
ma neces se udebljat ovak normalno sile nema druze
i ja sam hard gainer i za svaki KG sam morao jest ko stoka i + teretana,jer ono misic je tezi od sala
i imao sam 80KG dok sam trenirao i jeo tak ko stoka
sad godinu dana kad jedem opet normalno 3-4x dnevno i ne treniram tak dugo,imam 70KG
jbg hardgainer,ali da ti iskreno kazem,opusti se j**o to ba,imam jarana moje visine a lik ima samo 52KG pa sta fali,ofinger ofinger,pomiri se sa tim i et il kreni u teretanu ak ti nije mrsko
ja vala nebi vise nikad
i ja sam hard gainer i za svaki KG sam morao jest ko stoka i + teretana,jer ono misic je tezi od sala
i imao sam 80KG dok sam trenirao i jeo tak ko stoka
sad godinu dana kad jedem opet normalno 3-4x dnevno i ne treniram tak dugo,imam 70KG
jbg hardgainer,ali da ti iskreno kazem,opusti se j**o to ba,imam jarana moje visine a lik ima samo 52KG pa sta fali,ofinger ofinger,pomiri se sa tim i et il kreni u teretanu ak ti nije mrsko
ja vala nebi vise nikad
Ako pušiš prestani, apetit se poveća uz prestanak pušenja.
Ako ne pušiš, počni jesti visoko kalorična jela (google za inf), i mogo bi vidjeti teretane ako oćeš malo da se raširiš..
Ako ne pušiš, počni jesti visoko kalorična jela (google za inf), i mogo bi vidjeti teretane ako oćeš malo da se raširiš..
Ovo sto kazu jedi cips itd. od toga se jos vise mrsa!
Od cipsa se debljaju debeli a mrsavi mrsave od njega!
Od cipsa se debljaju debeli a mrsavi mrsave od njega!
igraj WoW i samo jedi
Stavi malo maslinovog ulja, mlijeka i 2 jaja u jednu posudu (naravno svježa i neispečena lol xd) i to popij.
Imas brz metabolizam isto kao i ja... Neces se udebljati ni kad izadjes iz puberteta vjeruj mi (bar se ja nisam udebljao)... Evo ti moj prijedlog. Pocni ici u teretanu i kupi sebi whey protein. Znaci nikakvi gaineri samo whey protein. Mozes i bez wheya, ali ako cesce treniras organizam, tacnije zeludac ne moze provariti toliko hrane da zadovolji dnevne potrebe bjelancevina (proteina). Nadjes sebi fin program vise forsiras piletinu, ribu, mladi sir, rizu, kuhani krompir itd. Al bez teretane mozes dobiti samo salo ako se udebljas. Sa teretanom izgledat ces super i dobit ces na kilazi. Ali vidi rezultate neces vidjeti nakon mjesec dana. I misici se ne dobijaju tako lako. Potrebno je puno znoja i truda.
Ja sam visok 190cm i imo sam 73KG kad sam poceo sa teretanom (krivac ove tezine su i lagane kosti). Sada imam 80KG. Znaci za 4 mjeseca sam se udebljo 7KG. Naravno, neces uvijek napredovati konstantnom brzinom. Vremenom ce brzina napredovanja opadati...
)
Ja sam visok 190cm i imo sam 73KG kad sam poceo sa teretanom (krivac ove tezine su i lagane kosti). Sada imam 80KG. Znaci za 4 mjeseca sam se udebljo 7KG. Naravno, neces uvijek napredovati konstantnom brzinom. Vremenom ce brzina napredovanja opadati...
)
brick je napisao/la:
Upalis komp,ujutro u 8h,
Pripremis,tonu cipsa,kole,cokolade,suhog mesa.
I tako sve navece do 00:00h
radi to jedno 30 dana,pa da vidimo
Pripremis,tonu cipsa,kole,cokolade,suhog mesa.
I tako sve navece do 00:00h
radi to jedno 30 dana,pa da vidimo
I da se udebljas ..:
nothing3 je napisao/la:
igraj WoW i samo jedi
nemoj ići u teretanu, teretana je za pedere koji nemaju para, pa se moraju fizički sviđati curama.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.