Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kako Debljati ?

1.105 pregleda · 53 odgovora · otvorena 21.04.2011. u 19:47

Pozzz..ovako mozda je vo malo smijesno al' eto.Svi pokusavaju da smrsaju a ja potpuno suptrotno .Nemogu nikako da se udebljam , a jedem ko KONJ ...mozda to ima neke veze s rodjenjem jer sam ''izaso'' za 7 a ne za 9 mjeseci i imao sam negdje pola kg ...a inace se ne krecem puno ...samo na tjelesnom i nekad fudbala s jaranima..e sad jel to nesto nije u redu samnom il ?
Najbolje ti je da se debljaš al zdravo da se debljaš. Ne možeš se debljati od onog od čega se "svako" deblja. Možda se ti baš debljaš recimo od masnoća a njih ne unosiš puno pa se zato i ne debljaš. Trebaš saznati šta tvoj organizam najbolje prihvata i šta najviše trebaš jesti,samo nisam siguran kako ćeš to saznati. Vjerovatno se moraš obratiti nekom doktoru koji je specijalizovan za to,a čije ja stručno ime ne znam.

Ovo što ti govore da jedeš nezdravu hranu i piješ neka nezdrava pića ti je bolje da ne pokušavaš jer ćeš ostati nezdrav čitav život,ne želiš valjda da se u 30-oj godini ne budeš mogao pomjeriti ili da dobiješ neku bolest. Zapamti: "U zdravom tijelu,zdrav duh!" :D
imam i ja jarana, sa 700 gr se rodio, a imao je 120 kg, i sletio je sad na nekih 80..
A kako je to uspio?
Imao je svoj internet klub, tu je vision dan i noc, a i isao je u teretanu..
jedi cokolada cijeli dan i ne izlazi iz kuce - vices sto se neces udebljati.. ,, znam iz iskustva, sad je problem smrsati
Nastavi da jedes tako i poslije vecere popijes jedan b vitamin ( tablete male "b kompleks" ) .Kupis u apoteci jeftine su .Kad ujutro ustanes jedes nesto i popijes jednu .Tako uradi i navece .Ja sam tako radio i za jedno 1,5 mesec dobio sam 9 kg .Sad variram izmedju 69 -71 stalno se mjenja xD
brick je napisao/la:
Upalis komp,ujutro u 8h,
Pripremis,tonu cipsa,kole,cokolade,suhog mesa.
I tako sve navece do 00:00h

radi to jedno 30 dana,pa da vidimo :D
neradi brate, probo sam reinstall al nece.

I mene zanima kako se udebljat, imam neku standardnu kilazu koja varira od 76-78 a ocu da zaokruzim na 80 kg.
Cuo sam da treba jesti sto vise ugljikohidrata(kruh, pšenica) izbjegavaj brokulu ona przi salo, tako mi brat reko on builda pa zna valjda.
Pokusaj malo oznojiti guzicu malo radi trosi energiju pa onda se fati klope...
Jedi hiper 6 kobasice sa je*****m dekoracijom...

Druze, to ti je genetika.. Nema pomoci. Ja godinama variram izmedju 67-64 kg, ne mogu se udebljati, niti smrsati. Ali ti si mlad, ima jos vremena! I da... Prestani d*kat'!
SAMO Čips,Čips,Čips i Sve pite puno-masne,sarma moras sve voliti i sve jesti,prestanes se baviti sportom
Mlevena plazma, mleko, kakao, surutka, jaja i banane ...
uzmeš neku posudu koja je malo dublja i staviš 2-3 ziva jaja citava bez ljuske, zatim staviš mlevene plazme trećinu te posude ( ako posuda nije jako velika ) , zatim sipaš pola čase surutke 1 dl , zatim staviš bananu il' dve izrezane u kolutove , sipaj mleka tako da mleko potopi sve to, a onda dodaj kakao i dobro izmuti mikserom za kolače i to popij cim napraviš, jer ako npr. prenoći videćes kako ostaje belo od tih substanci, a to su belančevine koje su jako skoncentrisane.

Veruj mi, isti sam problem imao mrsav bio jeo ko stoka, al' nigde rezultata.
Ovo mi je pomogno, al' naravno što više da se krećeš.
Svako jutro kupi onaj barbi eurokrem i na onaj hljeb od 70 kf i maži,i to je mene udebljalo.
MorgaN je napisao/la:
Jedi hiper 6 kobasice sa je*****m dekoracijom...

Druze, to ti je genetika.. Nema pomoci. Ja godinama variram izmedju 67-64 kg, ne mogu se udebljati, niti smrsati. Ali ti si mlad, ima jos vremena! I da... Prestani d*kat'!
a mozda i jest zbob tpg zadnjeg....znaci sad manje...
Svako veče u blender staviš:

1 bananu
pola litra mlijeka
2 supene kašike meda
2 jaja

Popiješ i na spavanje. Uz normalna 3 obroka dnevno i ovo za mjesec dana garantovano 5 kg u plusu
Vidi :

PRVO,nemoj da ti to stvori kompleks,da ti manje vrijedan,ili da lose izgledas ili slicno,pagotovo jer ima beobrazne raje koja ce ti namjerno govorit "ovakav si" "onakav si",znaci ne slusaj ih.

DRUGO,najbolje ti je otici doktoru,da ti on dadne savjete za prehranu,nemoj raju slusat,recice ti radi ovo radi ono,i ne dao Bog razbolis se...

TRECE,imas i da uplatis treninge i za mrsanje,a tako isto ima i za povecavanje tjelesne mase,znaci imas poseban ritam i nacin ishrane,i poseban nacin treninga,tako da dobijas masu,i ravnomjerno je rasporedjujes po tijelu.

To bih ti ja preporucio,sve najbolje.
pravi se da nisi vidio 80% komentara na temi.
da pijes kolu da ti ode jetra, da igras cs-a da poludis, i zanemari jos neke nanine recepte od kojih nema selameta :)

ako hoces da dobijes na kilazi TERETANA, potrazi malo na googlu i vidjeces da na svakoj temi da se spominje teretana ostalo zajebi i da pravilna ishrana zitarice tjestenina i sl.
Ako ti je mrsko ici u teretanu ko i meni onda dr**j pij raso i zivi u nadi jer nema debljanja preko noci osim ako nisi u nekoj fazi puberteta
:D
Ham13 je napisao/la:
a mozda i jest zbob tpg zadnjeg....znaci sad manje...
Pozzz druze i ja imam isti problem mrsav sam a jedem ko konjina,jedem mesa jedem slatko svasta,ali nikako da se ugojim.Koga god da pitam kazu da cu se ugojiti kasnije posle 20,hajd da vidimo i to cudo:D
Sto se tice komentara nepreporucujem ti da jedes puno cipsa i pijes kolu to nije zdravo samo ceti nastetit,bolje se zdravo hrani pa kad se ugojis.A sto se tice ovog za dr**nje nema sanse da batalim makar bio mrsav stalno :D
Imam i ja taj problem
17,5 godina i 51kg xD
Ali svaki dan sam puno aktivan u kosarci i fudbalu, i jednostavno se ne zamaram za debljanje
Vjerovatno imas brz metabolizam, a poprilicno si mlad.. Nista ne brini, to je normalno, tako sam i ja bio mrsav, dok sam trenirao kosarku, uvijek sam bio najmrsaviji.. Sada imam 93kg, a imao sam i 103kg.. Pitas se kako? Odgovor je jednostavan, teretana.. Ako pocnes dizati tegove, tvoj organizam ce zahtijevati vishe hrane i hranjivih sastojaka, pocet ces vise da jedes, zeludac se siri i automatski mozes vishe pojesti..

Logika ti je sljedeca, ti moras unijeti dnevno 500 kalorija vishe nego sto su tvoje dnevne potrebe.. Kako izracunati broj kalorija koje su ti potrebne dnevno? Eh ovako: [B]Izračunavanje nivoa održavanja kalorija

Ovdje će te izračunati vašu Osnovnu Metaboličku Stopu (OMS) koristeći Harris-Benedict jednačinu koja se najčešće koristi pri računanje ove stope. Vaš OMS je broj kalorija koje vaše tijelo sagori radeći sve ono što vas održava živima i što čini da ispravno funkcionišete. Vaš nivo aktivnosti je također uračunat da bi se procijenilo koliko drugih kalorija sagorite pored OMS-a. Dobijeni rezultat je zbir dva broja i trebao bi biti, za većinu ljudi, prilično bliska procjena dnevnog nivoa održavanja kalorija.

Korak 1 - izračunavanje BMR-a

BMR (muškarci)
BMR = 66 + ( 13.7 x težina u kg ) + ( 5 x visina u cm ) - ( 6.76 x broj godina )

Korak 2 - primjena Harris-Benedict principa

Nimalo aktivnosti
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.2

Veoma malo aktivnosti (1-3 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.375

Umjerena aktivnost (3-5 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.55

Visoki nivo aktivnosti (6-7 dana u sedmici)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.725

Veoma visoki nivo aktivnosti (dva puta na dan, veoma teški treninzi)
Dnevni iznos kalorija za održavanje težine = BMR x 1.9[/B] Preuzeto sa body.ba

Ako ti je bas stalo da se udebljas, mozes uzeti neki gainer, tj dodatak prehrani bogat sa ugljikohidratima.. Nemoj slusati ove genijalce sa foruma i savjete tipa pij kolu, jedi hamburgere, ukoliko ti cilj nije da dobijes 10kg sala.. Ako si iz Sarajeva, obrati se meni da ti budem licni trener, ja ti garantujem da ces za 6 mjeseci dr**t sam na sebe..

Takodjer posjeti portal: http://body.ba/,

a posebno: http://body.ba/bodybuilding/savjeti/najbolji-vodic-za-izgradnju-misicne-mase/74
Buraz :

Pojedi svaki dan veliku vrecicu cipsa i za mjesec dana si ko krme :D ..
i ja isto,citav zivot mrsav nikad se udebljat a jedem isto dosta ,cudim se da se i ovakva tema postavi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.