Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Igrica pitanje

116 pregleda · 10 odgovora · otvorena 07.04.2011. u 16:31

E ovako,skidam Call of Duty Black Ops za PC torrent pomocu vuze.com i sada mi je na trenutak nestalo signala (internet) i sada se meni nastavio download. Kada se zavrsi hoce li biti citav u potpunosti(nece imati nikakve errore,..) P.S. Od kada mi je to nestalo signala puno se sporije downloada,zasto?
bice sve ok, ne brini
skala je napisao/la:
bice sve ok, ne brini :)
A zasto mi je sporije?
Upravo je to prednost torenta .

Kada skidaš bilo koji fajl, u slučaju da se nešto desi, prekine se internet, nestane struje, sve će se sljedeći put vratiti na normalu što znači, da ne moraš ništa da brineš, sve će biti uredu . ( Neće biti nikakvih errora, loših fajlova etc. )

A što se tiče sporijeg downloada, sačekaj malo da se nakupe seederi, pa bi trebalo biti bolje
Crox je napisao/la:
A zasto mi je sporije?
to ne znam, to je mozda do tebe, mozda do ISPa
Ako ti se uredno nastavio download sve ce biti uredu ako je torrent ok odnosno ako je pravilan, nije scam. Sve ti je isto kao i da si ga skinuo u komadu samo sto ti je kod pucanja konekcije download stao dok konekcija opet nije uspostavljena, znaci veze nema sto si stao pa opet kreno' , torrent nastavlja download normalno. Sporost nemora i vrlo vjerovatno nema veze s prekidom nego ovisi o broju seedera, nekad ih ima vise nekad manje tako da brzina nikada nije konstantna, cesto se desava da u jednom trenutku imas 500 kb/s a u drugom 250 itd.
Nemoj ba preko wuza....bolji ti je uTorrent ili BitTorrent.
I ja kad skidam nesto , a konekcija bude slaba pauziram dl dok npr. ne pregledam klip na yt i onda opet pustim i svaki put bude OK
To u sustini i jeste razlog zasto ljudi masovno skidaju preko Torrenta!

Nije warez sto sam pomogao liku
I legalan software se moze skidati preko P2P software(utorrent,eMule itd.) ...npr. Ubisoft je stavio demo assassin's creed 2 na torrent sajtove
Torenti rade sa blokovima, koje možeš vidjeti ako odeš na jezičak "PIECES". Kad torent preuzme jedan blok u potpunosti, ubacuje ga na predviđeno mjesto. Sve dok se i poslednji blok nekog fajla ne skine, taj fajl se ne može koristiti, mada postoje izuzeci. Na primjer, mp3 se može slušati čak i kad fajlovi nisu u potpunosti preuzeti, mada su izreckani i isprekidani pa to nije preporučljivo.

Što se brzine tiče, to zavisi od nekoliko faktora, najviše od toga kakvi su seederi na torentu i koliko ih ima. Na primjer, možeš ih imati 20 koji su slabi sa konekcijom ili su malo seedovali pa ti se sporije preuzima, ali kad ti se pojavi jači seeder koji ima odličnu konekciju linija ide nebu pod oblake. Tu je i činjenica šta radiš na kompjuteru, jer ako visiš po Youtubu ili nešto tražiš, opterećuješ konekciju i samim tim torent je sporiji. Praksa mnogih jeste da ostaviš kompjuter upaljen preko noći i pustiš torent da tada radi svoje...

Ništa se ti ne boj, samo pusti da torent radi svoje dok ne odradi, kad preuzmeš sadržaj u potpunosti možeš ga bez problema koristiti, bez obzira na to da li je torent prekidan pa nastavljan...

Zaboravio sam da navedem, ali mislim da to svi znaju koji rade sa torentima. Kad preuzimaš nešto (DOWNLOAD), moraš ograničiti svoj upload na minimum (na 1), to radiš tako što odeš na Properties i namjestiš MAX UPLOAD na 1. Kad preuzmeš sadržaj i hoćeš ga seedovati, tu jedinicu zamijeni nulom.

PS: Ono što nikako ne smiješ raditi jeste da se petljaš sa fajlovima dok torent nije gotov, dakle ne smiješ ih pomjerati, preimenovati njihov glavni folder ili ih brisati. Na taj način možešp zabagovati torent i biti prisiljen da ga skidaš ispočetka...
GaMeR_ExQ je napisao/la:
Upravo je to prednost torenta .

Kada skidaš bilo koji fajl, u slučaju da se nešto desi, prekine se internet, nestane struje, sve će se sljedeći put vratiti na normalu što znači, da ne moraš ništa da brineš, sve će biti uredu . ( Neće biti nikakvih errora, loših fajlova etc. )

A što se tiče sporijeg downloada, sačekaj malo da se nakupe seederi, pa bi trebalo biti bolje
Ili da isplatis malo kesa, uzmes premium na nekom file-hostu i mozes radit sta ti srce hoce.
megamix je napisao/la:
Ili da isplatis malo kesa, uzmes premium na nekom file-hostu i mozes radit sta ti srce hoce.
Svejedno je .

Onima koji hoće da "bacaju" pare nek uzmu premium na bilo kojem file-hostu .

Ja ostajem pri torentu
gamer_exq je napisao/la:
Svejedno je .

Onima koji hoće da "bacaju" pare nek uzmu premium na bilo kojem file-hostu .

Ja ostajem pri torentu
Bacaju?

Mozes skidat koliko god hoces fajlova, paralelno vise downloada, brzina konstantna i onolika koliko ti internet moze vuc, a mozes i stopirat/nastavljat fajlove po zelji. I to je bacanje para?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.