Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[ANKETA] ZIVJETI U BIH ?

1.129 pregleda · 66 odgovora · otvorena 06.04.2011. u 16:45

Pozdrav.

- Zanima me ovo : " Da imate mogućnosti za to,biste li se odselili iz Bosne i Hercegovine zauvijek. "
Ja prvi bi,zbog situacije u zemlji tj. politici i još mnogih stvari.

- podforum coffe shop
- pitanje, mislim interesantno.

Nema potrebe za kantiranjem !  

Pogriješio sam gore :

otići ili ostati *
Od problema bježe samo kukavice.
Ako si patriota i voliš ovu zemlju onda ćeš ostati i doprinositi njenom napretku.
Ako ti puca k za Bosnom, kao što je to slučaj sa skoro 50% stanovništa, onda ćeš je rušiti ili eventualno otići u susjednu zemlju čiji pasoš imaš.
Zaključak: Ne namjeravam otići iz Bosne niti bih to učinio.

Post dobio aplauz od KillaOR

Vala, mnogi od nas bi rado podigli sidra i isparili odavde, jedini problem bi bio kuda otići. Nemaš kako i nemaš čime...

Ne mogu reći da sam pravi BIH patriota jer sam zapravo rođen u Vojvodini a životne prilike su me natjerale da živim i radim u zemlji gdje mi je otac rođen.
reLo je napisao/la:
Ako si patriota i voliš ovu zemlju onda ćeš ostati i doprinositi njenom napretku.
Ako ti puca k za Bosnom, kao što je to slučaj sa skoro 50% stanovništa, onda ćeš je rušiti ili eventualno otići u susjednu zemlju čiji pasoš imaš.
+1

Post dobio šamar od KillaOR

reLo je napisao/la:
ReLo to što kažeš je hvale vrijedno.

- Ali kako ćeš pridonjeti razvoju države kada te politika,murija,narod koji još živi u 90-im svakodnevno je*e u mozak ?
- Naprosto nemoguće.
Dok(AKO) se narod ne ujedini,nema razvoja države,garantiram ti to !
A gdje ces? Odes to ti odmah znaci pljujes na sve ljude kojji su u ratu branili ovo sto se danas naziva drzavom, pljujes na sve sehide,RVI-e,poginule borce i civile.Lako je otici btk za sve ispalis se i cao.Svi bi isli i svi vi se selili a ne bi glasali i mejnjali ljude u vladi,ne to nikako.Pa gdje cu ja glasat j**o te valja odraditi to.Odgovor tu si gdje si.
Cesto razmisljam o tome i veoma je tesko odgovoriti na pitanje.. Kroz zivot me vodi ona: NIKAD NE RECI NIKAD, tako da ni ne mogu odgovoriti, ali trenutno, u ovom trenutku ne bih otisao iz BIH.. Previshe volim ovu zemlju, posebno svoj grad, raju i sve ostalo.. Sa dugorockog aspekta mozda jeste glup nacin razmisljanja, ali ko zna sta nosi ono sutra, ili mozda ono prekosutra.. Mozda i nas obasja sunce jednog dana, a do tada cu vjerovatno zivjeti ondje gdje sam rodjen, u Sarajevu, BIH ♥
- Rođen sam u Tetovu [ Makedonija ] , ali u Sarajevu živim od svog 3 mjeseca života . [ Tako da sebe gledam kao Bosanca i imam Bosansko državljanstvo koje to pokazuje ]
- Volim Bosnu i Hercegovinu , više nego išta , nikada ne bih otišao .
- Jedno je otići zauvijek a drugo npr , kao što ću ja otići vani da se školujem i onda ću se vratiti da živim u ovom gradu u kojem sam do sada prošao svašta a proćiču još mnogo toga aBd.

- Zaključan : Da li bi otišao živjeti negdje drugo , NIKAD !

Jedna si jedina ! <3
Na naslov ove teme (Živjeti u BiH) mogu dodati samo ovo:

Prekrasan zivot u prekrasnoj zemlji sa prekrasnom buducnoscu medju prekrasnim ljudima u prekrasnoj harmoniji!

Lijepi pozdravi.:D:D
Na prvi pogled pomislim da bih definitivno napustio BiH i odselio u neku drzavu koja ima bolje zivotne uvjete. Medjutim, kada malo razmislim shvatam da mi zivot nigdje ne moze biti bolji nego u mojoj vlastitoj domovini, bez obzira na politicke probleme i sl.
I wont i go in the fucking USA NOW .Why? Because fucking situation in BiH is awesome ..

E sad , Kad bi se stavilo na papir stavio razlozloge zbog koji treba otici ili ostati garant kod skoro sviju koji nisu zadovoljni trenutnom situacojom u BiH bilo i vise razloga za odlazak.

A ovi sto pisu patriote i ovo peto deseto sta bi onda trebali politicari radit , sto oni nisu patriote ,sto oni ne pomazu hebeni narod ,sto se ne bore za reforme , sto nam nema vise do od 50% stanovnistva zdravstveno sto je 500K nezaposleni,sto se Sarajevi i Banja Luka nemogu dogovoriti oko obicni stvari ( recimo uvoz vode, iako imamo najbolju vodu u regionu) , btw Ti kao pojedinac nemozes nista uraditi pa ni desetine nas nemogu nista promijeniti i sve dok sutimo i trpimo isto sranje ce ici dalje.

A sutra da mogu otiso bi jer znam da ja nista nemogu napraviti da mi bude bolje ovdje, plate su nam mizerne, industrija nam je pala , privatizovalo se skoro sve jedino sto ti ostajeje jeste da radis u kakvom trgovackom centu jer toga bar ima na svakom cosku,:r

Jos malo pa ce nam i autoput biti gotov , tamam kad sinu za 18ti kupim motor ! 

http://www.youtube.com/watch?v=bLTlZ2Xgkuw

http://www.youtube.com/watch?v=PH0vsRPAWCg

Hajmo Ih Rusit Mater im ....
Rodio se i umrijet u BiH. 
Naravno da bi otišo odma , bilo bi mi žao raje , ali ne bih zauvjek
Ja ju obožavam. Jer naša djedovina ima potencijala da kulturno i ekonomski bude dominantna na europskim područjima. Smanjenjem nacionalizma i podjelom na Bosance i Hercegovce i time da nebude Republika Srpska i Federacija BiH, nego da bude bosna i Hercegovina. BiH je korumpirana do srži i nije ni čudo da ljudi bježe odavde jer ih u npr Nizozemskoj i Njemačkoj više poštuju nego u vlastitoj državi.
Nedavno je bila slična diskusija na kojoj sam rekao svoje mišljenje, a ponovit ću ga i na ovoj:

- Znam da trenutno stanje ne obećava mnogo, te da su nas ovi lopovi doveli praktično do prosjačkog štapa, ali vrijedi li se boriti za svoju domovinu, vrijedi li se odupirati ovoj bandi, vrijedi li se izboriti za svoja prava u vlastitoj zemlji - naravno da vrijedi ako voliš istu. Ne smijemo dopustiti da nas neki foteljaši, samo zato što se njima prohtjelo, unište našu svetinju, zemlju koja je pretrpila mnogo toga i opstala upravo zbog ljudi koji u njoj žive.
Što se mene tiče, rođen sam u BiH, živim u BiH i bit ću uz svoju državu dok god sam živ !

Ljudi su prolazni, Bosna je vječna !
aBd imam u planu nesto da idem, pa aBd da se realizuje da picim odavde 

Sta cu ovde zivjet sa platom od 800km i izdrzavat porodicu ne ide 

Da je normalna drzava nebi se raja drogirala, nebi se pucalo, nebi bila najveca korumpirana drzava u regiji 

Mi smo jos dno i tako cemo biti jos dugi niz godina, jer nas svi j**u sa svih strana 
Ja nebih otisao iz BIH zato sto ona poslovica ima : " Nide Bosne nema "..I za sve ostale patriote to jednostavno nebih uciniol.
Ovi što su glasali otići njih 47 % su klasični idioti po meni. Kad nešto dobro se u Bosni desi neko nas predstavi u najboljem svijetlu na Svjetskom tržištu oni su ponosni što su Bosanci ? A gdje su oni kad je Bosna u krizi ? Gdje ? Svi bi da idu, malo je onih koji bi i u takvim trenutcima dali svoju krv za ovu državu !
Ostao bih u BiH ma šta god da bilo. Jedino bih otišao kada bi ( nedo Bog) opet započeo rat!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.