Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Napad na Libiju

1.638 pregleda · 106 odgovora · otvorena 20.03.2011. u 00:15

Prvo molio bih admina da nebrise temu ionako nema nista interesantno da se cita. Danas je poceo napad na libiju od strane Britanije i Francuske i Amerike. Vec je strusen jedan francuski avion dok su amerikanci ispalili 100 balistickih raketa. Sta vi mislite o ovome kako ce sve zavrsit.
Po mom misljenu Gadafijeva vlada ce pasti ali zato ce biti veliki broj zrtava na strani saveznika. Takodje Kuba je podrzala Gadafija i mogla bi se umijesat i ona. Samo jos da kazem da je Gadafi najavio gadjati zemlje mediterana. Pozdrav
spY je napisao/la:
Večina informacija koje dobivamo preko TV-a su modificirane i idu u korist Amerike(večina zna da jevreji drže Ameriku kao i većinu svijeta). Koriste propagandu da bi manipulisali običnim građanima u cilju da dobiju njihovu podršku za ono što rade. Možete to uočiti i na nekim našim portalima na teritoriju BiH. Sa-x je primjer. Doduše i oni kopiraju vijesti s drugih sajtova, samo služe da rašire informacije. Pa skoro svaki teroristički napad su krivi muslimani. Neko se raznijeo bombom, oni odmah znaju da su to muslimam i tačka. U filmovima haman svi negativni likovi su arapi. Tako utječu na razmišljanje svojih građana. Svaki put kad vide nekog arapina, mislit će da je terorist. U tim filmovima amerikanci naravno "spašavaju svijet" kao i u real life. Ali daleko od toga. Može se o ovome pisati danima i danima. Ukoliko vas ovo zanima možete pregledati tone dokumentaraca ili knjiga o ovome. Također YouTube ima dosta materijala.

Fuck jews!
Nekad su bili u opasnosti, danas su oni opasnost. Tako to ide
bioniC je napisao/la:
Nekad su bili u opasnosti, danas su oni opasnost. Tako to ide
Jesu k*. Jest bio obični možda narod u opasnosti, oni što drže glavne konce nisu nikad bili u opasnosti.

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti/clanak/110314013

Evo propagande, šta ćeš dalje? Ovo su i djeca mala prokužila. Paaa eeej el kaida izdaje svoj MAGAZIN? HALOOOOOO!! El Kaida je oformirana od strane US&Izrael. Također i taj "najtraženiji" čovjek na planeti Osama Bin Laden je bio (i sada je) agent CIA-e. Prokužio ih je narod svega što se tiće, samo teško da će se tu šta poduzet jer kontroliraju sve živo u svijetu.

Amerika nikad neće štiti muslimane to se zna. Oni napadi u palestini, iraku itd su iscenirani od strane izraelaca. bla bla

Što se Libije tiče. Nafta igra glavnu ulogu.
spY je napisao/la:
Večina informacija koje dobivamo preko TV-a su modificirane i idu u korist Amerike(večina zna da jevreji drže Ameriku kao i većinu svijeta). Koriste propagandu da bi manipulisali običnim građanima u cilju da dobiju njihovu podršku za ono što rade. Možete to uočiti i na nekim našim portalima na teritoriju BiH. Sa-x je primjer. Doduše i oni kopiraju vijesti s drugih sajtova, samo služe da rašire informacije. Pa skoro svaki teroristički napad su krivi muslimani. Neko se raznijeo bombom, oni odmah znaju da su to muslimam i tačka. U filmovima haman svi negativni likovi su arapi. Tako utječu na razmišljanje svojih građana. Svaki put kad vide nekog arapina, mislit će da je terorist. U tim filmovima amerikanci naravno "spašavaju svijet" kao i u real life. Ali daleko od toga. Može se o ovome pisati danima i danima. Ukoliko vas ovo zanima možete pregledati tone dokumentaraca ili knjiga o ovome. Također YouTube ima dosta materijala.

Fuck jews!
Arrivals, Illuminati - Izvori ? :)

Potpuno se slazem i ko god nije upoznat sa time, nije svjestan koliko zivi u ne znanju i koliko su mu oci zatvorene sto se tice desavanja u svijetu.

A ko 'oce da se upozna , lagano na youtube i nek kuca : "New World Order" , "Arrivals" , "Illuminati" . I pregledajte par klipova, nakon 1. ce te shvatiti da ima istine u svemu tome. Ja sam pregledao najmanje 20. Ne racunajuci epizode filma "Arrivals" .
Realno rečeno mene boli ovaj kurčić moj veliki za njima :D, neka mene ne diraju a Bosne i tako nece jer nemaju zbog cega , Ja stavim sluše, upalim CS men nista vise ne treba, pozdrav za sve one koji imaju moje misljenje, i vi vjerujete u taj Smak Svijeta ??? hahah ae vozdra.
spY je napisao/la:
Jesu k*. Jest bio obični možda narod u opasnosti, oni što drže glavne konce nisu nikad bili u opasnosti.

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti/clanak/110314013

Evo propagande, šta ćeš dalje? Ovo su i djeca mala prokužila. Paaa eeej el kaida izdaje svoj MAGAZIN? HALOOOOOO!! El Kaida je oformirana od strane US&Izrael. Također i taj "najtraženiji" čovjek na planeti Osama Bin Laden je bio (i sada je) agent CIA-e. Prokužio ih je narod svega što se tiće, samo teško da će se tu šta poduzet jer kontroliraju sve živo u svijetu.

Amerika nikad neće štiti muslimane to se zna. Oni napadi u palestini, iraku itd su iscenirani od strane izraelaca. bla bla

Što se Libije tiče. Nafta igra glavnu ulogu.
Da se nadovežem na tebe krajem 70ih i početkom 80ih godina prošlog stoljeća,SAD je doslovno potplatila određen broj tadašnjih militantnih grupa koje su dejstvovale na području Afganistana sa i formila tadašnju elitnu jedinicu danas poznatiju kao Al Qaida.
Jedini cilj te elitne jedinice jeste borba protiv invazije SSSR-a na Afganistan ili doslovno rečeno američka borba protiv nadolazećeg komunizma u zemlju Bliskog istoka.
Sama elitna jedinica je bila naoružavana od strane SAD,UK i Francuske,neki članovi militante grupe su odvođeni u USA i u UK odnosno Škotsku na obuku od strane MI6,CIA i Francuske obavještajne službe.
Također još jedan primarni cilj CIA su bila polja maka u Afganistanu,treba uzeti da je Afganistan ako se ne varam najveći izvoznik opijuma u svijetu i to treba prihvatiti kao suitabilan razlog.
I tako se rodi današnja Al Qaida koju stvoriše zapadni mediji,i ocrniše čitav islamski svijet,utkajući ljudima u mozgove kako je svaki musliman terorist,kako se u svakoj islamskoj zemlji obučavaju teroristi i imamo ovo što imamo danas puno brain washed naroda koji živi u zabludi.
AeroX_DakY je napisao/la:
Realno rečeno mene boli ovaj kurčić moj veliki za njima , neka mene ne diraju a Bosne i tako nece jer nemaju zbog cega , Ja stavim sluše, upalim CS men nista vise ne treba, pozdrav za sve one koji imaju moje misljenje, i vi vjerujete u taj Smak Svijeta hahah ae vozdra.
Sve kad bi i htio promjenut situaciju ne možeš. Ali bolje bi bilo da se informišeš o svemu. Upravo oni proizvode igre, filmove, serije i sve ostalo što ljude ne tjera na razmišljanje. Zabavljaju ih i zatupljuju da ih boli racku za sve.

Misliš da neće doći i do nas jednog dana ovako? Možda za godinu, deset, pedeset ali doći će ako narod ostane zatupljen.
AeroX_DakY je napisao/la:
Realno rečeno mene boli ovaj kurčić moj veliki za njima :D, neka mene ne diraju a Bosne i tako nece jer nemaju zbog cega , Ja stavim sluše, upalim CS men nista vise ne treba, pozdrav za sve one koji imaju moje misljenje, i vi vjerujete u taj Smak Svijeta ??? hahah ae vozdra.
Ma ja bA. Boli tebe k. Zivis na selendri u Gracanici i bitno ti je da mos' igrat CS i da ti vise nista od toga ne treba . Kako si Jadan . Hvala Bogu pa nismo svi takvi. Aj evo ako te ne interesuje vec Libija i ostale zemlje.. Jel vidis da Bosna ide u ku.ac. Jesil' svjestan sutra kad zavrsis skolu,fakultet il vec' sta da se neces moci zaposlit, naravno ako ne budes imao stelu, jel vidis da je nezaposlenost prevelika a bit ce jos veca u buducnosti. Jesil' nekad razmisljao da ces "sutra" na ulici osvanuti. Al' btk , bitno je da ti mozes igrat Kantera.

btw.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/gadafi-poziva-druge-zemlje-na-obranu-libije.html
Hmm, procitao sam temu, i sve postove i zakljucio sljedece. Nisu vama samo mediji isprali mozgove. Vidim pojedince, spominju nekakvu vladavinu Muslimana, nebitno, sta ste to spremni na sveti rat. Vjera je ta koja je kriva za sve. Znas, kad amerikanac krene bombardovati nevine civile po Iraku, kaze "God bless me", i automatski je u svojoj podsvjesti stvorio sliku da on cini dobro djelo i da je bog u kojeg vjeruje na njegovoj strani.
Isto onaj samoubica kad se raznosi, raznosi se u ime boga u kojeg on vjeruje. poznate su mi price o 72 djevice ili sta vec!
Dajte ljudi, malo se osvjestite, prestanite zivjeti virtuelne zivote. Nece vas ti vasi bogovi nahraniti. Mozes se moliti 50 godina, zivjeti u skladu sa tom svetom knjigom, ali nemoj piti vodu 10 dana i umrijeces od zedji! Nece te tvoj bog spasiti.

A sad malo o temi!

Ne podrzavam Gadafija samo zato sto je digao avione na svoj narod, ali mislim da treba ugusiti taj ustanak i ostati na vlasti. Ovo sto se desava je u reziji "velikih sila" zeljnih nafte i lake zarade. Kud bas Libija. Eno i u Siriji neredi, Bahrein, bio Egipat, pa niko se nije sjetio nista. Amerika posjeduje agente, tzv "SAKALE" koji su zaduzeni da svrgnavaju vlade u zemljama treceg svijeta. Njihov plan se sastoji iz nekoliko koraka:

1. Otici u neku od zemalja koja posjeduje resurse koji su potrebni

2. Organizovati proteste, ili bilo kakvu vrstu nemira, da bi pokusali svrgnuti nepodobnog vladara. (potplate 1000 ljudi da izadju na ulice i kasnije se to prosiruje kao lancana reakcija). pomocu podobnih medija stvori se lazna slika da se bori za bolji zivot, da bi se sto vise naroda pridruzilo.

3. Ako to ne uspije, slijede razgovori. Tom vladaru se nudi ogroman iznos novca da mirno odseta sa vlasti!

4. Ako to ne uspije slijedi atentat.

5. Ako atentat nije opcija, slijedi bombardovanje i ulazak "saveznika" u ime demokratije i mira!

Tako je bilo i sa Irakom. Sadamu su nudili pare da ode sa vlasti, ali ih je odbio. Covjeku nisu trebale pare. Atentat nisu mogli izvesti jer je imao dobro licno obezbjedjenje (isti slucaj i sa Gadafijem). Ostala je zadnja opcija, a to je ulazak trupa. Upravo su to i uradili!

Ako koga treba bombardovati, to su prokleti Ameri! Mi smo ratovali zbog tih supaka, zavadili bi i roditelje svoje, kad bi imali kakve koristi od toga!

Ima i to, jednostavno sam u tim godinama da me bas i ne interesuje ta Politika, naravno da je shit ovo sto se desava u Japanu, pa u Libiju i u jos mnogo zemalja sirom svijeta, bas neki dan slusam poskupilo sve, Memorijske kartice, Memorija za Kompa za cak 26%, a ove sedmice ce jos poskupiti, znaci svi zavisimo od Japana, covjek bi reko Japan vele sila a sjebase ih poplave, reaktori i cunami za nekoliko dana, malo sam skreno sa Teme, bed je sto se desava po svijetu, ali je nazalost tako.

-Kakva 2012. sve je to karina, kad bi tako bilo čitav Kuran, Biblija bila laž.
H4midovic je napisao/la:
Ovo i Egipat je maslo amerike da zavadi Muslimanski narod poceli su s Iraqom idu dalje to da se zna

2018 Muslimani vladaju svijetom ^^ zivim za taj dan...

Amerika salje bombardere i rakete na Libiju zasto? sta oni koji ku**c imaju s Libijom? -.- Politika
Ja mislim da si malo previse "nacionalan"...
Ovdje nije rijec o nikakvom ubijanju muslimanskog naroda , nigdje ...
Razlog je jasan zasto se oni mjesaju , a to je nafta , koje na podrucju Libije ima u izobilju , i njihov je cilj da prisvoje te teritorije .
A i kad bi malo gledao , 2018 je otprilike za 600 godina po Hidzretskom kalendaru

@ontopic
Odobravam Gadafijeve postupke , jer sam protiv Amerike i Francuske i Velike Britanije , u ovom slucaju .

Licno navijan za ovaj trojanac :

Libija + Kuba + Rusija <3
neXs je napisao/la:
Ma ja bA. Boli tebe k. Zivis na selendri u Gracanici i bitno ti je da mos' igrat CS i da ti vise nista od toga ne treba . Kako si Jadan . Hvala Bogu pa nismo svi takvi. Aj evo ako te ne interesuje vec Libija i ostale zemlje.. Jel vidis da Bosna ide u ku.ac. Jesil' svjestan sutra kad zavrsis skolu,fakultet il vec' sta da se neces moci zaposlit, naravno ako ne budes imao stelu, jel vidis da je nezaposlenost prevelika a bit ce jos veca u buducnosti. Jesil' nekad razmisljao da ces "sutra" na ulici osvanuti. Al' btk , bitno je da ti mozes igrat Kantera.

btw.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/gadafi-poziva-druge-zemlje-na-obranu-libije.html
Pazi momak, ovo je moje misljenje, a ti svoje misljenje iznosi negdje drugo, Bosna jeste u qrcu, ali ja sam 1 od onih koji su zavrsili skolu i poceli raditi, znaci ostvario sam sto sam htjeo, to ti prika moj nekom drugom reci.
reLo je napisao/la:
Pa zar postoji nacija koja se uspjela odbraniti od Amerikanaca?

Gadafi će sići sa prijestolja ili će biti skinut sa njega. Dakle, njegovo je da bira: Milom ili silom.

A ako nastavi ovako ne gine mu Sadamova sudbina.
-Brate ja mislim da je to Izrael, al pošto su oni u dobrim odnosima...
Hmm, procitao sam temu, i sve postove i zakljucio sljedece. Nisu vama samo mediji isprali mozgove. Vidim pojedince, spominju nekakvu vladavinu Muslimana, nebitno, sta ste to spremni na sveti rat. Vjera je ta koja je kriva za sve. Znas, kad amerikanac krene bombardovati nevine civile po Iraku, kaze "God bless me", i automatski je u svojoj podsvjesti stvorio sliku da on cini dobro djelo i da je bog u kojeg vjeruje na njegovoj strani.
Isto onaj samoubica kad se raznosi, raznosi se u ime boga u kojeg on vjeruje. poznate su mi price o 72 djevice ili sta vec!
Dajte ljudi, malo se osvjestite, prestanite zivjeti virtuelne zivote. Nece vas ti vasi bogovi nahraniti. Mozes se moliti 50 godina, zivjeti u skladu sa tom svetom knjigom, ali nemoj piti vodu 10 dana i umrijeces od zedji! Nece te tvoj bog spasiti.

A sad malo o temi!

Ne podrzavam Gadafija samo zato sto je digao avione na svoj narod, ali mislim da treba ugusiti taj ustanak i ostati na vlasti. Ovo sto se desava je u reziji "velikih sila" zeljnih nafte i lake zarade. Kud bas Libija. Eno i u Siriji neredi, Bahrein, bio Egipat, pa niko se nije sjetio nista. Amerika posjeduje agente, tzv "SAKALE" koji su zaduzeni da svrgnavaju vlade u zemljama treceg svijeta. Njihov plan se sastoji iz nekoliko koraka:

2. Organizovati proteste, ili bilo kakvu vrstu nemira, da bi pokusali svrgnuti nepodobnog vladara. (potplate 1000 ljudi da izadju na ulice i kasnije se to prosiruje kao lancana reakcija). pomocu podobnih medija stvori se lazna slika da se bori za bolji zivot, da bi se sto vise naroda pridruzilo.

3. Ako to ne uspije, slijede razgovori. Tom vladaru se nudi ogroman iznos novca da mirno odseta sa vlasti!

5. Ako atentat nije opcija, slijedi bombardovanje i ulazak "saveznika" u ime demokratije i mira!

Tako je bilo i sa Irakom. Sadamu su nudili pare da ode sa vlasti, ali ih je odbio. Covjeku nisu trebale pare. Atentat nisu mogli izvesti jer je imao dobro licno obezbjedjenje (isti slucaj i sa Gadafijem). Ostala je zadnja opcija, a to je ulazak trupa. Upravo su to i uradili!

Ako koga treba bombardovati, to su prokleti Ameri! Mi smo ratovali zbog tih supaka, zavadili bi i roditelje svoje, kad bi imali kakve koristi od toga!

:-(
MorgaN je napisao/la:

A sad malo o temi!

:-(
Objasnio covjek :D

Samo to vezano prvo za boga.. Bog je covjeku zato dao mozak i razum. A niko pametan i razuman nece dozvolit da vodu ne pije 10 dana. Znam da nisi bukvalno mislio , al nisam ni ja ;)
masssiv je napisao/la:
Muslimani vladaju svijetom 2018 a smak svijeta 2012 kako?
Definicija Smak Svijeta 2012 je najveci shit sto sam ikad cuo, gledali ste onaj retardirani Film i vec se furate, znaci Smak Svijeta ili na muslimanskom receno Sudnji Dan, ko zna kada ce biti?? samo dragi Allah dz.s zato manite se budalastina uzivajte u ovom zivotu mada je i on otiso u qrac.
Hahahaha

Uvode Ameri kapitalizam sirom svijeta, ko sto su nam ga i nama uveli. Ovo sadasnje uplitanje raznoraznih zemalja mozemo slobodno uporediti s nasim primjerom prije 20 godina.

Trenutna zbivanja u Libiji = zbivanjima u ex-Yu 90.-ih

Samo su ciljevi razliciti. Sad je trn u oku Gaddafijeva nafta, a tada je bila jaka Jugoslavija
spY je napisao/la:
Sve kad bi i htio promjenut situaciju ne možeš. Ali bolje bi bilo da se informišeš o svemu. Upravo oni proizvode igre, filmove, serije i sve ostalo što ljude ne tjera na razmišljanje. Zabavljaju ih i zatupljuju da ih boli racku za sve.

Misliš da neće doći i do nas jednog dana ovako? Možda za godinu, deset, pedeset ali doći će ako narod ostane zatupljen.
Pa sve rade protiv nas.Sve ovo je zacrtano od strane jevreja.Da pobune islamski narod,da se mi medjusobno poubijamo,i da oni konacno zavladaju svjetom.Glavni cilj im je srusiti meku,pazite sta vam kazem
FireFix je napisao/la:
Pa sve rade protiv nas.Sve ovo je zacrtano od strane jevreja.Da pobune islamski narod,da se mi medjusobno poubijamo,i da oni konacno zavladaju svjetom.Glavni cilj im je srusiti meku,pazite sta vam kazem ;)
To su i predznaci sudnjeg dana.
PiraTdsntw je napisao/la:
To su i predznaci sudnjeg dana.
Japan,je predznak I svi oni sto se igraju boga,stici ce ih kazna.Hu ha,vatikan kao vjerska drzava,a oni su jedni od glavnih pokretaca dolaska anti krista.Ima puno toga ne gumo da pisem sad

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.