Hmm, procitao sam temu, i sve postove i zakljucio sljedece. Nisu vama samo mediji isprali mozgove. Vidim pojedince, spominju nekakvu vladavinu Muslimana, nebitno, sta ste to spremni na sveti rat. Vjera je ta koja je kriva za sve. Znas, kad amerikanac krene bombardovati nevine civile po Iraku, kaze "God bless me", i automatski je u svojoj podsvjesti stvorio sliku da on cini dobro djelo i da je bog u kojeg vjeruje na njegovoj strani.
Isto onaj samoubica kad se raznosi, raznosi se u ime boga u kojeg on vjeruje. poznate su mi price o 72 djevice ili sta vec!
Dajte ljudi, malo se osvjestite, prestanite zivjeti virtuelne zivote. Nece vas ti vasi bogovi nahraniti. Mozes se moliti 50 godina, zivjeti u skladu sa tom svetom knjigom, ali nemoj piti vodu 10 dana i umrijeces od zedji! Nece te tvoj bog spasiti.
A sad malo o temi!
Ne podrzavam Gadafija samo zato sto je digao avione na svoj narod, ali mislim da treba ugusiti taj ustanak i ostati na vlasti. Ovo sto se desava je u reziji "velikih sila" zeljnih nafte i lake zarade. Kud bas Libija. Eno i u Siriji neredi, Bahrein, bio Egipat, pa niko se nije sjetio nista. Amerika posjeduje agente, tzv "SAKALE" koji su zaduzeni da svrgnavaju vlade u zemljama treceg svijeta. Njihov plan se sastoji iz nekoliko koraka:
1. Otici u neku od zemalja koja posjeduje resurse koji su potrebni
2. Organizovati proteste, ili bilo kakvu vrstu nemira, da bi pokusali svrgnuti nepodobnog vladara. (potplate 1000 ljudi da izadju na ulice i kasnije se to prosiruje kao lancana reakcija). pomocu podobnih medija stvori se lazna slika da se bori za bolji zivot, da bi se sto vise naroda pridruzilo.
3. Ako to ne uspije, slijede razgovori. Tom vladaru se nudi ogroman iznos novca da mirno odseta sa vlasti!
4. Ako to ne uspije slijedi atentat.
5. Ako atentat nije opcija, slijedi bombardovanje i ulazak "saveznika" u ime demokratije i mira!
Tako je bilo i sa Irakom. Sadamu su nudili pare da ode sa vlasti, ali ih je odbio. Covjeku nisu trebale pare. Atentat nisu mogli izvesti jer je imao dobro licno obezbjedjenje (isti slucaj i sa Gadafijem). Ostala je zadnja opcija, a to je ulazak trupa. Upravo su to i uradili!
Ako koga treba bombardovati, to su prokleti Ameri! Mi smo ratovali zbog tih supaka, zavadili bi i roditelje svoje, kad bi imali kakve koristi od toga!