Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Napad na Libiju

1.638 pregleda · 106 odgovora · otvorena 20.03.2011. u 00:15

Prvo molio bih admina da nebrise temu ionako nema nista interesantno da se cita. Danas je poceo napad na libiju od strane Britanije i Francuske i Amerike. Vec je strusen jedan francuski avion dok su amerikanci ispalili 100 balistickih raketa. Sta vi mislite o ovome kako ce sve zavrsit.
Po mom misljenu Gadafijeva vlada ce pasti ali zato ce biti veliki broj zrtava na strani saveznika. Takodje Kuba je podrzala Gadafija i mogla bi se umijesat i ona. Samo jos da kazem da je Gadafi najavio gadjati zemlje mediterana. Pozdrav
masssiv je napisao/la:
Nisam neki veliki vjernik ali ove rijeci su mi ostale u glavi :
"Pitaju te o Sudnjem danu kada će se zbiti. Reci: 'To zna jedino Gospodar moj, On će ga u njegovo vrijeme otkriti, a tež‍ak će biti nebesima i Zemlji, sasvim neočekivano će vam doći'. Pitaju te kao da ti o njemu nešto znaš. Reci: 'To samo Allah zna, ali većina ljudi to neće da zna "
Najpametni komentar :) vi bubate smak svijeta 2012 neserite :D

A ovo samo sluti na 3 svjetski rat ni nasta dobro sto je i tuzno :(((
reLo je napisao/la:
Pa šta ti treba više od tehnologije.
Pošalješ 100 vojnika na 1 Amera, on ispali raketicu koja ubije sve i jednog vojnika.
Sjediš u kuhinji, doručkuješ, Amer ispali raketicu pogodi te u oko.

Gledaj na Discovery emisiju "Future weapons" pa ćeš vidjeti kakvom tehnologijom Ameri vladaju.
Ne mozes razmisljat tako ovaj baci bombu ovaj svira ku'cu ! Razmislis uvijek da taj koji ispusi ima saveznika koji isto tako moze bacit ameriku itd. Nije to tako jednostavno .......... Future weapons , gledas future weapons , nije sve u kvalitetnom metku Nije ni Njemacka ostala na smajseru vjeruj imaju i oni mozda i bolje ! Kina .... eto za nju niko ne zna ni cime raspolaze ni kako raspolaze , zato i jest najopasnija
eLight je napisao/la:
Ne mozes razmisljat tako ovaj baci bombu ovaj svira ku'cu ! Razmislis uvijek da taj koji ispusi ima saveznika koji isto tako moze bacit ameriku itd. Nije to tako jednostavno .......... Future weapons , gledas future weapons , nije sve u kvalitetnom metku :D Nije ni Njemacka ostala na smajseru vjeruj imaju i oni mozda i bolje ;) ! Kina .... eto za nju niko ne zna ni cime raspolaze ni kako raspolaze , zato i jest najopasnija 8)
Upravo to. Bas me zanima zasto Amerika nepokusa uvest demokratiju u S.Koreji i Kubi. Ne znaju sta im se sprema kod Gadafija. Misle da ce biti ko bombardovanje Beograda 99'
Aldinn1 je napisao/la:
Super izlazi novi Call of Duty xD
Tebi je to zajebancija

E pa meni nije .... :/

Mozda krene Libija na Balkan,staces onda aaa

Sto se tice teme,egz3kutor je objasnio neke stvari mada smatram da je sve to radi nafte.........nafta je bila i bice uzrok mnogih ratova , nazalost.....

***Nemam dovoljno zrelo razmisljanje da dublje komentarisem zbivanja u Libiji .

EDIT:Ma dobro , htio sam napisati kao sta bi bilo da mu za 3 dana dodje armija pred kucu , onda se nebi zezao !!!

Edit po drugi put : Pa nisam mislio bukvalno da ce Libija na Balkan sta vam je
PiraTdsntw je napisao/la:
Upravo to. Bas me zanima zasto Amerika nepokusa uvest demokratiju u S.Koreji i Kubi. Ne znaju sta im se sprema kod Gadafija. Misle da ce biti ko bombardovanje Beograda 99'
Pa i 99' su zijanili kada su bombardirali Srbiju ljudi im oboriše sa ruskim raketnim sistemom KUB,F-117 Nighthawk ili kako su ga Ameri nekoć' zvali "Nevidljivi",veliki broj F-15 čak neki izvori kažu da je pogođen i B-2 bombarder.
Kao sto napisa neko na sarajevo-x.com: " Bas me zanima da li su stanovnici Libije pratili stanje u BiH 92-95 kao sto mi sada pratimo sta se desava tamo?"
NexT_T1 je napisao/la:
Tebi je to zajebancija???

Mozda krene Libija na Balkan,staces onda aaa???

Sto se tice teme,egz3kutor je objasnio neke stvari mada smatram da je sve to radi nafte.........nafta je bila i bice uzrok mnogih ratova , nazalost.....

EDIT:Ma dobro , htio sam napisati kao sta bi bilo da mu za 3 dana dodje armija pred kucu , onda se nebi zezao !!!

Edit po drugi put : Pa nisam mislio bukvalno da ce Libija na Balkan sta vam je :r :r
Libija nikada ali bas nikada nece krenuti na balkan.

@archie

Ne mozes poredit 1992-95 i 2011. Ovo je doba tehnologije i interneta koji je dosta razvijeniji nego tada i naravno da ce se informacije lakse sirit i da ce se pratiti sve to.
NexT_T1 je napisao/la:
Tebi je to zajebancija???

Mozda krene Libija na Balkan,staces onda aaa???

Edit po drugi put : Pa nisam mislio bukvalno da ce Libija na Balkan sta vam je :r :r
sta trebam plakati sad ? Garant ce odma na balkan eto ih jao brate idol si vjeruj mi
Aldinn1 je napisao/la:
sta trebam plakati sad ? Garant ce odma na balkan eto ih jao brate idol si vjeruj mi
Ama nisam bukvalno mislio LOL!

:*

Znaci ljudi ce umirati ako bude rata......to tebi nista ne znaci?

Necu se vise raspravljati :/
archie je napisao/la:
Kao sto napisa neko na sarajevo-x.com: " Bas me zanima da li su stanovnici Libije pratili stanje u BiH 92-95 kao sto mi sada pratimo sta se desava tamo?"
upravo to govorim,umjesace se oni koji misle da mogu izvuci neku korist,nisam ziv bio tada,ali ko je nama pomagao 92-95 ? :S
@NexT_T1 a sto bi to Libija krenula na Balkan sta smo im mi skrivili

tema: hajde sto su Francuzi i Britanci krenuli na Libiju i sto javljaju da ce SAD ostati po strani nego sto im se svako malo pridruzuju novi saveznici kao Norveska , Spanjolska te Ceska i jedino su Njemci i Rusi izjavili da ne zele "sudjelovati u ratu"

Pa ovo je sramota sta idu svi na jadnu Libiju dosta im je rata sa pobunjenicima

Gadafi mora hitno reagovati inace je na*ebo
Aldinn1 je napisao/la:
pišonja jedan tek si došao ovdje, imaj respekta prema članovima koji dio života su ovdje ostavili.

TEMA po nezz koji put: Vidim gore spominju sudnji dan. Po Islamu, trebaju se desiti i veliki predznaci sudnjeg dana.
U Kura'anu se kaže da će to biti brzo, ali se govori po Božijem vremenu.A kod Boga 100tinjak godina je mali period.Zato just relax, 2012 je izmišljeno, baš kao i onaj mit o zvijezdi padalici, ne gledaj je možda je tvoja, možeš umrijeti, ne uzimajući u obzir da se zvijezda rasula 300 godina ranije, a nama svjetlost tek sad dođe.Ljudska glupost nema granica.
A što se tiče Gadafija neka istraje ono u čemu je njegov cilj, jer on je Libiju digao na noge, on e sad može i uništiti ako mu je to volja.
Vidiš ovo što slušate u medijima to je čista blamaža i pričanje naslijepo odnosno naštimavanje medija od imperijalističkih sila onako kako njima štima.
I naravno to ovdašnje novinarske kuće na Balkanu samo prekopiraju na jezik pogodan nama.

Ovako maloprije sam vidio neki link kako španski bombarderi polijeću iz Madrida direktno za Benghazi u cilju brzog bombardovanja Gaddafijevih snaga.
Uzeo sam neke brojke sa interneta i došao do jednostavnog zaključka.
Udaljenost između Madirda i Benghazi-a jeste 2322 kilometara.
Jedini španski avioni koji mogu donekle služiti za napad na ciljeve na zemlji jesu F/A - 18 Super Hornet.
Čiji domet sa 2 AIM 9 zrak-zrak rakete iznosi cirka 2000 kilometara.
Uzimajući da 2 AIM 9 rakete koje nisu pogodne za napad na zemlji imaju kilažu nešto više od 86 kilograma,to izgleda nemoguće.
Dok AGM-65 Maverick rakete koje špansko ratno vazduhoplovstvo koristi za napade na ciljeve koje se nalaze na zemlji teže oko 300 kilograma.
Sad teorija pada u vodu ako španske trupe sarađuju USAF koji posjeduju avione odnosno tankere koji vrše dopunjavanje goriva u zraku,naravno ako se isti nalaze nad područjem iznad Mediterana.
Ne razumijem samo zasto ce Gadafi napasti na zemlje mediterana a pogotovo mislim na nasu zemlju ko da mi nije dosta poslijeratnog stanja nego mi jos treba i ratno stanje A naravno nafta cini cuda pa Amerika odmah u akciju krece, pa nije dolar dzabe jeftiniji
Shvatam ja sve to da treba sprijeciti gradjanski rat koji je vec nastupio, da treba da vlada demokratija itd. al' sumnjam da ce ovo biti kao sto reLo rece cisto napadi kao u Beogradu 1999. ovo ce da preraste u nesto vece (izmedju toga jos jedan "naftni front".
Zasto se moralo ukljuciti preko 10tak zemalja u ovu akciju (koju oni opravdavaju demokratskim cinom) kad jedna Amerika moze srusiti cijeli svijet a ne Libiju. Ako nista nadam se da nece poginuti veci broj civila.
massiv je napisao/la:
Muslimani vladaju svijetom 2018 a smak svijeta 2012 kako?
Smak Balkana 2112 - mi smo 100 godine unazad.
Ma ovo je sve samo jedan veliki plan JE***E AMERIKE! Ako se nastavi ovako.. Ponovit ce se Irak i Afganistan ! A ne vjerujem da ce neko stati na stranu Libije, jer nema razloga a samim tim bi i stao protiv Amerike sto nikome nije cilj :). Ali doce jednom i taj dan !
bioniC je napisao/la:
Smak Balkana 2112 - mi smo 100 godine unazad.
Prvo su nas uništili isti ovi što sad žele da unište Libiju i Gaddafia pa smo onda sami sebe uništili.
Inače da to nismo učinili kao što jesmo sad bi mi bili 100 godina,ali unaprijed.
egz3kut0r je napisao/la:
Prvo su nas uništili isti ovi što sad žele da unište Libiju i Gaddafia pa smo onda sami sebe uništili.
Inače da to nismo učinili kao što jesmo sad bi mi bili 100 godina,ali unaprijed.
Bili bi sigurno, ali nije to na nama da odlucimo, nikada nije bilo, nit ce biti tako.
Večina informacija koje dobivamo preko TV-a su modificirane i idu u korist Amerike(večina zna da jevreji drže Ameriku kao i većinu svijeta). Koriste propagandu da bi manipulisali običnim građanima u cilju da dobiju njihovu podršku za ono što rade. Možete to uočiti i na nekim našim portalima na teritoriju BiH. Sa-x je primjer. Doduše i oni kopiraju vijesti s drugih sajtova, samo služe da rašire informacije. Pa skoro svaki teroristički napad su krivi muslimani. Neko se raznijeo bombom, oni odmah znaju da su to muslimam i tačka. U filmovima haman svi negativni likovi su arapi. Tako utječu na razmišljanje svojih građana. Svaki put kad vide nekog arapina, mislit će da je terorist. U tim filmovima amerikanci naravno "spašavaju svijet" kao i u real life. Ali daleko od toga. Može se o ovome pisati danima i danima. Ukoliko vas ovo zanima možete pregledati tone dokumentaraca ili knjiga o ovome. Također YouTube ima dosta materijala.

Fuck jews!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.