Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

BHtelecom ADSL na 2 racunara?

99 pregleda · 4 odgovora · otvorena 22.02.2011. u 18:17

Uredu prvo da kazem.. Znam da je bila ista tema, ali mi ona nije bas pomogla, zato vas molim nemojte spamat jer mi ovo stvarno treba. Hvala

OK

E sad kako kaze naslov teme, treba mi detaljno objasnjenje kako cu spojiti 2 racunara na 1 adsl acc ??

Hvala unaprijed

=) =)
Kupiš mrežni kabal, skopčaš ga u jedan prazan port na modemu a drugi kraj u računar (mrežnu karticu). Nakon toga napraviš internet konekciju na drugom računaru i to je to. Samo ne znam da li moraš zvati BH Telecom da ti odobre simultane konekcije, ja dok sam imao taj internet sam morao.
Samo moras kupiti mrezni kabal (ja sam platio 5 metara oko 7 KM) te ga spojiti na modem i na drugi komp.
Onda se ulogujes na bhtelecom preko svog usernameta i passworda
te izaberes sa strane opciju Simultane ADSL konekcije zatim kiknes na 4 simultane PPPoE sessije ukucas broj telefona i sendaš zahtjev.
Ja sam im morao slati jedno pet puta zahtjev prije nego su mi odobrili pa ti preporucujem da ih nazoves.
http://www.bhtelecom.ba/adsl_pppoe.html
Nisam nista rekao sto post iznad mene nije!
Moraš prijaviti simultane konekcije preko svog korisničkog računa, loguješ se na bhtelecom.ba i dole u lijevom uglu imaš ''Prijavi simultane konekcije'' ispuniš to i sačekaš da dobiješ email / poziv da je prihvaćen zahtjev.

To možeš na ADSL G paketima, dok na MojaTv su zabranili. Možeš jedan net koristit preko dva modema, ali na jedan modem ne možeš priključiti dva računara, jedino da na jednom pokreneš wireless mrežu, a na drugom se konektuješ. Za wireless ti treba onaj uređaj što može slati/puštati wireless signale, ne znam kako se zove i nisam siguran jel to možeš preko modema "Billion". :r

Za više informacija pozovi BIHNET BESPLATNI HELPDESK na broj 1422 .

Sretno !
Moze takodje , da se koristi , jedan net na obadva racunara i kod MojaTV , nema potrebe za slanjem zahtjeva za 4 PPoPe .

Ako ti je taj slucaj , javi se na PM , i napisem ti u poruci detaljno kako ces sve podesiti :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.