Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

BH Telecom - najveći monopol naše države.

1.167 pregleda · 54 odgovora · otvorena 07.03.2011. u 19:38

- Kao što je vas 95% sa ovog portala čulo, BH Telecom važi za najveću monopolnu firmu ove naše "države", i ostaće tako ako se nešto po pitanju zakona ne promjeni u državi. Znamo da svaki projekat plasiran od "toliko popularnog, inovativnog, modernog BH Telecoma" uvijek završi kao epic fail iz jednog prostog razloga, a to je da ljudi koji rade u BH Telecomu i koji su zaposleni preko babe/mame/nane/strine (čast izuzetcima, al realno, njih je malo) nisu sposobni za uspostavljanje nekih velikih projekata i ideja, kojima po mnogima stavljaju BH Telecom u poziciju koja je daleko od realnosti. Tu poziciju, može se reći, i nije teško ostvariti i održati sa ovakvim tržištem, koje nažalost bez mnogo izbora mora pasti pod ruke ljudi koji sa svakim svojim projektom pokušavaju da ukradu što više moguće para od već siromašnog stanovništva.

- Vjerovatno mnogi od vas i neznaju za planove tako popularne "Moje TV" koja je prije izlaska na tržište stvarala toliku čežnju među korisnicima koji su to doživljavali kao neku sci fi tehniku kao da nikada u životu nisu vidjeli telefon, internet i televiziju.

- Zadnji ogroman neuspjeh ove firme je puštanje takozvanog netFlat interneta za kojeg svi vi znate kako je protekao, i kroz šta prolazimo za pare, za koje u drugim državama možete uzeti internet paket sa ENORMNIM brzinama za ovo tržište. Nažalost, i ja sam žrtva ove "vladavine" telecoma jer živim u Tuzli, gradu u kojem Telemach i mnoge druge firme nisu uspjele da uspostave tržište radi opštine koja naravno, nije dozvoljavala kopanje već toliko iskopanog grada za postavljanje optičkih kablova, čime bi stanovništvo Tuzle bilo "internetski spašeno".

Pitate se zašto? Razmislite...

- Ja sam napisao text i digao ovu temu iz razloga da čujem vaše mišljenje o svemu ovome što se dešava, a što mi ne možemo promjeniti.

Ugodnu večer vam želim.
u pravu si sve je istina sto kazes,ali nadam se da me bh-telecom nece zaje*at pa da kazu:"Ne,ne nije netFlat pake t za ovaj mjesec nego za iduci" ili nesto slicno npr.da na kraju ispadne da nije netflat paket,jer sam vec vise gigabajta potrosio  8-)
- Istina! Kod nas u postu dole idem svake sedmice i pitam kad ce doc Moja TV tu gdje ja zivim.

- Uvjek cujes isti odgovor : "Sljedeceg mjeseca"
Al evo prolaze mjeseci nema nista.

-Patim se sa ovim wiracNET-om brzina je da Bog sacuva!
Ne mogu igrat cs-a vise online ping preko 500. :S
Da potpuno si upravu,imam MojaTV ADSL i obracunavaju vi vise nego sto sam potrosio.Takodje bih volio da dodju i ostali ISP-ovi poput (Logosoft,Telemach,...) u Tuzlu jer ja tu zivim.Konacno jedna lijepo napisana tema.
IDEMO ZADNJI, DAJEMO MANJE
- De ti uradi ono što si obećao ocat!  

- BHT = Fudbalski savez ove naše jadne države isto sranje samo drugo pakovanje  .
Lol ne mogu da vjerujem.. sta, nije ovaj mjesec flat ? pa sad sam skino igru 7,80 GB ? i to bez namjere, zaustavio sam i valjda mi pocelo samo, sta ja znam.. kad sam doso iz skole vidim skinuta mi igirica od 7,80 GB..

jesam je mislio skinut, al kad sam vidio da cu cekat 1000 godina pauziro sam :S

preko torrenta jos skido :s
Hs po svemu i u svakom segmentu bolji od BHT. Nema narod da jede kako treba, a da imamo NASA konekcije e jbg...
camelot1g je napisao/la:
- Istina! Kod nas u postu dole idem svake sedmice i pitam kad ce doc Moja TV tu gdje ja zivim.

- Uvjek cujes isti odgovor : "Sljedeceg mjeseca"
Al evo prolaze mjeseci nema nista.

-Patim se sa ovim wiracNET-om brzina je da Bog sacuva!
Ne mogu igrat cs-a vise online ping preko 500. :S
bome ces se nacekati za moju tv, k´o ja sto sam cekao, po 3-4 mjeseca, ja sam mislio da oni jedva cekaju da neko naruci moju tv, a oni, briga ih
Flat je ovaj mjesec nemoj se brinuti.. Ali dialup flat haha
Pošto u mom gradu preovladava HT, a ne BHTelecom, malo ću reći o tome, mada su to 90% ista go*na. Prije neke 2 godine priključio sam ovaj HT ADSL, i plaćao 30 KM za nekih 10 GB koje sa brzinom 4mb/s potršošiš veoma veoma brzo. Eh vjerovatno je do sada bila slična situacija i u BHT, tako da nema neke razlike.

Hvala bogu, pa došao sam pameti i isključio ADSL, i prešao na Wirless konekciju od ISP-a Global Internet, i imam već pola godine FLAT sa brzinom 512 MB/s(od 1.4 brzina 2.0 ). Neki kažu kabal je kabal, ali ja se nebi baš složio, jer u ovih 6 mjeseci, nikada mi se nije desilo da mi pukne konekcija, a ADSL sam imao Godinu dana i minimalno 4 puta su mi oni Tehničari dolazili, a kamoli šta sam ih puta nazvao.

Tako da, ukoliko u gradu imate bilo kakav ISP, uzimajte i okanite se ADSL-a
Ja sam znao da manipuliraju na jedan način nad našom državom, al' da su ovoliko pokvareni, stvarno ...
Ja sam žrtva pljačke HT Mostara... ovo nije moja tema.
A naravno da su monopolisti, jer su drzavna firma.. Osnovna nacela ekonomije govore da drzava ne moze na efikasan nacin distribuirati neko dobro, odnosno da nema interes kao privatni sektor.. Budite jos sretni sto je Telemach usao na trziste, pa su uveli taj njihov "takozvani" flat, inace bi jos dugo dugo godina placali najskuplji internet u Evropi.. U telecomu radi 30% vise radne snage, nego sto je potrebno.. Normalno da moraju negdje zakidat, a oni to rade na vishe polja, kao sto su telefonija, internet, a sada i ta digitalna tv..

Ko god ima mogucnost alternative, nek uzme nju, pa makar i gora usluga bila.. Davno sam bio pretplanik njihovog ADSL-a, kad danas pogledam racune dodje mi da placem.. Sada placam flat, sa brzinom 3072kb/s oko 13KM..
Ja ne znam zašto se vi žalite jer svako ko se žalio nije ništa postigao time. Da BHT krade, svi će tako reći i to jest istina al' kad bolje pogledate okolnosti, njega malo može 'prodrmati' da koriguje cijene 

Zato, nemate svrha od ovih tema, bilo ih je otvarano mali milion i biti će isto toliko ih otvoreno al' vi u ovoj državi uopšte nemate pravo glasa 

Vidiš da ovi gore u vladi gledaju samo za svoj interes i kojoj će klasi više love izvući, niko ne gleda šta narod želi.
Da,zrtva sam,kao i vecina Bosne i Hercegovine.Jeste da oni "smisljaju" nesto inovativno,sto jos nije videno na nasim prostorima,ali to samo zapocnu i ugrabe pare.
Ali eto zadovoljan sam ovim flatom,jer do sada sam imao paket 8g i prekoracim po 3-4 gige svaki mjesec,tako da im isplatim dosta :S
lopovi,nista vise,ali oni su "drzavna firma" tako da ne mozemi mi tu nista 
KillaOR je napisao/la:
A naravno da su monopolisti, jer su drzavna firma.. Osnovna nacela ekonomije govore da drzava ne moze na efikasan nacin distribuirati neko dobro, odnosno da nema interes kao privatni sektor.. Budite jos sretni sto je Telemach usao na trziste, pa su uveli taj njihov "takozvani" flat, inace bi jos dugo dugo godina placali najskuplji internet u Evropi.. U telecomu radi 30% vise radne snage, nego sto je potrebno.. Normalno da moraju negdje zakidat, a oni to rade na vishe polja, kao sto su telefonija, internet, a sada i ta digitalna tv..

Ko god ima mogucnost alternative, nek uzme nju, pa makar i gora usluga bila.. Davno sam bio pretplanik njihovog ADSL-a, kad danas pogledam racune dodje mi da placem.. Sada placam flat, sa brzinom 3072kb/s oko 13KM..
Ima još firmi koji su čisti monopol, ali moraš priznati da ih također dosta ima koje rade "kako tako" normalno i dosta bolje od BH Telecoma. Čisti primjer elektrodistribucija, termoelektrana, ...

@united

ti očigledno nisi svatio poentu ove teme, a ona je da svi ljudi koji su u mogućnosti izbjeći BH Telecom u bilo kojem segmentu njihovih usluga da to urade, jer se ni malo neće pokajati.
Svi oni kradu neko manje neko vise i takmice se svim sredstvima ponekad i kojom rucnom u tim korumpiranim igrama bez granica. Da nije Telemach dosao kod nas i pokrenuo revoluciju jos dugo godina bi mi krpili megabajt po megabajt nebi li prekoracili cifru da nas ne samaraju dodatnim cenerima na kraju svakog mjeseca. Dobro je kako je bilo i kako je moglo da bude, uglavnom Telemach > kapa dole.
ja samo mogu reci da sam od danas NAPOKON prezadovoljan sa bh telecom uslugama :)

imam ovaj netFlat6 paket i brzina downloada mi se povecala na 400KB.
ScandaL je napisao/la:
Ima još firmi koji su čisti monopol, ali moraš priznati da ih također dosta ima koje rade "kako tako" normalno i dosta bolje od BH Telecoma. Čisti primjer elektrodistribucija, termoelektrana, ...

@united

ti očigledno nisi svatio poentu ove teme, a ona je da svi ljudi koji su u mogućnosti izbjeći BH Telecom u bilo kojem segmentu njihovih usluga da to urade, jer se ni malo neće pokajati.
Pa da, naravno, postoje djelatnosti koje su od vitalnog nacionalnog interesa za jednu drzavu i gdje se privatni sektor ne moze mijesati.. Sve drzavne firme ne proizvode dobra i usluge na najefikasniji nacin, ali eto npr elektroprivreda ne posluje lose i stalno ulazu u neke nove projekte mada je struja u BIH jedan od skupljih..

Sto se tice vas pretplatnika Telecoma, nek otkaze vas 2000 pretplatu, pa cete vidjeti njihovu reakciju Samo da hoce na trziste uci neki veliki inostrani telecom operater, pa bi gorili ovdje po BIH sa netom
shvati jedno da je bhtelecom provajder od 99. i da je to državna firma zato smatram da je tema bezze. stfu svaka 2. kuca ima adsl u bih a isto tako i 061,062 mobove te kučne telefone.zasto logosoft ne otvori fiskalne kase ? zato jer nemaju dobru formu. bhtelecom fakticki ima sve sta zelite..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.