Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[GUIDE] Lux - The Lady of Luminosity

304 pregleda · 2 odgovora · otvorena 02.02.2011. u 22:44

Hai, ajd da malo pokazem svog znanja oko ovog heroja s kojim mislim da opasno igram, a i ove sedmice je na pi**u pa tako moze biti od pomoci

Lux - The Lady of Luminosity

- Prvo nesto o heroju, svi njegovi abilty's funkcionisu na abilty poweru, puno ljudi grijesi misli da sa njom treba nabit milion abilty powera (5 archangela) i bit lud, nije to to, ona treba da opstane na borbi duze vrijeme zato idemo na moju varijantu. Heroj kosta 3150 IP.

- Krenimo od abilty-a:
Illumination - To je Luxov passiv, kada pogodite neprijateljskog miniona/championa iduci basic attack (desni klik) ce aktivirati bonus dmg koji zavisi od njenog lvl-a (20-190). Imate vremena 6 sekundi da udarite inace efekat prestaje.

Light Binding - Ovo je Luxov prvi abilty (Q), koji pravi dmg i snare-a (zaustavi u mjestu) heroja/miniona kojeg pogodite, takodjer i heroja/miniona iza ali za pola dmg/vremena stuna.

Prismatic Barrier - Drugi spell, koji je vise supporterski, kada bacite, vi i prijateljski heroji koji prodju kroz njega imaju shield koji apsorba nekoliko dmg-a. Efekat traje 2-3 sekunde.

Lucent Singularity - Ovo je jedan abilty koji ima jako velik range, odlican za "smaranje" neprijatelja i farmanje ako imate dosta ap-a. Dakle baci, i svi koji prodju kroz tu kuglu budu usporeni, a mozete i ranije aktivirati efekat eksplozije tako sto cete opet aktivirat abilty.

Finales Funkeln - Ultimate - Ovo je udarac koji ima jako velik range, instant cast, ali ne preko cijele mape. Moze bit jako dobar ako vam pobjegne neprijatelj s low hp-om, takodjer moze imat i dobar aoe efekat ako se fino ispali u team fightovima.

- Sada, koje abilty-e gurati najvise, ja radim ovako:
1. Light Binding(Q)
2. Lucent Singularity(E)
3. Lucent Singularity
4. Lucent Singularity
5. Light Binding
6. Ulti
7. Lucent Singularity
8. Lucent Singularity
9. Light binding
10. Light binding
11. Ulti
12. Light binding
13. Prismatic barrier
14. Prismatic barrier
15. Prismatic barrier
16. Ulti
17. Prismatic barrier
18. Prismatic barrier

Ovakav build jer smatram da je taj shield nepotreban, i tesko se koristi u fightovima, a i ne daje nesto puno shielda. Snare ne treba vise nego prvi nivo u startu, samo da onesposobite protivnika, a Lucent singularity za smaranje, farmanje, velik range, odlican je.

- Moja preporuka za spellove:
Clarity - za manu da se bolje smara
Ghost - za bjezanje iz gankova i slicno.

- Onda, item build:
Ne mogu slike uploadat nesto pa samo ovako:
Poceti sa amplifying tome i hp pot.
Onda boots of speed, poslije njih amp. tome upgrade u mejai's soulstealer. Bootse upgrade na sorcerer's boots.
Onda, Rod of ages, poslije njega Rabadon's deathcap, poslije toga Rylai's scepter. I zadnji item uzeti void staff ili zhonya's hourglass.

I to bi bio taj full item build, kojeg nije tesko sastavit ako fino pocnete stackat mejai i fino farmat, poslije ovog, imate oko 3k hp-a, dosta mane, i oko 800-900 abilty powera. Ako ovo uspijete sastavit, pocet kupovat eliksire i zajebancije

-Masteries, mislim da je ovako najbolje:

Kako igrati?
- Ako ste 1na1 s nekim herojem, preporucujem prvo stun(Q) i pocet ga udarat na desni klik a u medjuvremenu bacit Lucent Singularity (E) koji ce ga slowat i napravit dobar dmg, u medjuvremenu se jos udarat dok se ne resetaju cooldowni, a ako imate dosta ap-a dovoljno je samo jos bacit ulti i to je to, rip.

Sad dolaze na red rune, kod mene nisu neke bas specijalne, treba ici i na malo mana regena al kako su sad to nerfali ne znam isplatil se, kako god, ovako je kod mene:

Kod mene je to neki sarenis, al uglavnom trebalo bi biti ovako:
9xGlyph of potency (flat ap)
9xSeal of potency (flat ap)
9xMark of insight (flat magic penetration)
3xQuissence of potency (flat ap).

To bi valjda bilo to, neam nista vise reci, bit ce jos nekih tutoriala od mene u buduce valjda, hf&gl ig

Copyright zoomzomm.
Spell build :
Q-E-E-W-E-R-E-W... itd, znaci maxas e i stit prvu tek na kraju!
Za rune magic penitration, mp/5 per lvl, cd reduction ( da kapujes cd reduction na 40%) i flat hp quintesences!
Summoner spellovi flash i ignite su puno bolji.

Probaj pa vidi jel malo bolji od tvog
I hope you like it ^^

Post dobio aplauz od riSk

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.