Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows 7 34Bit il 64Bit ?

125 pregleda · 13 odgovora · otvorena 14.01.2011. u 16:39

Pozz raja... , sta ima ?... imam jedno pitanje , pa da predemo na stvar .
Konfa mi je :
intel core duo 2,8 Ghz
4 Gb RAM
(1Gb) Nvidia Geforce 9800 GT
...
dosadio mi xp , a i vidio sam da je win7 dobar (predobar) , pa hocu da sebi instaliram . Medutim ima sad Win7 34bit i 64bit pa neznam koja bi bila za moj komp jer imam 4 gb RAM-a a i cuo sam da na 34Bit ne moze koristit vise od 3 Gb RAM-a , a posto ja hocu da svoju masinu iskoristim maximalno bilo bi dobro da mi pomognete...
unaprijed HVALA
Bolje ti je da stavis Windows 7 x64,ali moras imati u vidu da ces mozda naletiti na probleme sa programima jer ima programa koji nemogu raditi na x64,tako da skontaj sta ti se vise isplati.
Bolji je 32 bitni jer manje "vuce" snage ali posto imas 4 GB uzmi 64 bitni........i konfa moze bez problema 64 bitni sistem.......
64bit ofc
Ako instaliraš 32bitni sistem neces iskoristiti puni potencijal procesora(On radi sa 64bitnim instrukcijama).
Ako instaliraš 32bitni sistem izgubit ces na memoriji jer nečeš moći koristiti sve 4 gige.

Ja bih instalirao 64 bitni sistem, a ovi inžinjeri gore : LOL
exampLe_ je napisao/la:
Bolje ti je da stavis Windows 7 x64,ali moras imati u vidu da ces mozda naletiti na probleme sa programima jer ima programa koji nemogu raditi na x64,tako da skontaj sta ti se vise isplati.
LOL! A koji to ne moze raditi na x64?
ma x64 sta je tu tesko skontat na 32 bitnom ti nece sav ram bit iskoristen i et
kad sam imao 2gb rama imao x86
kad sam kupio jos 2 gige presao na x64 jer mi je na x86 pokazivalo samo 2.5gb :/
a problema sa programima nemam nikako,vecina programa je napravljena za 32 ali opet radi,malo pogledajte u procese pa vam pise kod nekih procesa *32
mada uzeti jos 2gige je bio najveci fail u zivotu mi
nisam osjetio nikakvu razliku izmedju 2 i 4gb rama :/
mersimthebody je napisao/la:
ma x64 sta je tu tesko skontat na 32 bitnom ti nece sav ram bit iskoristen i et
kad sam imao 2gb rama imao x86
kad sam kupio jos 2 gige presao na x64 jer mi je na x86 pokazivalo samo 2.5gb :/
a problema sa programima nemam nikako,vecina programa je napravljena za 32 ali opet radi,malo pogledajte u procese pa vam pise kod nekih procesa *32
mada uzeti jos 2gige je bio najveci fail u zivotu mi
nisam osjetio nikakvu razliku izmedju 2 i 4gb rama :/
razlika+1fps vise
32 bitni
64 je ipak previse za tvoju konfiguraciju ..
_Edy_ je napisao/la:
32 bitni
64 je ipak previse za tvoju konfiguraciju ..
sto si glup jbte
ima covjek 4gb rama
nc je napisao/la:
LOL! A koji to ne moze raditi na x64?
Meni zvucna nije radila na x64,nije mi graficka radila kako treba na x64,nije mi TV kartica radila na x64...
exampLe_ je napisao/la:
Meni zvucna nije radila na x64,nije mi graficka radila kako treba na x64,nije mi TV kartica radila na x64...
To su driveri a ne aplikacije. Nadjes tacne drivere i radit ce. Ako nije bilo odgovarajucih drivera kad je tek izisao Win7, sad ih ima. Doduse nemaju driveri ni za moj webcam, ali je model prestar.
mersimthebody je napisao/la:
sto si glup jbte
ima covjek 4gb rama
Pa imam i ja 4 Gb rama pa opet x32 nije sve do rama
Jednostavno: Ako imaš namjeru raditi sa novim programima i ako imaš noviju opremu (sa odgovarajućim driverima), uzmi x64, Ako misliš sa malo starijim programima i opremom, onda 32 :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.