Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 150 bodova

Graficka prob

198 pregleda · 11 odgovora · otvorena 26.01.2011. u 20:14

Eh ovako ljudi,ovo mi je treca tema danas,znam da sam naporan ali nema veze povecao sam bobe da se malo vishe aktivirate...

Pocinjem sad ispocetka.

Danas odlucim da kupim sebi novi pc da ne moram vishe da idem po net caffeima.

Kupio sam ekstra pc sa grafickom NVDIA GeForce 240 GT

Izabrao sam windows 7(naravno)

Eh ovako sad ovaj dole gdje sam qpio racunar njihov serviser kaze da je instalirao drivere za graficku,vjerovatno i jest ali mene ovo sad zanima..ja kad idem desni click na desktop nema mi je***o nigdje ono "nvdia geforce...." kontash da udjem u graficku ,posto to moram uradit da bih podesio sliku za COunter strikea!

Ali nikako da dodjem do je**n graficke isto ko da mi nije instaliraao driivere.........aj pls aktivirajte se malo da rijesim ovo sranje vishe,...nadrkan sam ko ku**c !!izvalim drama casha za novog pca i ne moze mi jbmu...........

NAPOMENA : driveri su skinut i instalirani,,znachi nije do drivera
HVAALAA

a ne mogu naci ni u control panelu nvidia nigdje toga nema ..
Ja ti nešto napisah u prošloj temi .
Ako nemaš ondje idi u control panel, i traži nvidia control panel .
Imas u Control Panelu precicu od Nvidia CP.
Ovako, trebas registrovati windows 7. Kada registrujes OS, on ce sam preko windows updatea naci potrebne drivere koji ce omoguciti pristup nVidia control panelu. Znaci ako trebas detaljnu pomoc, add me na fb da chatamo jer mi ne radi msn ..
za drivere instaliraj sebi program "Everest" koji ce "pretraziti" drivere i pokazace ti koji ti drajveri fale.

a ako vec imas drivere
cpanel > nvidia control panel > 3d settings > otvorice ti se onaj "prozorcic" na sredini idi dole na vertical sync > force off > apply
valjda ce upaliti
sNiiz je napisao/la:
za drivere instaliraj sebi program "Everest" koji ce "pretraziti" drivere i pokazace ti koji ti drajveri fale.

a ako vec imas drivere
cpanel > nvidia control panel > 3d settings > otvorice ti se onaj "prozorcic" na sredini idi dole na vertical sync > force off > apply
valjda ce upaliti :P
a brate reko sam vech 20 puta da mi nema nigdje nvidie ucontrol panelu,a za drivere pise mi : "Instalirani su vam najpogodniji,najbolji driveri za vasu graficku"
NVtray download

Skini nvtray, kad instaliras u desnom uglu pored sata vidjet ces ikoncu nvtray i tu sve opcije za graficku.

Edit:

U userconfig.cfg koji se nalazi u ctrike folderu dodaj komande ili rucno u cs konzolu:

fps_max "101"
ati_npatch "0"
ati_subdiv "0"
cl_weather "0"
cl_himodels "0"
r_mmx "1"
Ideš control panel > a u desnom uglu piše view by : i stavi large icons i naći ćeš nvidia control panel

codex je napisao/la:
NVtray download

Skini nvtray, kad instaliras u desnom uglu pored sata vidjet ces ikoncu nvtray i tu sve opcije za graficku.

Edit:

U userconfig.cfg koji se nalazi u ctrike folderu dodaj komande ili rucno u cs konzolu:

fps_max "101"
ati_npatch "0"
ati_subdiv "0"
cl_weather "0"
cl_himodels "0"
r_mmx "1"
ahah ovaj mi je pomogao b ez ikakve muke.....evo rijesio sam sync i molio sam boga da ne bude kosto je ispalo,rijhesim sync i dalje fps 75???

BRAWBRWABAWBAWBWAJNWATNENMASW

to ati mi je bilo sve po 2.0 hocu li vratit,posto sam sve tgo ukucao i opet je fps 75
sto posto nisi iskljucio vsync ako ti je jos fps 75, vsync ogranicava fps na refresh rate monitora, ako oces pomoc cu ti ja preko teamviewera... u mene je 5470 atieva, cs mi savrseno radi na 100 fps

zasto je pitanje ponisteno?
Adjust image settings with preview -> Vrati sa quality na perfomance i bit' će ti FPS 100 . GL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.