Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Online kupovina

168 pregleda · 8 odgovora · otvorena 09.01.2011. u 21:18

Pozdrav dobri ljudi.

Treba mi informacija u vezi carine. Planiram da naručim jednu duksericu, sa oficijelnog Real Madrid shopa i zanima me da li se može ikako proći bez plaćanja carine. Kad sam dobio iPhone iz Amerike doslovno me oderala carina (sreća samo da su ga vrednovali kao polovnog inače mi ne bi bilo spasa xD). Pročitao sam nešto na sa-x da se i kod naručivanja odjeće plaća carina+PDV oko 30 % zajedno. Pa ako mi možete reći da li je to tačno i kakva iskustva vi imate sa sličnim kupovinama.

P.S. Dukserica sa slanjem košta 54 €.

Hvala.
Moguce je da ne platis carinu uopste!A ako budes morao platiti to ce te izaci oko 30 KM.Provjerio sam kod momka koji radi u spediciji.Kaze da ako ti dodje preko poste postoji mogucnost da ne traze placanje carine.
Im'o sam ja nedavno iskustva sa tim, ali iz Holandije, bez carine. Kako je to sve EU zona, ne vjerujem da ćeš to platiti.
Nešto sam čitao i o tome za EU, ali kao samo su smanjili procenat, a da PDV moram platiti kako god.
Kad sam narucivao sa chelseafc.com trenerku, sorc, dres, torbu i neke ukrase nisam placao carinu. Cak sto vise nisam ni cuo da bi mogao platiti uopste za odjecu.

Mislim da ni ti nebi to platio.
ZuZa3 je napisao/la:
Kad sam narucivao sa chelseafc.com trenerku, sorc, dres, torbu i neke ukrase nisam placao carinu. Cak sto vise nisam ni cuo da bi mogao platiti uopste za odjecu.

Mislim da ni ti nebi to platio.
Naručio sam maloprije pa ćemo vidjeti. Nadam se da neću morati platiti. Tebi hvala u svakom slučaju.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.