Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Smanjiiti PING i Lagove u online igrama(Windows XP)

214 pregleda · 5 odgovora · otvorena 20.12.2010. u 21:20

Ovo je ista prica kao iz mog proslog tutoriala samo sto cu u ovome da objasnim kako napraviti ovo u Windows XP!
Dakle ovo ce da vam drasticno smanji ping u Wow-u i ostalim online igrama i jos u nekim slucajevim cak da poveca i download speed.
Pratite pozorno;
Skinite ovaj program sa neta,evo link:
http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer_v203.exe
U mome proslom tutorialu sam objasnio kako isto uraditi ali na windows 7 i vista.
U windows XP jednostavno se nemoze puno postavki da promjeni kao sto moze u Windows 7 i Vista...
Ali ovo ipak mozete da uradite i pomoce vam koliko toliko.
Dakle skinite program,otvorite ga i dole pri dnu stisnite "Optimal Settings" i onda stisnite "Ok" i onda opet na iduce stisnite "Ok" i pitace vas za restart kompjutera,opet stisnite "Ok" i kad se PC restartira dobili ste manji PING u WoW-u ostalim online igrama a kao sto sam rekao u nekim slucajevima poveca i download speed.
A ako niste zadovoljni mozete jednostavno da vratite stare postavke:
Otvorite opet program i gore u ljevom kutu stisnite "File"i onda stisnite "Restore backed up settings" i otvorice vam se mali prozot i u njemu potrazite "FirstBackup.spg" i stisnite na to pa "Ok" i onda opet "Ok" i opet ce da vas pita za restart PC i onda opet stisnite "Ok" i kad se kompjuter resetira vratili ste svoje stare postavke i ko da nista niste ni dirali.
Nadam se da sam pomogao koliko toliko,novi sam na forumu pa ako sam ikako pomogao ako moze neki rate ili sta ja znam kako to ovde ide xD
Maah, to ti smanji ping malo, ali opet je isto. Sve je do konekcije
miire je napisao/la:
Maah, to ti smanji ping malo, ali opet je isto. Sve je do konekcije :)
Jeste smanji ti ping ali ga smanji predobro
Kao sto sam rekao u nekim slucajevima ako router ili modem nije dobro zasticen ili CAPED moze doci do velikog povecanja download brzine i btw imam tutorial vec napisan kako povecati download speed i imas tamo dokaz(slike) od jednog korisnika kojem je povecalo :d

EDIT:
U mene
Prije
Packet loss: 35%
Ping: 225
Download speed 45 kbps
Upload speed 15 kpbs

Sada
Packet loss: 2%
Ping 25
Download speed 300+ kbps
Upload speed 150+kbps
Ako mi nevjerujes otidji na moj tutorial kako povecati download speed i pogledaj imas tamo dokaz od jednog korisnika kojem je povecalo!
bigboy20 je napisao/la:
Jeste smanji ti ping ali ga smanji predobro
Kao sto sam rekao u nekim slucajevima ako router ili modem nije dobro zasticen ili CAPED moze doci do velikog povecanja download brzine i btw imam tutorial vec napisan kako povecati download speed i imas tamo dokaz(slike) od jednog korisnika kojem je povecalo :d

EDIT:
U mene
Prije
Packet loss: 35%
Ping: 225
Download speed 45 kbps
Upload speed 15 kpbs

Sada
Packet loss: 2%
Ping 25
Download speed 300+ kbps
Upload speed 150+kbps
Ako mi nevjerujes otidji na moj tutorial kako povecati download speed i pogledaj imas tamo dokaz od jednog korisnika kojem je povecalo!
Neka neko proba sa Logosoft XDSL - a, pa ako bude radilo i ja cu probat' =DD

- neka neko javi ako je ovo uradio
Sindrom1ran je napisao/la:
Oće li ovo pomoći za bežični net, da ne pokušavam bzvz? :|
Da ovo radi na sve vrste konekcije,smanji ping 100%,u nekim slucajevima poveca download i upload speed ali ovo ti optimizira mreznu karticu tj. da radi na maximum performansi i ako nista ocvrsne ti internet konekciju i sigurno ces da osjetis razliku u pingu i mozda i u brzini...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.