Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

XP SP3 Black Edition - Cudnooo

124 pregleda · 13 odgovora · otvorena 28.11.2010. u 02:32

Pozdrav svima :D
eo ovako .. prije otprilike 3 dana sam primjetio da se nest cudno desava sa komp-om -.-'
prvo je konekcija usporila ... sto je prije bilo na speedtest.net
1.7 mbps , sad je 0.7 mbps ... al ae dobro to .. mada znam da do neta nije , jer prikljucim drugi komp , koji ima manje resurse , i na njemu bude normalna konekcija ....
torrent download sa utorrent je uzasno spor
kad predje 10 kbps , oce oci da mi iskoce , dok na drugom kompu ne spada ispod 180 kbps ...
al ae i preko toga sam nekako presao :D
kad eo sad da restartujem komp , ii skroz je boot usporio .. znaci treba mu oko 5 minuta da dodje do loading screena samo , aa da ne pricam dalje . eo me sad na linuxu :D fala qrc* pa njeg imam instaliranog ... nezz sta je .. ima li ko neki savjet .. imao sam samo Ad-Aware instaliranog ...
moguce je da je virus , ali nisam nista skidao zadnjih 5 dana .. sve sto sam skinuo , bilo je sa poznatih stranica , keylogger nisam popio , moguce je samo neki phishing , ali mislim (kolko ja znam) da phishing samo krade passworde i da ne moze nastetit kompu ..
ako ko zna kako da ga makar malo fixam , pa da copyiram sve na jednu particiju , pa da ga u miru formatiram vise , aa do tog cu slabo doc :(
hvala unaprijed
Možeš li ući preko safe mode-a?
voLume je napisao/la:
Možeš li ući preko safe mode-a?
ne mogu tamo nikako .. izbaci neki Blue Screen , iii nest kao neki Driveri fale , ali to je bilo i kad sam tek instalirao system , neki kazu da je to kao neki "bug" u ovom Editionu , jer je zapravo SP2 , sa QsBlack Shine temom , ii ima dosta nekih procesa koji zauzimaju RAM a nisu potrebni ... stvarno ne znam kako cu onda izvuci sve dokumente.. imam dosta vaznih dokumenata . oko 120 GB -.-'
olegonar je napisao/la:
Druze ti formatiraj komp i to je to :D :*
ooooooj care imam 120 gb vaznih podataka na njemu .. ja bi njega formatirao , ali da mi je makar normalno doci da se boota win , da dodjem na Desktop :D pa nekako bi barem da Share te sve foldere pa da prebacim na drugi komp , ali ne mogu ni do toga doci :(
MarioMaxy je napisao/la:
ne mogu tamo nikako .. izbaci neki Blue Screen , iii nest kao neki Driveri fale , ali to je bilo i kad sam tek instalirao system , neki kazu da je to kao neki "bug" u ovom Editionu , jer je zapravo SP2 , sa QsBlack Shine temom , ii ima dosta nekih procesa koji zauzimaju RAM a nisu potrebni ... stvarno ne znam kako cu onda izvuci sve dokumente.. imam dosta vaznih dokumenata . oko 120 GB -.-'
Teško ćeš moći bilo šta uraditi.
Nedavno sam u INFU čitao da se svi podaci nakon formatiranja mogu vratiti, vjerovatno govore o Recuvi i sličnim programima, ali ti je sve to riskantno. Čini mi se da ćeš morati format uraditi.
Ovo je malo teze al rijesivo je.
Ovako moras imat cd od tog windows-a prek kojeg si installiravo...i kad bootas cd i sve ono ucita drivere te i te imas install windows i imas repair windows with recovery console bar mislim da tako pise...
evo ti link lakse neg da ja objasnjavam pol godine ^^:
http://www.myfixes.com/articles/system
tu imas 2 nacina preko system restorea(vracanje sustava u prijasnje stanje) i imas last good configuration (zadnja valjana konfiguracija) i probaj obe...
ako ti se dogodi blue screen kad upres R da ides u repair windows using recovery console onda ti je pc sjeban(valjda neki regedit driver se sjebo...)al onda jedino rijesenje je da izvadis harddisk i na neki drugi pc ga ukljucis al dok je pc ukljucen i onda ces moc vidjeti sve datoteke... gl hf nadam se da sam pomogao!
voLume je napisao/la:
Teško ćeš moći bilo šta uraditi.
Nedavno sam u INFU čitao da se svi podaci nakon formatiranja mogu vratiti, vjerovatno govore o Recuvi i sličnim programima, ali ti je sve to riskantno. Čini mi se da ćeš morati format uraditi.
vec mi se jednom desilo , i povjerovao sam takvim ljudima .. isprobao sam hiljadu stvari . ukljucujuci i Revuca program koji spominjes , ali svi su oni vratili datoteke , ali ostecene datoteke .. slike npr ; do pola se vide , od pola su crne , muzika kad se pokrene , trazi neke Codece , koji ne postoje , samo tekstualni fajlovi prezive Recover , ostalo sve down ... ae vidjet cu nesto , mozda probat uci preko Linuxa na Windows C: , iako su na razlicitim particijama systemi instalirani :/

sve u svemu , hvala vam na odgovorima , sad makar znam da nema rjesenja bez Formata ;D
Imam isti sistem XP SP3 Black Edition i to mi se nikad nije desavalo.. Moguce da ti je komp pun virusa pa je usporio ... Kad sam tek digao sistem i kod mene je bilo tih nekih programa sto dodju uz xp BE .. Dok sam imao te programe komp je bio previse spor...
Najgluplji OS koji sam imo ...
Samo problemi sa njim ... HDD sam zajebao znaci OS ovaj ku**u ne valja . Instaliraj obicni XP pusti ova kineska sranja
ne gine ti format, kako god okreneš, teško da ćeš sačuvati te podatke ikako, lekcija za ubuduće na jednu sistem na drugu particiju bitne stvari
AltF4 je napisao/la:
ne gine ti format, kako god okreneš, teško da ćeš sačuvati te podatke ikako, lekcija za ubuduće na jednu sistem na drugu particiju bitne stvari:D
da da .. to sam bas razmisljao i to cu i uraditi kad sledeci put formatiram pa instaliram system ... samo dok skontam kako se rjesiti svih podataka . evo nekako je doslo do normalnog rada windowsa ,samo sto sam morao cekat 30 minuta da se ukljuci :@
Probaj Instalirati bilo koji sistem bez formatiranja i kad završiš spasi podatke i formatiraj disk i instaliraj normalan sistem.
Ako ganjaš izgled onda instaliraj vistu ili win7 jer divlje verzije win sistema nisu preporučene jer smanjuju performanse računara, kao i rad na njemu(kao što je u tvom slučaju).
GL.
http://katz.cd./download/7106092/Software/Windows-XP-DeLuXe-Edition-2-0-2010

Ako ces mijenjati sistem ja ti preporucujem ovaj ja ga koristim i predobar je :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.