Bilo je do sada mnogo diskusija o Bosanskohercegovačkim game serverima, ali vrlo malo onih koje se odnose prvenstveno na game zajednice. Zajednica obuhvata 2 ili više game servera koji su povezani nekada samo imenom, a nekada i tipom game servera. Prema mom mišljenju, zajednice imaju mnogo više šansi da opstanu na veoma konkurentnom tržištu servera koji žele prigrabiti što je veći broj igrača. Na našem tržištu postoji određen broj kvalitetnih game zajednica ali ono što najviše bode u oči jesu igrači koji provode vrijeme na serverima tih zajednica. Kao konkretan primjer ću uzeti zajednicu na kojoj ja boravim, a na kojoj samo 15% igrača čine Bosanci i Hercegovci, dok preko 30% njih čine igrači iz Srbije. Kako to, dakle, da na jednom Bosanskohercegovačkom serveru, pa i kompletnoj zajednici, igra više igrača iz Srbije nego iz BiH? Da li je BiH toliko malo tržište da ne može napuniti 5-10 kvalitetnih domaćih servera, a Srbija toliko veliko tržište da tamošnji igrači moraju dolaziti na naše servere?
Lično, nemam ništa protiv ove multinacionalnosti na serverima, i drago mi je što ima ovoliko naših komšija, ali mi je u isto vrijeme i krivo što naši igrači odlaze na neke strane servere, kada u svome dvorištu imaju toliko kvalitetnih zajednica i servera.
Na kraju, konkretno pitanje: Koja je po vama najbolja Bosanskohercegovačka game zajednica i zašto?
Lično, nemam ništa protiv ove multinacionalnosti na serverima, i drago mi je što ima ovoliko naših komšija, ali mi je u isto vrijeme i krivo što naši igrači odlaze na neke strane servere, kada u svome dvorištu imaju toliko kvalitetnih zajednica i servera.
Na kraju, konkretno pitanje: Koja je po vama najbolja Bosanskohercegovačka game zajednica i zašto?
. Samim tim igraci su se rastrkali i igraju tamo gdje imaju adminei svako zove svoju raju. Pamtim vrijeme kad je bilo 8 servera i to su bili epn, lol, bihnet 1 2 3, tera, pincom
aisy".