Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hs-hkb vs. Telemach

305 pregleda · 38 odgovora · otvorena 24.11.2010. u 22:50

Pozdrav.

Jucer ujutru mi je pala konekcija ( hs ) i nadao sam se da ce doci ubrzo.. medjutim citav dan nije dolazila. Jutros nazovem one idiote iz HSa i kazu "doci ce neko u petak" , pa pi**a vam materina, ne placam ja internet da nemam pola mjeseca konekcije. Plus jos mi lik nije ni adresu trazio nego onako "na suho" rekao doci ce neko i poklopio. Zvao sam ga jos 4 puta iz inata, samo zato sto me budalom pravi, i u roku od 1h sve je bilo popravljeno.
Eh sad vidim hvale svi ovah telemach, a meni je pun ku**c ovih hs-ovih idiotizama i njihovog padanja konekcije, svaki mjesec po 4-5 dana je nema
Znaci, pitanje je jednostavno. Dal' da predjem na telemach ili da ostanem na HSu, odnosno koji je net bolji ?
Znaci ne interesuju me adsl,logosoft,epn.. iskljucivo hs i telemach.

Unaprijed zahvalan
imam HSov internet 6 godina. Bio sranje zestoko dugo vremena , ali zadnje dvije godine mislim da je najbolji internet u Sarajevu. Konekcija ne sjecam se kad je pukla.. pravim svaki mjesec oko 70Gb prometa. sve u dure.
elitewow je napisao/la:
Sto se pravis pametan ?
Ako mi pada konekcija znaci da mi pada konekcija i to nije preseravanje, ne vidim nikakvog razloga zasto bih otvarao temu i lagao.
Kod tebe je 7gb ako se ne varam a kod njega onaj od 18gb tako da on nema problema pa misli da ti +preseravas' nego ne obaziri se puno na to i uradi ovako ... nadji onoga sto donosi racun, zamoli ga da ti da broj od lika koji radi po tvom naselju iz HSa ofc. Kada nazoves toga lika on ce onome u glavnoj centrali javiti da mu otvori nalog sa kojim ce ti moci doci na adresu i rjesiti problem. Tako sam ja rjesio HS problem, poslije toga je dosao i DHCP i brzina je konstantna 150kbps vjeruj mi na rijec, u vecer se vise raje konektuje i normalno je da vise laga s obzirom da nam je najmanji paket.

Ovo za TELEMACH, zaista dobra konkurencija, eh sada je problem sto se mora imati i njihova TV; ne moze INTERNET sam a inace nista me ne bi zadrzalo na HSu da nije ovog uvjeta.

Telemach...ne pada konekcija,odlican,meni malo kradu,al jaranu i ostalima sve ok tako da je ubjedljivo jaci.
synL je napisao/la:
Telemach...ne pada konekcija,odlican,meni malo kradu,al jaranu i ostalima sve ok tako da je ubjedljivo jaci.
da te pitam posto vidim da koristis Telemach,da li moras imati njihovu kablovsku TV ili moze na Hs ?
FritzzYYYY je napisao/la:
Kod tebe je 7gb ako se ne varam a kod njega onaj od 18gb tako da on nema problema pa misli da ti +preseravas' nego ne obaziri se puno na to i uradi ovako ... nadji onoga sto donosi racun, zamoli ga da ti da broj od lika koji radi po tvom naselju iz HSa ofc. Kada nazoves toga lika on ce onome u glavnoj centrali javiti da mu otvori nalog sa kojim ce ti moci doci na adresu i rjesiti problem. Tako sam ja rjesio HS problem, poslije toga je dosao i DHCP i brzina je konstantna 150kbps vjeruj mi na rijec, u vecer se vise raje konektuje i normalno je da vise laga s obzirom da nam je najmanji paket.

Ovo za TELEMACH, zaista dobra konkurencija, eh sada je problem sto se mora imati i njihova TV; ne moze INTERNET sam a inace nista me ne bi zadrzalo na HSu da nije ovog uvjeta.

Najzalosnije je sto mi je paket od 18gb :/
elldaR je napisao/la:
da te pitam posto vidim da koristis Telemach,da li moras imati njihovu kablovsku TV ili moze na Hs ?
Meni je elobova kablovska TV ,e sad internet sam uveo prije 5 dana od telemaha,ja veze neam kako ce meni racun stic jel u kompletu il kako sta a al qme nazoces 75 65 55 i sve ti kazu...
elitewow je napisao/la:
Jel jos uvijek imas LAN ili je DHCP, stvarno meni je sa DHCP dosla maximalna konekcija i konstantna brzina, nije pala bar 3-4 mjeseca ... zovi rjesavaj, neka ti stari, ako ima vremena, bar ode dole i proba na fin nacin zamoliti da poprave, a ako se naprave pametni pa budu pametovali onda predji na TELEMACH i rjesi se problema ... samo cuo sam da Buca i Buljakovo ne mogu imati TELEMACH jer je ovo podrucje HSa ...
SNACK24 je napisao/la:
Ukljucio samo na kratko telemack i uzasno je sporo isao ...
Moraš čekati dan-dva da ti puste full speed
elitewow je napisao/la:
Kod mene isti paket i trenutno nemam nikakvih problema.
Od kad koristim njihov net (evo 3. godina) imao sam samo 2 problema, jednom 14 dana je****a sa netom zbog prebacivanja na automatski nacin konektovanja i poslije toga ne znam ni ja sta je bilo, uglavnom konekcija me zezala, iskakala itd.
Ja ih fino nazvao i objasnio svoj problem, onaj me pitao za adresu i sve to. Ljudi dosli sutradan zamijenili sve sto su mogli zamijeniti, cackali po stubovima i evo sad konekcija prejaka ;)
Ja ne znam sta covjek da uradi ili pokaze vise da vi skontate, ne hvale ga svi onako radi toga sto ga imaju...

Brzina i ostalo usporedi samo i sve ce ti jasno biti.
FritzzYYYY je napisao/la:
Jel jos uvijek imas LAN ili je DHCP, stvarno meni je sa DHCP dosla maximalna konekcija i konstantna brzina, nije pala bar 3-4 mjeseca ... zovi rjesavaj, neka ti stari, ako ima vremena, bar ode dole i proba na fin nacin zamoliti da poprave, a ako se naprave pametni pa budu pametovali onda predji na TELEMACH i rjesi se problema ... samo cuo sam da Buca i Buljakovo ne mogu imati TELEMACH jer je ovo podrucje HSa ...
DHCP mi je.. kako je podrucje buca i buljakovo od HSa kad moj jaran ( komsija, 10 metara od mene zivi ) ima adsl..
Al' eto kako god.. nastavel se desavat sranja vjerovatno cu prec negdje drugo, kidaju mi zivce :S Al u svakom slucaju hvala ti

@baya ; blago tebi pa ti je prejaka, meni svaki mjesec po malo padne :/
elitewow je napisao/la:
DHCP mi je.. kako je podrucje buca i buljakovo od HSa kad moj jaran ( komsija, 10 metara od mene zivi ) ima adsl..
Al' eto kako god.. nastavel se desavat sranja vjerovatno cu prec negdje drugo, kidaju mi zivce :S Al u svakom slucaju hvala ti :)

@baya ; blago tebi pa ti je prejaka, meni svaki mjesec po malo padne :/
Haveru, ADSL mozes gdje god hoces u BIH prikljucit, samo je vazno da ima telefonska veza !

A kablovski internet nemozes. Ja sam na Grbavici i cisto informativno sam nazvao Telemach i pitao da li moze njihov internet da se prikljuci na tom podrucju, rekli su NE !

100% ima neki dogovor kablovskih operatera o raspodjeli naselja u Sarajevu.
Ma Telemach najaci :)

Telemach ofc.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.