Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Clockovanje :D

150 pregleda · 12 odgovora · otvorena 27.10.2010. u 16:30

Pozdrav gejmeri

- Moze li se klokovati procesor Intel Pentium Dual CPU E2180 2.0 GHz ?
- Ako moze , onda nek mi neko objasni kako ?

Hvala
Moze naravno, samo moras reci koja ti je maticna ?
Soviet je napisao/la:
ASUS P5GC-MX/1333, LGA775, Intel 945GC

WaXoN je napisao/la:
ASUS P5GC-MX/1333, LGA775, Intel 945GC

:D
Ta ploca ima isti 945GC chip ko moja stara ploca, ali ipak moze se malo overclock...
evo ti najbolje uputstvo
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx
Soviet je napisao/la:
:)
Overclockanje tih procesora nema smisla te istim ništa ne dobijate , ni na performansama ni na čemu.

Besmisleno gubljenje vremena..

Mislim da može do 3.2 GHz - otprilike , nisam čitao ništa , procjena je od oka..

Uđeš u BIOS i dižeš FSB , nakon nekog vremena kad ne mogne upaliti, ili se bude gasio , povećaj napon procesora (Vcore) i stavi manje odnos FSB:RAM.

Sretno i nemoj pretjerati.
Soviet je napisao/la:
Ta ploca ima isti 945GC chip ko moja stara ploca, ali ipak moze se malo overclock...
evo ti najbolje uputstvo
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx
Nisam bas dobro skontao .. Jel udjem u BIOS i onda nesh povecavam FSB i multiplier da bi dobio odgovarujucu brzinu kompa ?
WaXoN je napisao/la:
Nisam bas dobro skontao .. Jel udjem u BIOS i onda nesh povecavam FSB i multiplier da bi dobio odgovarujucu brzinu kompa ?
Ma ja, FSB ili multiper, ali ko sto kaze KRYSTAL ako ces clockovati 10-20 %, neces primjetiti veliku razliku, samo kad klokujes nemoj naglo povecavati brzinu, nego malo po malo...
Soviet je napisao/la:
Ma ja, FSB ili multiper, ali ko sto kaze KRYSTAL ako ces clockovati 10-20 %, neces primjetiti veliku razliku, samo kad klokujes nemoj naglo povecavati brzinu, nego malo po malo...
Brate kad udjem u BIOS ima samo CPU Freakvency i jos nesh CPU u Advanced kategoriji .. Nema tog FSB i multpliera :S .. Sve pretrazio nema :S
Soviet je napisao/la:
kod mene je ista maticna,moze li se ovaj procesor clockat : Intel Celeron CPU E1200 @ 1.60 GHz?
hvala unaprijed!
Soviet je napisao/la:
hajd kad ste svi pitali da pitam i ja :
procesor: E7200 intel core dual 2.51

MATIČNA:ASUS P5KPL/1600
Nije nista tesko ,samo moras imati dobar cooler ( ventilator,hladnjak) i dobru napojnu .Ako imas sve uredno mozes overclockati .
Najlakse ti je preko biosa odnosno kad se tek pali pc pritisces "delete" i udjes u bios .Kada udjes nadjes opcije za CPU .Kad to sve nadjes pomjeris fsb za 10-20 .Onda moras imati neke programe koji motre temperaturu i voltazu CPU-a .CPUZ i Orthos -moja preporuka .Nadji negdje na internetu maksimalnu temperaturu tvog procesora i max. voltazu .
E7200 je 45nm tako da nije preporucno da preko 1.35 v ides na vcore,maticna je dobra i moc ces dobro sa njom ic ? koju memoriju i cooler imaš ? sa stock coolerom od intela se slabo moze (mala brujalica) koja na cca 60 stupnjeva umire.Ja imam E8400 na 4.0 GHz i AC7Pro iddle :25 - 35 a load max 53-55.Ram kingmax na 900 MHz.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.