Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vodeno hladzenje

149 pregleda · 7 odgovora · otvorena 28.10.2010. u 17:45

Pozz zna li neko gdje ima u srajavevu uzet vodeno hladzenje ili tako zvano liquid cooling a da nisu sad neke cijene bogovske:) hvala unaprijed
pa to otiđi u Plus i reci da ti naruče,a što se cijena tiče,one su Bogovske,jer je ovo hllađenje veoma skupo!
Ja sam u Plusu uzeo Thermaltake Kandalf kuciste i uz njega sam dobio vodeno hladjene, ako imaju to vjerovatno imaju i odvojeno samo vodeno jer ionako u posebnoj kutij dodje.
CoolerMaster V10 bio je 160KM

ako je malo kuciste ne turaj xD
Pozz,

Mislim da za tebe nije potrebno H2O,jer nisi postavio uvijet zasto zelis H2O (trazenje max takta procesora itd),ako ga samo kupujes da mos napisat da imas vodeno ili ti smeta nesto novaca u novcaniku,za 60€ mozes uzet scythe mugen 2 sa 2x120mm (push pul) i dobit jako dobar air cooler.
Ili TRUE120 koji je skuplji oko 80-90€,ili Nocuta DH-14.
Bas mi treba vodeno hladzenje jer imam 4gb hypier rama,2 graficke 9600 nvidia procesor sam sad kontao uzet i7 i hard disk od 1 ter. pa ce mi bit potrebno
Za ram ti treba dodatni blokovi (koji se montiraju na ram a mislim da ti to nije potrebno jer neces raditi neki overkill sa ramom preko 2.1 V ) a ako mislis prec na i7 to znaci nova platforma,ne mozes ostat na ddr2,i moras novu plocu kupit sta je skupa investicija,radje uzmi i5 (za kojeg isto ide ddr3 i p55) jer razliku neces primjetit (valjda neces koristit ADesk programe,rendering itd).A za tako povezan sklop kako si naveo 2x9600 ( a za graficke ti idu blokovi koji se montiraju )
treba dobro hladjenje jaka puma posebice jer gura kroz 4 komponente (ram,2graficke,cpu) jer nema ti koristi ako je slaba pumpa samo ce toplu vodu vodit kroz cijevi ,a za hard disk nije potrebno hladjenje,eventualno 80-120mm da pusika lagano na 5 ili 7V.
GeRiLaC_sa je napisao/la:
Bas mi treba vodeno hladzenje jer imam 4gb hypier rama,2 graficke 9600 nvidia procesor sam sad kontao uzet i7 i hard disk od 1 ter. pa ce mi bit potrebno
i kakve veze ima vodeno sa tim
fino stavis vazdusno
CoolerMaster V8 (119KM)
ili V6 GTR (126KM) i kraj (ue.ba)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.