Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

gasi se komp

107 pregleda · 11 odgovora · otvorena 16.10.2010. u 08:06

Ja imam novi komputer i kad hocu da igram bilo kaku igricu mi se ugasi ali i gasi i kad stoji pa nezznam do cega je to pa ako ko zna tacno sta bi to moglo bit neka mi kaze .
Hvala :S
Mozda radi pregrijavanja?
Otvori komp , ocisti prasinu ^^
http://www.gamers.ba/forum/31/123429/bfbc-beta-key/
Ovo ti je već druga tema, pa pripazi malo.

Što se tiče gašenja, može biti više razloga:

1. Pregrijavanje (prašina)
2. Termalna pasta (između procesor i coolera)
3. Napajanje (najpojna jedinica)
4. Problem sa matičnom pločom itd.

Meni se to dešavalo prije nekih mjesec dana i kad sam promijenio napojnu jedinicu sve je bilo uredu. Ti probaj otvoriti računar i očistiti prašinu, probaj promijeniti termalnu pastu (skini staru pastu, dobro očisti procesor i cooler pa nanesi minimalno nove paste). Ako to ne popravi situaciju, kupi novu napojnu jedinicu.

GL! ;)
Nosi na popravku ( ako se ima sta popravljat) pc dok je pod garancijom
Debili :D
Komp je nov znaci nema sanse da ima prasine osim ako nije kupio prasinu u nekom skladistu a ako ga otvoris gubis garanciju jer je u vecini slucajeva na zadnjoj ploci njihova naljepnica zato bolje odnesi kod njih i to je to :D
TitaniuM je napisao/la:
http://www.gamers.ba/forum/31/123429/bfbc-beta-key/
Ovo ti je već druga tema, pa pripazi malo.

Što se tiče gašenja, može biti više razloga:

1. Pregrijavanje (prašina)
2. Termalna pasta (između procesor i coolera)
3. Napajanje (najpojna jedinica)
4. Problem sa matičnom pločom itd.

Meni se to dešavalo prije nekih mjesec dana i kad sam promijenio napojnu jedinicu sve je bilo uredu. Ti probaj otvoriti računar i očistiti prašinu, probaj promijeniti termalnu pastu (skini staru pastu, dobro očisti procesor i cooler pa nanesi minimalno nove paste). Ako to ne popravi situaciju, kupi novu napojnu jedinicu.

GL! ;)
Sta ti imas nekome govoriti da pripazi malo sa temama, nisi ni pola godine na portalu. Nemas tu privilegiju da nekome kazes nesto...

@tema : i meni se to desilo (da se sam gasi komp). Kuler nije bio dobro postavljen i nije dobro hladio procesor pa se sam gasio da ne bi otislo sve u qrac... Odi ti na servis, najpametnije ti je ...
adisonE je napisao/la:
Sta ti imas nekome govoriti da pripazi malo sa temama, nisi ni pola godine na portalu. Nemas tu privilegiju da nekome kazes nesto...

@tema : i meni se to desilo (da se sam gasi komp). Kuler nije bio dobro postavljen i nije dobro hladio procesor pa se sam gasio da ne bi otislo sve u qrac... Odi ti na servis, najpametnije ti je ...
Kakve veze ima to što ja nisam ni pola godine na ovom forumu? Ja sam njemu samo ukazao na grešku na koju treba obratiti pažnju. I nemoj mi pametovat' ti koji vjerovatno ne znaš sastaviti ni jednu pravilnu rečenicu nego pokazuješ neku silu. Sazrij momak, sazrij...
IMAS GARANCIJU * IMAS.SERVIS
ne znam koji ku**c imate protiv sto neko otvori 2-3-5 tema na dan, po vama dodje da treba razmisliti koju ce temu da otvori.
je**s teme nije ovo tema za teme nego za komp i tacka a i za temu tu sam dobijo 1/4 opozorenje nesto nije uredu i odad pisie samo ako imate nesto pametno reci za gasenje kompa ,,,,,,,,.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.