Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gamers.ba | najveca gamerska mreža na Balkanu

167 pregleda · 14 odgovora · otvorena 13.10.2010. u 21:16

Prije svega dobro vecer svim gejmerima = )

Dakle treba mi pomoc oko odabira grafe. Sakupio sam nekih 300 KM i sad mi treba neka grafa na kojoj bi u csu fps bio 100 naravno necu grafu kupovati samo zbog csa ima tu i drugih stvari al uglavnom zbog fpsa koji mi je 60 :S

Dakle sad imam nVidia GeForce

Molim da preporucite najbolje

HVALA = )
Pa kad bi kupio bilo kakvu od 300 km, na CS-u bi ti fps bio 100, da je naopako uguraš unutra. :S
300 maraka za 100 fpsa u csu ? e kume , do jaja si

pazi ovo , "sad imam nVidia GeForce" haha Bogati ?

inace post iznad .. ^ xd
mazlumi predhodno lik oce da valja grafu i za ostale igre sta ste se svi svezali!
pa kazem nije samo zbog csa al sad imam graficku fps mi jedva izgura na 60 : S
Trenutno koristim nVIDIA GF9800 GT, 512 MB ...

Naravno da je fps bez problema zakucan za 100, grafička karta u plusu košta 245.00KM, provjereno ne više od 5 sekundi.

Pa eto ako je već koristim i nisam imao nikakvih problema sa njom, predlažem je i tebi ...

@ voLume

Čuj da je naopako uguraš bio bi ti 100 fps HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Btw paša moj solidni jesi li ti ugasio vertical sync ?
medium1337 je napisao/la:
nVIDIA GeForce 8600 512 mb i fps mi na 60
prosto nemoguce xD idi ponovo vidi koja ti je xD
medium1337 je napisao/la:
nVIDIA GeForce 8600 512 mb i fps mi na 60
Ako je tako, onda ti ne valja procesor. Meni je prije bio 100, pregorio mi procesor, stavio nekakav stari i sad 20-30.
Meni je na starom racunaru bila FX 5500 i fps 100, platio sam je prije 3 godine 100 KM a prije 2 mjeseca prodao za 25 KM.
Tako da i za 25-30 KM mozes kupiti graficku na kojoj ces imati fps 100

Trenutno je kod mene ATI HD 4650, meni odlicna grafa, F1 2010, PES 2011, CoD MW2 sve high detalji, a grafa kosta oko 120-130 KM.

Mislim da ti je sad samo bacanje novca ako hoces da kupis neku pravo jaku graficku koju ces 95% koristiti za CS Bolje kupi sebi neku od 100-150 KM i cuvaj pare za kasnije.
Covjek vas je pitao da mu preporucite koju da kupi, a vi pricate druge stvaru -,-

Ovako brate moj:

Nisam nesto citao ni informisan sa nvidia grafama, citam dosta o ati grafickima i tu ti mogu reci nesto. Meni jaka grafika a dodje ti oko 200-250KM ti je ATI Radeon HD 5770 sa vapor-x hladnjem. Dacu ti osnovne specifikacije te graficke, budi da oces nvidiu gledaj prema tim.

GDDR5 1GB, frekvencija memorije 1200MHza je mislim
DirectX 11 support
Shader 5.0 support
GPU 850MHza
Stanadardno podrzava xfire ♥

Ono sto je dobro radni takt gpu i memorije se smanjuje. Mislim da se gpu spusta na 150Mhza a frekvencija memorje na 300Mhza. Sto je mocna tehnologija, i zbog vijeka trajanje a i zbog potrosnje sturje.

gl hf
Daću ti par linkova, pa izaberi sebi, jer većina ovdje govore za one grafičke koje imaju oni sami ili pišu gluposti. Tako ti je bolje, uđi na internet stranice i izaberi sebi.

Za kupovinu grafičke, najbolje radnje su ti :

plus
imtec
PowerColor ATI RADEON HD5750 1GB GDDR5
GDDR5, Core 700MHz, Memory 1150MHz (4.6Gbps), 128bit, DirectX 11, PCIe 2.1, D-Sub, DVI, HDMI, ArcticCooling hladnjak

ue.ba
299KM

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.