Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba | najveca gamerska mreža na Balkanu

380 pregleda · 20 odgovora · otvorena 12.10.2010. u 19:07

Već nekoliko mjeseci unazad ostvareni su pregovori između Uprave Željezničara i njemačke konstruktorske firme oko izgradnje novog stadiona na Grbavici.

Kako „Sport“ saznaje konstruktori iz Njemačke su iznijeli svoj prijedlog oko izgradnje stadiona. To je da glavni sponzor ovog milionskog projekta bude njemačka fabrika automobila „Mercedes“, što automstski znači da bi se novi stadion trebao zvati Mercedes Arena. Nijemci bi u ovaj projekt navodno uložili između 60 i 80 miliona eura. Na sjevernoj tribini bi bio izgrađen hotel sa pet zvijezdica, a na južnoj internat za igrače Željezničara.

Također u nacrtu novog stadiona planiran je veliki podzemni parking, kao i podzemno grijanje za teren. Sam projekat „Mercedesa“ trebao bi obezbijediti posao za oko 200 ljudi svakog dana, nezavisno od utakmica.

Jedini uslov koji traže njemački investitori jeste da im se da koncesija na 35 godina, nakon čega bi FK Željezničar bio vlasnik ovog stadiona.

Također, pomoćni teren stadiona Grbavica bi trebao dobiti novi izgled. Umjesto jednog bila bi dva fudbalska terena, kao i trim staza, a u planu je izgradnja i manjeg hotela.

Pregovori između Željezničara i Mercedesa su još uvijek u toku.

c/p je.

Ne znam šta da kažem, volio bih da imamo 2 velika stadiona u BiH, 2 koševa i tad bi bili "blizu" normalnih fudbalskih "uslova".
Ali ipak, 35 godina je mnogo, svoj stadion da damo nekome 35 godina da bude njegov vlasnik je previše..

Vaši komentari ?
Mah , hoce nesto bti sto posto , jer imamo sve uslove , dobru ekipu koja osvaja , navijace kojih dodje vazda bruka , sadsnji stadion..samo puno je 35 godina.. 15 i nekako..
U ovi 35 godina Grbavica ce se morat bar jos jednom sredjivat..
Ja ipak mislim da jeste mnogo , za 35 god bi zaradili mnogo vise :S
Ali opet aBd Mercedes arena :)
Dobro bi bilo da se izgradi grbavica .. Al kako ti kazes da damo nekome stadion na 35 godina je previse ...
Ma k**ca 35 godina. Nisam navijac zelje al za 80miliona ulozenih da budu vlasnici 35 godina? :D Pa u Arsenalov stadion Fly Emirates je ulozio 225miliona i vlasnici su samo 10 godina,,,, Tako da je 35 malo vise previse :D
35 godina da cekamo da budemo vlasnici ili nikako hmmm boze moj sta bolje zvuci xD
Ja to nebi iskreno to je malo previse al vidjecemo nesto ce biti haloo 35 goda kad budem dedo bice zeljin
Najgore je što nećemo više moć zajebavat pitare da mi imamo svoj stadion a oni ne ;D
Ako se gradi stadion onda STADION, a ne nekakvi hoteli
Fino je sve planirano ali šta će nam hotel

Puno je 35 godina da damo stadion, ali mnogo se obećava sada neznam to je sve donjih
Mi u BiH nemamo stadion kako treba na kojem bi reprezentacija igrala,tako da bi ovo dobro došlo i nama i cijeloj državi.
elitewow je napisao/la:
Najgore je što nećemo više moć zajebavat pitare da mi imamo svoj stadion a oni ne
Brate, vidjet' ces kako ce to njemac uradit.
Kakvo kosevo, kakvi haraci...
salja je napisao/la:
Ako se gradi stadion onda STADION, a ne nekakvi hoteli
Fino je sve planirano ali šta će nam hotel

Puno je 35 godina da damo stadion, ali mnogo se obećava sada neznam to je sve donjih
Pa ocigledno je da se u stadionu nalazi hotel. Vecina modernih stadiona sada ima kafice, soping centre, hotele itd..

Moje misljenje je da su to sve same nebuloze. Neki znaju , a neki i ne da navodno Portugalci planiraju uloziti u stadion Crvene Zvezde , to jest cijelog ga obnoviti , da ima izgled kao Dragao(stadion Porta) , ali to se nece desiti za jos 50 godina , po mom misljenju.
Prije su pricali da ce Mihrija Pelak dovest Drogbu u zelju, al et valjda ce ovaj put nesto bit od tog Old Trafforda, sretno vam. =)
codex je napisao/la:
Prije su pricali da ce Mihrija Pelak dovest Drogbu u zelju, al et valjda ce ovaj put nesto bit od tog Old Trafforda, sretno vam. =)
Na pitarima se vidi da im je vokri...uzivajte..
ljudi nemojte da se svadjate djabe neka se gradi sta bilo sto se mene tice neka grade bilo kome samo neka se radi

daj boze da bude
Medixon je napisao/la:
Na pitarima se vidi da im je vokri...uzivajte..
Sto bi mi bilo krivo da Drogba igra u Zelji i da se napravi taj Old Trafford? Veliki plus za nasu ligu, ako nista nastimat cemo to na sokeru da ne bude rekla-kazala.

gl jos jednom. =p
Ma 35 godina je mala cijena, buduci kako ce da napucaju stadion Stadion ima da GRMI dakle... A pored toga bice vjerovatno jedan od stadiona za koji ce mnogi u svijetu cuti, vjerovatno odvijati vece utakmice, itd. Dakle... ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.