Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bajramske žurke i derneci

857 pregleda · 49 odgovora · otvorena 08.09.2010. u 19:17

Sa akšam namazom nam završava Ramazan, a, kao što znate, sutra nam je Bajram.

Bajram je najveći praznik muslimana, i muslimani ga provode u radosti i veselju, obilazeći porodicu i prijatelje. Međutim, posljednjih godina se sve više dešava da Bajram postaje praznik alkohola, nemorala i svega što nema veze sa vjerom Islamom.

Kako Vi namjeravate provesti ovaj Bajram? Da li ćete ići stopama onih koji ga provode u alkoholu, drogi i nemoralnoj muzici, ili ćete ga, pak, provesti sa porodicom i prijateljima.

Zamolio bih moderatore da prebacuju temu u kantu, i da se na temu ne javljaju oni koji ne slave Bajram.
Sa porodicom jaranima i ostalim ... btw svima koji slave BAJRAM SERIF MUBAREK OSLUN :D
- Ne samo na sta je ramazan spao, na sta je svijet dosao
Ali ko da ja imam koristi sto cu napisati svoje misljenje? Razumjece ga normalne osobe i niko vise; pored toga ja imam nekako "ustaljen" raspored svakog Bajrama ... poslije Bajram Namaza kahvenishem uz baklavu kod dede koji zivi nedaleko od moje kuca, zajedno sa njim je i amidza te njegova porodica ... poslije toga obilazim rodbinu, pretezno onu dalju, jer u godini "nikad da se nadje vremena" da im se ode, uglavnom ne idem dalje od Sarajeva .... alkohola u zivotu nikad nisam probao "na svoju ruku", za mene to nije provod, kao ni cigare . Za mene je provods biti normalan i druziti se sa normalnim osobama, podijeliti misljenja o CS.u, o WoW.u, o danasnjim tehnologijama, ne traziti curu samo za sex ... dakle "topli obiteljski praznik" a pored toga tu je i bajram-banka, popularna kao i uvijek, te glavna sala za vrijeme ovog praznika .

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN SVIM MUSLIMANIMA ( tu ne ubrajam "stoku" koja ce se "naliti" za vrijeme ovog praznika u nekoj od birtija. kafana ... )
Bajram-namaz ; mezarje ; familija ; kompjuter ili polje ako ne bude kiše.

U međuvremenu koju baklavu mahnut'.
http://www.youtube.com/watch?v=0I_xWzGMzyw&feature=player_embedded

Zemljo otvori se!
Pa Bajram je obilazim rodbinu naravno(dva puta godisnje - kada su dva Bajrama xD), ali doduse bolje i to nego da se opijam i brukam svoju vjeru i porodicu...
Bajram ću kao i svake godine provesti u krugu porodice i prijatelja. Tako sam navikao i tu naviku ne želim mijenjati.

Naveče sa rođacima i prijateljima na Bajramski koncert.
Evo braco moja pogledajte:

http://www.youtube.com/watch?v=hdZau_EHNU0

P.S. Posebno pogledajte od 5:30 pa do kraja! :D

Ja licno na prvi dan bajrama idem kod nane!
Ma daj, kao da smo mi katolici sto bolji. Za Bozic i bozicno jutro ide obitelj, ali Badnjak i docek Bozica u gradu s prijateljima, rijetko tko na ponocku. Kao i za docek Uskrsa.
Maa Isus ftw, jos promovirao vino i alkohol, jos obicaj za Uskrs popiti vina koje islo na blagoslov, alkoholicarka od malih nogu.

Sve najbolje za Bajram svim muslimanima, da ga provedu u duhu blagdana.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.