Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bajramske žurke i derneci

857 pregleda · 49 odgovora · otvorena 08.09.2010. u 19:17

Sa akšam namazom nam završava Ramazan, a, kao što znate, sutra nam je Bajram.

Bajram je najveći praznik muslimana, i muslimani ga provode u radosti i veselju, obilazeći porodicu i prijatelje. Međutim, posljednjih godina se sve više dešava da Bajram postaje praznik alkohola, nemorala i svega što nema veze sa vjerom Islamom.

Kako Vi namjeravate provesti ovaj Bajram? Da li ćete ići stopama onih koji ga provode u alkoholu, drogi i nemoralnoj muzici, ili ćete ga, pak, provesti sa porodicom i prijateljima.

Zamolio bih moderatore da prebacuju temu u kantu, i da se na temu ne javljaju oni koji ne slave Bajram.
droga droga je svugdjeee
aBd večeras u 12 putujem za BiH i sutra sa porodicom cijeli dan :)
Iako nemam prava da slavim Bajram jer nisam ispostio cijeli mjesec ramazan, to mi je jedna od dvije prilike godišnje da posjetim roditelje :)
Sada gledam na netu, u Innu dovode Daru Bubamaru prvi dan Bajrama ... Šta više reći ? :(
Bajram više nije Bajram, sada više liči nekom globalnom partyu i "odmoru" od Ramazana iako nema 15 ljudi po naselju da zasluženo slave Bajram ...
Eh naravno u što boljem svijetlu.. Najvjerovatnije sa svojim najbližima, kasnije djevojka i navece idem u neki kafic.. Naravno sve bez alkohola..
Nisam pio citav ramazan, sad ima da se nalijem ko pi**a
Prva 2 dana s porodicom onda malo s rajom i tako..
Eno gledam u nekom klubu sandra afrika ( namjerno pišem malim slovom ) nastupa za prvi dan bajrama, sramota !

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim muslimanima !
obilaženje rodbine, prijatelja, komšija

to prva prvi dan, 2, onda sa rajom malo :]
N3sTabilaN je napisao/la:
Nisam pio citav ramazan, sad ima da se nalijem ko pi**a
Gore ti je to nego da si pio citav ramazan
obilazim cijelu rodbinu (mislim većinu)
pare, pare, pare <3
ujutru abd na bajram namaz onda spremit se pa kod nane,dede dajdze,dajdjinice,tetka,tetke,sestre,zeta,rodjaka,rodjaka,prijatelja,raja,raja,raja,raja :) smoke no! ,drugs no! ,drink no!

bajrambanka ok :)
exst3me je napisao/la:
prvo se pare sakupe pa kad zavrsi bajram onda se pije
ovaj bajram ce mi najveselije proci XAXA U Skoli :*:*
Odo sa jaranom do grada malo prosetat', popit sok, kafu sta vech i tako to

Alkohol i to, nista, fuj
Standardno, na mezarje ujutro, onda rucak s rodbinom, navecer izac negdje u grad.

Neki ce se napit neki nadrogirat, ja cu se predozirat baklavama, (hurmasicama), kadaifom, tulumbama.

@skile, eo ubacio sam =p
kao prvo vidim da pola kretena samo ceka da ramazan prode kao bi docekali bajram da se mogu napiti i praviti gluposti to vam nije u fazonu, ne razumijem sta vidite u tom alkoholu .

Ja kao prvo cu provesti bajram sa porodicom obici familiju i ostalo onda u 5 h doci lijepo fino na posao ! btw radim u netu i ako mi ne smeta manje cu para potrositit!
Takvo je vrijeme došlo da za Ramazan "glume" vjernike a nakon istog za vrijeme Bajrama prva diskoteka/kafic udri po alkoholu što više možeš.
Ako si se odlučio da konzumiraš alkohol, psuješ i ostale gluposti koje svakodnevno radiš zapostavljajući Boga i vjeru, onda to radi, ali ne kada dođe vjerski praznik da se praviš Vjernik npr. za Ramazan postiš ideš u Džamiju i sl.Kad se sve to završi za vrijeme Bajrama u prvu diskoteku razvali se ko stoka da te ukučani neprepoznaju(kako me ovo nervira to ja vama nemogu opisati).

Svaki hajmo reći normalni Vjernik će dane Bajrama provesti sa svojom porodicom, prijateljima u radosti i veselju(bez opijata).
Što se mene tice kao i svaki Bajram porodica, prijatelji, porodica prijatelji eto šta znam kad ništa neeznnamm xD

Svim Muslimanima na gamers.ba portalu
Bajram Šerif Mubarek Olsun

@codex: može i hurmašica između kadaifa, tulumbe i baklave

Post dobio aplauz od reLo

Hvala Allahu ne pijem i ne idem na te takve partye nikako a pogotovo za Bajram.Kod nas kako izgleda to je sada postala tradicija da po kafićima pjeva dara, saša td. Ako Bog da, sutra prvo na Bajram-namaz, onda sa familijom i rodbinom, i onda navecer na bajramski koncert u Skenderiji, POD NAZIVOM BAJRAM DODJE MIRISU AVLIJE.
exst3me je napisao/la:
Svaka cast za komentar
miire je napisao/la:
Odo sa jaranom do grada malo prosetat', popit sok, kafu sta vech i tako to :)

Alkohol i to, nista, fuj :D
- aj sto slaga, cuj bez alkohola, ne bacaj mandze :P
- prvo na mezajre, oa rodbinu obic, preko dana po kafama, navecer samounistavanje

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.