Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Brzina kompjutera

155 pregleda · 10 odgovora · otvorena 08.09.2010. u 19:04

Imam problem , kad pogledam ghz na mom kompjuteru izbaci mi 1.05GHZ

Nesto sam gledao na everestu i evo sta mi pise ako se neko razumije i voljan je pomoci bio bih zahvalan !

LINK (ako se ne vidi) :
http://postavi.com/hosted/de3bad09fdcf65cbac76c9c3fd2a2434.jpg
http://postavi.com/hosted/4531b05aef6ae9a109b3fd80c9afcf46.jpg
Pa dobro ti piše šta ti hoš ?
Pomnozis FSB i mnozitelj da bi dobio brzinu procesora.
Šta tu ima čudno preko my computer pokazuje u GHZ a u everestu pkazuje u MHZ

zanci 1.05GHZ je isto sto 1052.27MHz (nea potrebe precizno mjerit kad je u pitanju 2MHz
Ali nekad mi je pisalo 2.4 gigaherca ili tako nesto mozda i 2.8
aReS_ je napisao/la:
Ali nekad mi je pisalo 2.4 gigaherca ili tako nesto mozda i 2.8
Vremena se mijenjaju
i imam jos par pitanja kako da provjerim jel mi ddr2 ili 1
ii kad bih uzimao jos 1GB rama ili tako nesto koliko bi me izaslo gdje da uzmem i po cemu da gledam kompatibilnost
aReS_ je napisao/la:
i imam jos par pitanja kako da provjerim jel mi ddr2 ili 1
ii kad bih uzimao jos 1GB rama ili tako nesto koliko bi me izaslo gdje da uzmem i po cemu da gledam kompatibilnost
Vidi ti se na drugom screenshotu, ram koji imash je DDR 1 ram koji radi na frekvenciji od 200 MHz (single data rate), odnosno 400 MHz (double data rate).

A sto se brzine procesora tiche, AMD je kod starijih procesora koristio tzv. "Performance Rating" gdje je poredio performanse svojih procesora sa performansama Intelovih procesora.

npr. ako je AMDov Athlon procesor sa 1600MHz frekvencijom mogao postici iste performanse (u odredjenom setu benchmark aplikacija) kao i Intelov Pentium IV procesor od 2400MHz, onda je taj AMDov procesor prodavan pod nazivom AMD 2400, a ustvari je imao manju stvarnu frekvenciju. (ovo je samo primjer i brojke iz ovog primjera nisu tacne, nego sam ih "lupio" da objasnim zasto ti fali megahertza ;) )
Night_Stalker je napisao/la:
Vremena se mijenjaju :D:D:D
hahahhahahaahhaha

n1 9-)
Night_Stalker je napisao/la:
Vremena se mijenjaju :D:D:D
hahahahahahahahahaha
dobar
haha ha ha

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.