Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CPU se pregrijava ?

137 pregleda · 14 odgovora · otvorena 09.09.2010. u 18:19

Pozdrav momci, kao prvo, Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti. Da pređem na stvar. Znači ima 2-3 mjeseca, kada igram neku igricu 10-15 minuta, pođe da mi štopa sve i na kraju mi se zaledi slika. Prvo sam mislio da je do grafičke, ali danas vise nisam mogao izdržati i reko odoh da vidim je li u nečem' drugom problem. Odem fino u bios, kad, ima šta i vidjeti . CPU Temperature 90°. Znam da je nenormalno, jer obično je normala oko 30-40° koliko znam. Sada me zanima, da li bi mi pasta za procesor imalo pomogla, ili moram najzad uzimati novi procesor .

Hvala unaprijed, želim vam lijepe praznike još jednom .

<3
Uzmi cooler od 3000 RPM i stavi ga na stranicu i trebalo bi hladiti ali moraš izbušit stranicu bušilicom radi oduška ja uzo od 14 cm i stavio haha ali sam se zezno samo 10000 RPM slient :S
za mjeni Termalnu
Moja preporuka ti je OCZ ili Noctua ako ih nadjes
imas CoolerMaster (ue.ba)9KM
ako ti to ne pomogne
stavi 1x120mm
imas u imtecu 15KM LED BLUE ASUS
Ma svakako držim skinutu jednu stranicu od centralne,tako da cooler možda ne bi bio problem, usisavam pc stalno, jer se nakupi prašine, tako da, ne znam više
XicX je napisao/la:
Uzmi cooler od 3000 RPM i stavi ga na stranicu i trebalo bi hladiti ali moraš izbušit stranicu bušilicom radi oduška ja uzo od 14 cm i stavio haha ali sam se zezno samo 10000 RPM slient :S
nemaju veze obrtaji
Noctua Pravi fanove od max 1300rpm ,znaci fanove
koje lede
al su 30KM 1x120mm,i tisi su.
1. Ocisti prasinu
2. Kupi cooler
3. Izvadi graficku ponovo je vrati

I sve ce ti radit
WaXoN je napisao/la:
1. Ocisti prasinu
2. Kupi cooler
3. Izvadi graficku ponovo je vrati

I sve ce ti radit ;)
kakve veze ima graficka s cpu moja preporuka je

Skini cooler nanesi novu pastu kupi jaci cooler ili stavi taj sto imas i izbusi stranicu kupi 2 x coolera stavi jedan da usisava iz nutra a jedan da puse u nutrA!
Demonchek je napisao/la:
kakve veze ima graficka s cpu moja preporuka je

Skini cooler nanesi novu pastu kupi jaci cooler ili stavi taj sto imas i izbusi stranicu kupi 2 x coolera stavi jedan da usisava iz nutra a jedan da puse u nutrA!
Iz nutra

il'

U nutra

:|
BR1cK je napisao/la:
nemaju veze obrtaji
Noctua Pravi fanove od max 1300rpm ,znaci fanove
koje lede
al su 30KM 1x120mm,i tisi su.
Kako ba nema veze ja platio ovaj 20 KM i ne hladi bas toliko...

@edit: Evo koji je kod mene

ima molex ja ga skopco na ovo da se pali / gasi
XicX je napisao/la:

ima molex ja ga skopco na ovo da se pali / gasi :D
imas ti Antecove
od 120mm i 1500rmp
60KM

kiji si uzeo
E buraz, hvala na cestitkama. Nego, da se bacimo na ono sto te interesuje. 30-40° je normalna temperatura, a sad kod tebe je 90, što je i više nego duplo. -) Jesi li probao izvaditi procesor, i pokušati ga malo ohladiti, pa opet staviti? ;)
unutra ! samo flip it over tao da ce ti hladni zrak dolaziti u pc a topli izlaziti samo ih malo razmakni neka budu otp 1 graficka 1 procesoor :) a moze i vako 2 x 1 na grafulju da gada 1 na procesor a 3 nede tamo da izvlaci topao zrak
XicX je napisao/la:

ima molex ja ga skopco na ovo da se pali / gasi :D
Sta je bilo, ovo si kupio i stavio na procesor jel'?
Lik ne trazi coolere za kuciste vec hladnjak za procesor.

@ topic:

Stavi bolju pastu, ako ne pomogne, zamjeni hladnjak na procesoru. Ako ti ni to ne pomogne, onda je nesto proc. sjeban.
Thx svima, bio sam odsutan nego vrijeme, praznici, obilaženje rodbine . Sto se tice ovoga, hvala svima, vidjet ću još neko vrijeme kako će ići, pa ću pokušati sa pastom ili novim coolerom, ako u nekom slučaju ne pomogne, novi procesor ne gine .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.