Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Cpu pregrijavanje(normalna temperatura)

223 pregleda · 12 odgovora · otvorena 20.03.2011. u 13:18

Izgleda da imam problem sa pregrijavanjem procesora.Naime sinoc dok sam gledo ufc na live streamu jedno 5-6 puta stream bi kao poceo da stopa i onda bi racunar zaledio(to mi se nije desavalo do sad).Odmah sam skino ovaj speedfan da izmjerim temperaturu cpu i gpua i ona je iznosila nekih 55-59 stepeni.Jutros sam skinuo sve coolere i sa procesora i ovaj sto hladi citavo kuciste i ocistio od prasine,moram priznati nisam jedno godinu cistio.

Mjerim sad nakon sto sam ocistio temperatura je 45 stepeni,ali kad pokrenem youtube,neki drugi video link ili igru temperatura se poveca za par stepeni(mislim to je normalno)...

E sad mene zanima koja mi je dozvoljena maximalna temperatura i graficke i procesora(a koja je normalna preko koje ne bi trebalo da ide)?

Konfiguracija je slijedeca:

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

2x2408 DDR2/500 GB

Nvidia ge force 9800 GT DD3

Molim bez glupih odgovora.Hvala
sve mi je isto samo meni je procesor 2.0ghZ i radi na 70°C, malo uspori al radi ugl
a normalna oko 45-50°
LoL32 je napisao/la:
sve mi je isto samo meni je procesor 2.0ghZ i radi na 70°C, malo uspori al radi ugl
a normalna oko 45-50°
Kod tebe u sobi "centralno grijanje" HAHAHA

btw. sve je normalno do 65 stepeni , kad predje 65 moze doci do pregrijavanja i otici ti grafa i ostale komponente
Kod mene je 37-40 maksimalno u idle, ali sa Cooler Master TX3 ventilatorom. Sve zavisi kakva je temperatura u sobi.
Na grafi mi je 38-40 u idle, ima ona onaj regulator 2D 3D, pa spusti frekvencije u idle.
Ja mislim da ti je normalna temperatura 45 sa Stock ventilatorom, a kakvo ti je stanje sa grafickom, mozda ti je zbog nje blokiro komp.
Mozda bi trebao kupiti termalnu pastu, nije skuplja od 5KM, malo podmazati ventilator.
wxn je napisao/la:
Kod tebe u sobi "centralno grijanje" HAHAHA :D

btw. sve je normalno do 65 stepeni , kad predje 65 moze doci do pregrijavanja i otici ti grafa i ostale komponente :)
a ja se pitam sto mi racun za struju dodje ultramegauberHIGH :) a cooler "radi"
wxn je napisao/la:
Kod tebe u sobi "centralno grijanje" HAHAHA 

btw. sve je normalno do 65 stepeni , kad predje 65 moze doci do pregrijavanja i otici ti grafa i ostale komponente 
Kakvih bolan 65, nekome grafa moze i na 80 stepeni, po pravilu 75 je neka granica, procesor kad dodje do 100 onda se ugasi, barem je tako namjesteno u Biosu po defaultu. Meni je normalna 70 na grafi pod srednjem opterecenjem.
graficka je oko 50 uvijek,skeniro sam i sa antivirusom ali nema nista,prvi put mi se to desilo na live streamu ono zablokira stream pa i meni zablokira racunar i tako 5-6 puta a inace sam znao imati upaljenih programa cpu usage 100% i igrat cs ili lol bez ikakvih stopanja...Sad ne znam do cega je.
Sve dok ne ide preko 75 to je ok. Mozda bi trebao ako vec nisi, da ocistis napojnu, i ona moze biti veliki uzrok blokiranja, mozda je prljava, samim tim daje losiju struju ploci.
Soviet je napisao/la:
Sve dok ne ide preko 75 to je ok. Mozda bi trebao ako vec nisi, da ocistis napojnu, i ona moze biti veliki uzrok blokiranja, mozda je prljava, samim tim daje losiju struju ploci.
usiso sam je nisam je vadio a i nema prasine nesto puno u njoj vidio sam,mozda je nesto na softwearskoj bazi posto nisam formatiro ima godina,jer nisam potrebe imo sve mi normalno radi...
Rješenje
aTiLa je napisao/la:
usiso sam je nisam je vadio a i nema prasine nesto puno u njoj vidio sam,mozda je nesto na softwearskoj bazi posto nisam formatiro ima godina,jer nisam potrebe imo sve mi normalno radi...
Pa ako nemas sta raditi drugo, mogao bi osvjeziti komp sa formatiranjem, da se malo obnovi, mozda ima virusa kakvih.
Lagano Win7 ili koji hoces, ja ti preporucujem win7 64bit i rahat si.  
Soviet je napisao/la:
Kod mene je 37-40 maksimalno u idle, ali sa Cooler Master TX3 ventilatorom. Sve zavisi kakva je temperatura u sobi.
Na grafi mi je 38-40 u idle, ima ona onaj regulator 2D 3D, pa spusti frekvencije u idle.
Ja mislim da ti je normalna temperatura 45 sa Stock ventilatorom, a kakvo ti je stanje sa grafickom, mozda ti je zbog nje blokiro komp.
Mozda bi trebao kupiti termalnu pastu, nije skuplja od 5KM, malo podmazati ventilator.
ja mislim da se podmazuje procesor , a ne ventilator  
Soviet je napisao/la:
Pa ako nemas sta raditi drugo, mogao bi osvjeziti komp sa formatiranjem, da se malo obnovi, mozda ima virusa kakvih.
Lagano Win7 ili koji hoces, ja ti preporucujem win7 64bit i rahat si. ;) :)
skinem sa torrenata windows 7 64 bitnu verziju instaliram kaze 32 bita ali radi mi normalno i onako mi ne treba vise od 3gb rama,ne igram igre tako da mi je svejedno...ali formatiracu ga malo da se osvjezi kao sto ti kazes...

Eto bodovi :D
aTiLa je napisao/la:
skinem sa torrenata windows 7 64 bitnu verziju instaliram kaze 32 bita ali radi mi normalno i onako mi ne treba vise od 3gb rama,ne igram igre tako da mi je svejedno...ali formatiracu ga malo da se osvjezi kao sto ti kazes...

Eto bodovi 
Probaj naci u ISO formatu, lakse ce ti biti napravit bootabilni disk. Mozes preko usb-a samo mora biti vise od 4GB
Skini ISO tool sa Microsoftove stranice, instaliras, pokrenes, nadjes Win7 i on sam prebaci na USB i napravi bootabilni disk
btw. hvala na bodovima 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.