Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

"Welcome" Problem

175 pregleda · 13 odgovora · otvorena 02.09.2010. u 11:17

Imam jedan stari komp. tj. sestrin i sve je radilo do juce kad nestalo struje.Jutros da ga upalimo,jedva i nije radio zvuk.I reko ja da instaliram drivere za zvucnu,restartao ga i sad na Welcome screen se slika zaledi i mis i sve i nikako da se uključi.Imali ovdje ikakvog spasa nije do muzike nego i dokumenata ..... Ako neko zna rjesenje,nek ostavi :D Hvala
btw. Evo sta bude:

I tako se slika zaledi i kursor i nikad se ne upali :@
e ovako ja sam imao indetican problem,samo sto je kod mene postepeno islo prvo zaledi u sred neke igre pa nakon 10 min i tak...dok na kraju nije postalao kao i kod tebe ,u pocetku sam mislio da je do temperature jer sam i prije imao takvih problema medjutim kad sam ga odneo na servis rekli su mi da je maticna u pitanju...
CHUKY je napisao/la:
Meni isto ovako bilo , pao sistem :D
ma jock .... Wirus ...
Al sta ce dr raditi neg format ...
Kad je star kompjuter, svi dijelovi si skloni kvarovima, još kad struje nestane...
Probaj loadirat "Last know good configuration" i probaj tu na load screen-u ctrl+alt+del

Isto tako probaj uci u debug mod pa restore uradit, da je pao siste nebi moglo ni dotle doci

Jest izheban od virusa ali nije neki major prob
CHUKY je napisao/la:
Meni isto ovako bilo , pao sistem
sumnjam da mu je pao sistem , jer mozda nebi ni dovde doslo :/

vjerovatno se neki virus naso ili kao sto je volume reko "star komp je sklon kvarovima"
isto da napisem,kad se pojavi onaj welcome screen malo pocne ona muzika onda prestane i zaledi se upravo tada..
Moze biti da si instalirao neodgovarajuci driver za zvucnu, pa on sada blokira sistem. Probaj ga vratiti u stanje prije instaliranja zvucne kartice (rollback drivera etc.)
I meni je tako bilo. Prvo mi se svako pola sata ledilo. Ja reko nesto kablovi i tamo sve provjerim, opet isto. Pa nakon 10 min.
Onda jednog dana ugasim PC i probam upalit, taman da kucam sifru nece. Ispostavilo se da je crko procesor tj. maticna a i HDD je ujedno crko pa sam kupovao novi.
Marijo98 je napisao/la:
probao sam restore i opt!
Jesil probo ući preko safe moda ? mozda ti je oštećen wlcom.exe a to ne varaca system restore.
Meni je ovako bilo kad mi je sistem bio , formatiraj pc
XicX je napisao/la:
Jesil probo ući preko safe moda ? mozda ti je oštećen wlcom.exe a to ne varaca system restore.
uspio u safe mode i radio restore,normal neće!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.