Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[G.ba] Kud sve ovo vodi?!

292 pregleda · 17 odgovora · otvorena 01.09.2010. u 17:40

Pozzdravljam prisutne i odsutne ovog site-a!

Stvarno dugo nisam pisao, skrabao, srao i pametovao po ovom g.ba. Svaki dan udjem na ovu stranicu, jednostavno iz neke navike, u nadi da procitas koji pametan post, kakvu temicu gdje ces puci svoje misljenje, ili pak neku finu vijest... Nazalost, iz dana u dan svjedoci smo sve nenormalnijih tema, a jos nenormalnijih postova.

Mislim da bih trebao napisati pokoju pametnu, izmedju ostalog i koju glupu. Zasto?! Ne znam, jednostavno mislim da je to ispravno.

Prvo da razjasnimo neke stvari. Prvo sto cete pomisliti je da se uvlacim g.ba administraciji ili pojedincima u dupe. Ja od tog` nemam nikakvog hajra, tako da o tome nema potrebe pricati. Ovaj text pisem samo iz nekih moralnih razloga, koje ja smatram da su bitni u zivotu.

Sta je zapravo g.ba? Sustina njegovog postojanja? Od trenutka kad je osnovan negdje 2001. godine?! Gdje je odlutao duh ovog site-a?

Gamerski site, nekad csbih gdje smo dolazili malo nasmijati se, pogledati koji zanimljiv screenshot, ugovoriti kakav cw... Jeste li primjetili da je sve manje ugovaranja cw-ova na ovom site-u? Stoji da se mixovi dizu malo - malo, ali gdje onaj rivalitet? Ponos da dodjes nakon cw-a ovdje i kazes oderali ih, bilo gusto, i sta vec? Pa kroz zdravu zajebanciju malo se nasali ko je kako pucao, sta je promasio i sta vec?!
Mozda malo ko od vas se sjeca cw-ova kad je igrala eu4ia vs srbijanskog KGB-a! Mame mi moje subota noc, mlado se, ganjas ti pi**e vec, al nas je 10-ero za jednim compom i prati cw izmedju njih!

Gledam maloprije ovu temu u vez` Buyaka-e i admina na pub-u! Pa ljudi boziji sta vam je?! Prepirete se, gore neg` 1992.g.! Koji vam je? Optuzujete jedan drugog, svadjate se, citirate da bi pukli kontru nekome? Necu da ulazim u razloge, sta je ispravno a sta ne, ko je kriv a ko nije, ali jbt?! Nije momak bezze izabran na tu poziciju, iako vi mozda mislite da je steli ili sta vec? Mozda je sebi platio sugavog admina? Daj ba urazumite se...

`Ajmo dalje...

Bojan aka Vetrox siri nacionalizam, on kao neki "cetnik"?! Sto se vi zamarate tudjim zivotima? Sta vas briga ko je kakav? Da je najgori na svijetu, pa sta? Za sebe je... Jel on radi posteno na ovom siteu? RADI! Jel uvodi promjene? UVODI! Jel on nekome nesto zgrijesio? Mozda i jeste, ali ne vjerujem da taj neko nije nesto zgrijesio!

Sve vise i vise debilizma. Sta je razlog tome? Teme se otvaraju koje su nidje veze. Jedino oni iz FanArta aktivniji i normalnije su im teme, gdje imas sta pametnog i vidjeti.

Kuda sve ovo vodi? Zar nije g.ba izgubio vec ono nesto sto bi trebao da bude? GAMING SITE!

Razmisljal` iko kud ce nas ovakvo bahato ponasanje na kraju odvesti? Sta onda? Samo pitanja a nigdje odgovora... Gdje je raja ona od prije, zasto je napustila ovaj site? Obaveze, posao, trebe? MA kakvi! I ja sam zaposlen, imam obaveza, glava mi puca, al se odvoji makar onih pola sata pred spavanje da ukljucis i vidis sta ima. Da nisu otjerani? Ne znam...

Ovo je samo jos jedan u nizu od pokusaja da se dozove pameti, iako sumnjam da ce doci do toga...

Zapitajmo se svi, memberi, modovi, globalci i admini, kud sve ovo vodi!

Hvala ako ste procitali text do kraja, a ako niste, ne zamjerim, ne bih me iznenadilo..!

Razmisljanje jos jednog idiota...

S postovanjem, Vas Burek!
Ovo ne vodi ni čemu.

Ali neke stvari dbl i rtd likovima ne možeš objasnit, što se njih tiče, badava si vrijeme tlačio.
Hvala tebi sto napisao ovo ,uzeo si mi rijeci iz usta i tipkovnice , ja nisam imao snage a i ujedno mi mrsko, ja digo ruke jer se nemoze sa djecom a i svaka ti cast.
xE0N je napisao/la:
Hvala tebi sto napisao ovo ,uzeo si mi rijeci iz usta i tipkovnice , ja nisam imao snage a i ujedno mi mrsko, ja digo ruke jer se nemoze sa djecom a i svaka ti cast.
eh tu si qume upravu ;) (: sta se ja imam raspravljati s klincem koji je 95,96,97 godiste? najgore sto taj klinac misli da je neko i nesto a ustvari nije nista... najbolje bi bilo da se povucemo svi stari i klincima ostaviti da "j**u" ovaj forum
Vodi ka laznim idealima, ka frazi najveca gamerska mreza na Balkanu, ka 10. mjestu po posjecenosti BIH stranica.. Moje misljenje je da su za ovakvu situaciji krivi vlasnici sajta.. Nikada se nije dopustalo da se banuje i sakom i kapom, sto se trebalo raditi, jer ne bi imali 50 000 retardiranih clanova, vec mozda 5000 ali bar koliko-toliko normalnih.. Ocito je to da je doslo do smjene generacija, generacija koje zive u nekom drugom vremenu.. Generacije koje skidaju lektire sa neta, umjesto da citaju knjige.. Generacije koje su pale pod uticaj niza debilizama sa zapada, generacija kojima starci kupuju sve sto oni zatraze, pa danas i cs igraju sve rijedje.. Pa sta se treba vishe pricat, kad su neki ljudi cak i kupovali statuse na forumu..

Postali smo komercijala, kao i sve danas.. Uporedit cu g.ba sa sa-x, gdje sam uvidio jednu slicnost.. Oba portala u svom ranom pocetku su bila izuzetno kvalitetna, medjutim vremenom kako su zbog te kvalitete privlacili sve veci broj usera, tako se poceo gubiti kvalitet i pocele su se cjeniti neke druge stvari.. Ako pogledamo strukturu vijesti na sa-x, pa to je presmijesno, bar za mene, jer mi je nezamislivo da na nekom ozbiljnijem info portalu citam kako Hana Hadziavdagic partija u Vodicama..

Usli smo u jednu novu eru, a iz ovog sranja povrata nema..
Sada će 90% portala misliti da se ulizujem, ali moram iznijeti svoje mišljenje.
U potpunosti podržavam ovaj režim kojeg v3tr0x trenutno radi.
Primjetite li koliko je manje tema o warezu, i koliko manje vrijeđanja i prepiranja preko foruma.
Meni lično, kada je v3tr0x dao 2 opomene, i nakon toga banovao mjesec dana, ne pada na pamet raditi bilo šta slično.
Naravno da mi se u početku činilo da pretjeruje u svemu tome, ali gdje bi sada sve ovo bilo da nije radio to što jeste?!

Sad će 80% odgovora glasiti: "Ne može se prepirati sa djecom."
a ne kontaju da su oni uveliko u svemu tome. Čist primjer farystr0n, kojeg bih ja svrstao u kategorije koje je sam naveo.
Što se tiče aktivnosti foruma, osim spY-ovih tema, ne pamtim kada sam vidio neku temu o raspravama o igrama. I kad ih ima, to su pitanja kako instalirati, daj mi crack...

Kao što si i sam rekao, najaktivniji forum je FanArt, a ustvari bi trebalo da je najmanje aktivan, ipak je ovo gamers.ba

Barem dobijamo svaki dan sve kvalitetnije vijesti, i tu se malo ko može požaliti.
Ma džaba brate sva razmišljanja malo starije raje kada se u mlade uvukao tihi debilizam i urođena mržnja. "Nije mržnja naša, već nam je data" - Marchelo objasnio.
Zaista, šteta je što im mladost prolazi u prepirkama o tome da li je skrolanje dovoljno za popišani ban ... Pa ako te banovo, banovo te, je***i ga, ima i drugih servera. Nisam ušao na g.ba 3-4 mjeseca, i zaprepastio sam se koliko se cjelokupna struktura sajta promjenila. Nema više pametnih diskusija koje bi svi mladi trebali pomno čitati, već diskusija u kojoj je pokretač teme napisao 3 rečenice, koje uzgred nisu njegove. "Zar treba da mrzim Hrvata ili muslimana, sve nas muči ista rana iz starih dana." - opet Marchelo objasnio.
Ovo sam spomenuo zbog toga "vetrox (ili kako već) nacionalista". Da je nacionalista, ne vjerujem da bi imao bilo kakvu poziciju na sajtu sem banned membera, ali opet ide ona "urođena mržnja". Sada gledam profil, i vidim lik iz Banja Luke - Eto vam razloga. Gledam njegove slike u galeriji, i ni na koji način nisu provokativne (bar meni). Ako se lik osjeća kao Srbin, nema ništa loše u tome da to javno izjavljuje. Šta više, ona slika "Mi smo Zapad za vas" je u veliku ruku i tačna. Kako god, sajt propada zbog nekolicine dječaka i djevojčica čije su predrasude astronomskih razmjera, a samim tim su im uvjerenja iz tih predrasuda nepokolebljiva. Na g.ba se, iskreno, više nema ništa pametno pročitati. Čak su vijesti postale monotone ... Sve su čista, prevedena kopija vijesti sa nekog sajta. Nema boje u njima ... Neki bi rekli "Pa to je vijest, tu treba objektivnost" - ali ipak, pogledajte Dnevni Avaz i vidjet ćete da u svakom članku ima bar mala doza subjektivnosti. Dalje, sajt treba temeljitu rekonstrukciju podforuma ... 80% podforuma je totalno neaktivno (bar što se tiče BILO KAKVIH diskusija), dok je onaj ostatak prepunjen retardiranim postovima da čovjeka glava zaboli od samog čitanja. Zaista, ako nam budućnost ovisi o ovoj omladini - teško nam se piše. Nisam nacionalist, fašista, nacista, racista, nekrofil, pedofil niti sam u bilo kojem drugom "overlimited" (kako ja volim reći) psiho stanju. Ja sam samo ja, osoba koja voli da čita dobre stvari, koja voli da se upoznaje sa normalnim ljudima. Prosjek godina je na sajtu vjerovatno nekih 15-16 godina, ali po postovima ja bih rekao da nije ni 9 godina. Pored toga što im je rječnik, blago rečeno, sveden na je****e porodice i ostatka, ni gramatični ne znaju pravilno napisati.
Što se tiče stare raje, upravu si. Otjerane su mlađim generacijama koje su htjele dokazati onu poznatu frazu "Pubertetlija misli da je odrastao čovjek i da zna svijet k'o svoj nokat". Svi misle da su kraljevi svijeta ako su pošli u prvi razred, ili na prvu godinu faksa. Niste kralj svijeta dok ne spasite Afriku od gladi (:P).

Uopšteno, site je postao mjesto za iživljavanje idolopoklonika neke vjere zvane nacionalizam te idolopoklonika vjere zvane mržnja. Zaista, ovo je prva pametna tema koju sam pročitao u evo petosatnom boravku na sajtu.

Da ne razglabam više i ne serem po temi, ovo je otprilike što bih htio reći. Žao mi je što je ovako, ali ovo je sve činjenično i moguće je sve ovo dokazima potkrijepiti ... Počinjete biti k'o bosanski političari :(
KillaOR je napisao/la:
Vodi ka laznim idealima, ka frazi najveca gamerska mreza na Balkanu, ka 10. mjestu po posjecenosti BIH stranica.. Moje misljenje je da su za ovakvu situaciji krivi vlasnici sajta.. Nikada se nije dopustalo da se banuje i sakom i kapom, sto se trebalo raditi, jer ne bi imali 50 000 retardiranih clanova, vec mozda 5000 ali bar koliko-toliko normalnih.. Ocito je to da je doslo do smjene generacija, generacija koje zive u nekom drugom vremenu.. Generacije koje skidaju lektire sa neta, umjesto da citaju knjige.. Generacije koje su pale pod uticaj niza debilizama sa zapada, generacija kojima starci kupuju sve sto oni zatraze, pa danas i cs igraju sve rijedje.. Pa sta se treba vishe pricat, kad su neki ljudi cak i kupovali statuse na forumu..

Postali smo komercijala, kao i sve danas.. Uporedit cu g.ba sa sa-x, gdje sam uvidio jednu slicnost.. Oba portala u svom ranom pocetku su bila izuzetno kvalitetna, medjutim vremenom kako su zbog te kvalitete privlacili sve veci broj usera, tako se poceo gubiti kvalitet i pocele su se cjeniti neke druge stvari.. Ako pogledamo strukturu vijesti na sa-x, pa to je presmijesno, bar za mene, jer mi je nezamislivo da na nekom ozbiljnijem info portalu citam kako Hana Hadziavdagic partija u Vodicama..

Usli smo u jednu novu eru, a iz ovog sranja povrata nema..
Bravo...Svaka ti cast... Lijepo receno... Iz ovog svijeta govana povrata nema.. Sve neki novi klinci, neki novi idoli koji misle da su face sto ostave usljivi post... ccc... Sve vise usera, to je to. Treba to sve banat, dobro si rekao, i da normalna raja uzivaju na ovom siteu, kao sto su prije uzivali... Tu su svi, oni koji su tu bili od csbih portala, oni koji su se trudili da poboljsaju gaming scenu u BiH, ali kako ? Kako kad dodje debil, cast izuzecima, i stavlja mi temu na g.ba, kad Hodza uci, na koju stranu stane, ili da se prodaje poluautomatska krampa ( doduse to je bila moja tema, ali su mi hakali acc, pa digli temu ).. To nema veze sa gamingom, to nema veze sa zivotom a ne gamingom, al ett... Neka im bude kada administracija ne bana takve idole, ja bi im licno acc izbrisao, ali svako svoje. Ne govorim protiv administracije, ili bilo koga, ali ljudi urazumite se, ovo je gamers.ba, a ne sa-x, ili neki sta ja znam, nakojustranusehodzaokrecekaduci.com. Komercijala brate... Nista vise... /kiss
ja ne vidim svrhu svega ovoga kao ni svrhu izdvajanja povelike "količine" vremena da napišeš ovu temu.
@ Iznad, lol

@ Tema :

Bilo je ovakih raznih i raznih pokušaja kao što si i sam rekao, ali šta ćeš, kad' nekoga uhvati pubertet i glupiranje, ne možeš tu ništa. Također, i ja sam '95 godište, za koje neki govore da su balavci i da kvare ovaj sajt, ali nisu svi isti, i naravno, kvare ga i stariji i svi .
Trudiš se da napišeš nešto pametno, ali ne možeš jer otvaraju teme u vezi fejzbuk čipova i ostalih sranja, koja uopšte nisu vezana za ovaj sajt. To je to što sam imao reći .

BUREK ZA PREDSJEDNIKA !
Lijepo je procitati normalnu temu kao sto je ova, ako se moze tako nazvati jer se tice direktno gejmersa a ne neke druge rasprave sa kojom bi pojedini clanovi normalno diskutovali.
Svaki dan smo svjedoci nekog novog oblika debilizma, bio to novi korisnik ili neko prasne nenormalno od starih pa se svi zacudimo.
Istina je ta koja nas vodi sve prema dnu, sa kojeg se tesko cupamo ima dugo vremena, opet se makar neko normalan nadje pa otvori temu pa se nasmijes,razmijenis misljenja i iskustva sa ostalim clanovima, vecina danasnjih postova se svodi na glupe komentare koji potkrepljuju ono malo sto se normalnih napises, i licno ja grozim se od istoimenih.
Ne mogu nista prigovoriti sadasnjoj administraciji, jer oni na neki nacin pokusavaju da ozive sajt, al tesko je ljudima neke stvari dokazati, kada ih neko nije uspio za cijelo skolovanje vaspitati nece ni ovdje to niko uspijeti sigurno, inace postala je tradicija u zadnje nekolike godine da se otvaraju multi akaunti i ismijavaju i vrijedjaju na nacionalnoj pa cak i rasnoj osnovi drugi clanovi (iako bar ne znam ni jednog crnaca).
Uzmite samo na primjer nekog novog normalnog clana koji se tek registrovao, iz njegove predstavljene teme mozes zakljuciti da je momak obrazovan i nije iskvareno dijete ako se moze tako zakljucit, umjesto neko da ga doceka normalno, vecina poleti da ga razvuku na sve strane i los glas.. i zato ova zajednica ne moze da ostane na jednom mjestu.
Svi cemo sa godinama napustiti ovaj sajt, umjesto da ostaje na mladjim clanovima, kojima mozemo vjerovati da ce nastaviti tradiciju koju cemo mi ostaviti iza sebe iako sada nije bas u najsvjetlijem izdanju, vise se covjek ne moze ni u koga obuzdati..
Toliko od mene, makar ce neko valjda normalan ovo procititi do kraja i shvatiti sta hocu da kazem, i u cemu je sustina problema danasnje omladine i generacija koje dolaze..

EDIT

Evo na primjer post ispod mene doticni G00Gi je primjer danasnje omladine na kojoj ostaje ovaj svijet i doticni sajt, i ovakvi primjeri kvare ugled nas normalnih i novopecenih ili tek pridoslih clanova.
Ako je bU digao ruke od sajta boli te ku**c, jel zavisis od Ade, ja ne ali ti mozda DA.
Uglavnom postavio je druge ljude koliko toliko da obuzdaju nagone kao sto su tvoji, ali mi svi imamo svoju slobodu govora sto je normalno, kao sto je ja imam imas i ti, samo sto neko ima vise mozga a neko manje (bas je jucer tema bila da covjek koristi 10% svoga mozga, mogu se kladiti da ti nemas ni kapacitet da valja pa da koristis i toliko ali necu da se zamaram sa tim stvarima e pisem ovo radi te stvari) hocu da ukazem na problem, same omladine, kako danas roditelji grijese u danasnjem odgajanju.. u moj vakat' nisi smio roditelja u oci pogledati od stida ako nesto pogrijesis, a danas je normalno da djeca svojim roditeljima psuju cak na religijskoj osnvi (Boga,Mariju,Bibliju,Kura'an itd)
Prije smo ko djeca znali se druziti i igrati fudbala sto na zemljanim povrsinama tako i betonskim, danas vise nema ni toga, ohanite malo izadjite vidite kakav je zrak vani, pustite i gamers da dodje sebi, mozda kada se vratite u kucu pa ponovo sjednete, pa razmijenite iskustvo sa nama.. niko vam ne brani.. toliko necu da se zamaram...
Kad je vlasnik ove stranice digo ruke,koji bi se ja ku**c zamarao oko gluposti ?!
Eo' da ti odma kazem, ja jesam medju mladjima na ovome sajtu ( '94 generacija ) ali mislim da nikada nisam napisao glup ili nacionalisticki ili bilo kakav post koji bi uvrijedio drugu, ali bit je u tome da bi ih citanje mojih postova uvrijedilo na jedan drugi nacin, saopstis im istinu a oni onda krenu svadje, rasprave, dijete, deriste, 94.god. , daj ime i prezime da te "bijem" ... Pored svega toga i pored sve te istine u poptunosti koju sam procitao u tvome postu, sa mnogo postovanja prema tebi, iz "iskustva" , tj. saznanja licnog koliko su neki clanovi ovoga foruma "skrenuli" da kad samo i vide koliko ima texta da samo kliknu na "BACK" button u njihovim browserima i krenu u potragu za novim temama na kojima ce ipak moci iskazati, na moje veliko zaljenje prema svima njima, njihovo GLUPO misljenje ...
Brate, ode sve u helać.
Vise mi je svejedno ocel' me ko osamariti, gagovat, sad skola prioritet, onda trebe i na kraju tek comp.
Meni na ovom sajtu nesto nije jasno .l...

Postavljaju teme koje su vec bile makar 10 puta ... I fino sve objasnjeno a on se napravi hajvan a zna da ima tema i napravi novu ....
Samo da ukuca 2 rijeci na trazi i dobio bi odg ....
To sto mi 1 nije jasno a,
a 2 se slazem sa tobom nikad nije bilo da se prica o nekakvom turniru na neku temu ili nekim jacim klanovima kako su odigrali ili o nekoj novoj igri koja tek izasla pa svoje misljenje i te stvari ....

A ovo ostalo g.ba otiso od svoje prave sustine ....
Ovo vodi u propast !

Ja napravio klan... zelim da igram... ali niko nece da igra sa mnom... Sigurno bi bilo dobrih cw-ova !!

EDIT:

Bojane, samo tako nastavi ! Nema vise gluposti na ovom forumu (ima ali malo manje) ... nacionalizam - nikad nisam vidio od Bojana nesto nacionalisticko !! Kaznjava sve (srbe, muslimane, hrvate, jevreje, ruse....) ako pisu o tome !!

Sace uskoro skola... u ponedeljak, 06. septembra... slabije cu bit' na gamersu, deviantartu, facebooku i slicnim stranicama... ali cu ipak biti... da vidim imal sta novo... mogul kome pomoc... dat' svoje misljenje... prokomentarisat sta... pokazat svoje radove u photoshopu (LOW) ... i naravno, nasmijat' se
kad samo pomislim sta sam radio citav raspust, i koliko sam usao puta na ovaj sajt, to je cisto gubljenje vremena, a jos sta sam sve procitao...ovaj svijet ne vodi nicemu, nadam se 2012.
Previse je djece, koja na netu rade ono sto u rl nikad nebi smjeli. A to znaci da jedino jake mjere reda tj. sankcija mogu ovo mjesto stabilizovat.

Vetroxe slobodno karaj i dalje i ne primaj nista k srcu nego po kratkom postupku.

+1 Bureče =p

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.