Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Konzumiranje Alkohola

1.055 pregleda · 43 odgovora · otvorena 13.08.2010. u 22:04

Evo zanima me koliko nase g.ba populacije zapravo konzumira alkohol. Ima dosta mladjih membera koji zapravo lazu da piju alkohol da bi se dokazali kao da su "cool" (wannabe).
Mala anketa da vidimo da li smo mi community gamera ili alkohola (lol)..

Malo o alkoholu (c/p wiki):

Alkohol je naziv za grupu organskih spojeva i bezbojnih tekućina koje se najčešće proizvode iz škrobnih i šećernih sirovina vrenjem uz pomoć kvasca.

Najjača alkoholna pića sadrže oko 45 % alkohola, dok je volumni udio etanola u apsolutnom alkoholu 96 %. Ako čovjek odjednom popije 500 ml čistog etanola može umrijeti.

U općem smislu su alkoholi sastavljeni od atoma ugljika, te vodika i kisika koji tvore i funkcionalnu grupu alkohola (-OH).

Alkoholno vrenje je najstariji način dobijanja alkohola. U tom procesu se, uz katalitičko djelovanje enzima kvaščevih gljivica, ugljikohidrati pretvaraju u etanol.

NE !

- Sport[/B] i [B]alkohol[/B] il' [B]droga ne idu zajedno.
Samo bih volio da mi se javi neko ko konzumira alkohol i da mi objasni je li on toliko ukusan da i ja pocnem.

Vecina pije alkohol kako bi bilo vece face, a ne znaju koliki glupani ispadaju.
ponekak konzumiram alkohol,ali to je jako rijetko i nije u velikim količinima

tako da ne znam za šta da glasam
NE konzumiram alkohol.
Zasto?
Ne volim kad nemam kontrolu nad svojim postupcima, sto se cesto desava kad se "ubije" od alkohola. Osjecaj: jadan
Bio sam se jednom napio kad sam imo 10-11 godina 3-4 pive i od tad ponekad ali kada je probam samo malo i nema ukosa -.-" bolje mi sok popit nego pivu soka popijem 1 L ništa mi samo pišam a popijem pive 1 L pišam povračam boli glava itd.. + napraviš probleme roditeljima itd... + odose pluća zato bolje ne konzumirati alkohol

@edit: popio sam jednom rakiju nedavno prije 1 godine ne sjecam se bolilo me grlo 3 dana hahaha
Naravno da ne. Možda bih i nekad probao, da nije toliko strogo zabranjeno u Islamu.
Nekad (samo na rođendanima i roštiljadama) ostalo ništa
Konzumiram, moglo bi se reci redovno.. Najcesce pivu, kad se ima novca Jeger jer je najjace alkoholno pice.. Ponekad vino, vodka i slicna sranja.. Nedavno sam pio shotove absent plus tekila, nije losa stvar, samo se mora saprati pivom

Nema nista lose u alkoholu, ako se ne pretjera.. Ovi sto su ekstremni protivnici alkohola, neka popiju par casica, litara pive, neka izadju malo u klub neki, zbare kakvu trebicu, nije to lose.. Opustis se malo.. Sada ne bih da spominjem pozitivne efekte alkohola, kao sto je casa crnog vina svaki dan, ili 0,5l pive za bolju relaksaciju tijela i misica..

Alkohol je los samo za ljude koji ga ne znaju podnijeti.. Neko dole rece, da nije ukusan.. Probaj na plus 40 na moru hladnu pivu, pa mi se javi Nema nista bolje..

Imas tu gresku, najjaca alkoholna pica su daleko iznad 45% alkohola, absent ima oko 70%, a neke rakije prepecenice da ni ne spominjem
Ne. Nekad me jarani znaju naložit da popijem pivu al ništa, uzmem 3 gutljaja ispovraćam se ko čojk i prolijem je na ulici.
Konzumiram pivo.
Sve u normalnim kolicinama.
SItuacije kada konzumiram su :
-rodjendani
-rostilji
-obican izlazak u kafic
je napisao/la:
ide li drina light i alkohol zajedno?
Gdje nađe za Ramazan da postavis temu Ma svak ima pravo da bira ako hoće da pije nek pije ko neće nek ne pije. I sto KillaOR kaze treba imati granica i ponekad ima pozitivne strane.
miire said : Sport i alkohol il' droga ne idu zajedno. - Svaka čast za komentar s'tim da treba dodati i nikotin tj. cigarete jer znam dosta tih "sportaša" koji puše a treniraju i on hoće da postane neka sportska ličnost /fail
Također da se nadovežem mada je ovo možda i offtopic ali me nerviraju oni "wannabe muslimani postači" koji "poste" mjesec Ramazan i onda prvi dan Bajrama ode i popije 5 litara alkohola.
Lima je napisao/la:
ide li drina light i alkohol zajedno?
Ne znam vjeruj mi, nisam nikad probao.

@KillaOR
Na +40 preferiram hladan sok od zohve- Nema ništa bolje.
Ne pijem toliko samo se ponasas kao idiot kad se napijes, popijes pivu dvije raskomotis se zapalis i uzivas ha ya vecina ove omladine samo gleda se nalije i da pravi gluposti
Pijem svaki dan i ne vidim nista lose u tome.

@ neki post

Razumijem ja da Islam brani alkohol i sve to, al ako se vec pridrzavas toga jesi i psovanje izbacio iz upotrebe ?

Post dobio aplauz od mirofa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.