Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 70 bodova

Virus

191 pregled · 12 odgovora · otvorena 02.08.2010. u 12:33

Eh, zdravo.

Imam mali problem sa virusima (tačnije, virusom) kojeg sam dobio kad sam skinuo neki torrent (Erica Prydza, Deadmau5-a, nebitno). Dakle, svaki put kad otvaram neku stranicu (kad mi se loaduje), otvori mi se novi window Mozille sa neke tri stranice. Da ne peglam sa riječima, evo slike:

Prva stranica:

Linkovi druge i treće stranice (koje se ne otvore, piše Page not found):

Ovo strašno nervira, posebno kad surfam u potrazi za nečim i onda odmah iskoči. Na nekim stranicama iskače više puta. Npr: kad odem na YouTube otvori mi se 3-4 (nekada i više) puta ovi prozori (dakle, ove tri stranice po tri ili četiri puta, zasebno).

Pretpostavljam da je virus, nema šta drugo biti. Računar sam skenirao sa NOD32 (zadnji update!) i nije ništa našao. Također sam skenirao sa BitDefender-om, ni tu nije bilo uspjeha.

Eto ko pomogne dobiva ovih par bodova.

Kao što u Dalmaciji kažu, Adio!
skini kis ili avg oni su bolji od nod 32 bar meni ja kazem nod32 je srnaje i neznam sto ga gotivite skeniramo dvd kod jarana s najnovijem nod nista nenade dodemo kod mene sa kis virusi :S

i stavi put kada rad otvaras skeniraj ga
M1X1 je napisao/la:
skini kis ili avg oni su bolji od nod 32 bar meni ja kazem nod32 je srnaje i neznam sto ga gotivite skeniramo dvd kod jarana s najnovijem nod nista nenade dodemo kod mene sa kis virusi :S

i stavi put kada rad otvaras skeniraj ga
Ako stvarno misliš da je ijedan od predloženih antivirusa dobar,bar malo pogledaj forume i stranice i sa stilom reci bit deffender ili kaspery.
Skini Kasperksy PURE, 100% ce ti rijesti problem. On je sad unaprijedjen totalno, ja ga koristim i sve zivo rjeseva. Ni jedan mi virus nije uletio a i ima opciju dezinefkcije.
pa kis ti je kaspersky,avg i bit defender htio sam ga napisati akli zaboravio
ma kakvi virusi..šta je s vsmam...uradi ti vako...deinstaliraj browser...ili promijeni na google chrome...pa 3 puta je brži od mozzile jbt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
420risk je napisao/la:
Skinuo i stavio full scan. Evo vec skenira 50 minuta, pri kraju je C:\ diska, a D:\ mi je veci. Znaci, za sat-sat i po' cu se javiti

@computer96: Za tvoje misljenje o browseru nisam pitao.
Computer96 je napisao/la:
ma kakvi virusi..šta je s vsmam...uradi ti vako...deinstaliraj browser...ili promijeni na google chrome...pa 3 puta je brži od mozzile jbt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mo'š mislit
Cloud je napisao/la:
Skinuo i stavio full scan. Evo vec skenira 50 minuta, pri kraju je C:\ diska, a D:\ mi je veci. Znaci, za sat-sat i po' cu se javiti

@computer96: Za tvoje misljenje o browseru nisam pitao.
Je li išta našao
420risk je napisao/la:
Evo zavrsio s ovim combofixom skeniranje, nema mi vise ovog virusa. I ako se vrati poslije barem cu opet rijesit s ovim. Hvala
Cloud je napisao/la:
Evo zavrsio s ovim combofixom skeniranje, nema mi vise ovog virusa. I ako se vrati poslije barem cu opet rijesit s ovim. Hvala
KOMPLIKOVANOOOOOOOOOOOOOOOO

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.