Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Gamers.ba Serveri [ Nova ]

542 pregleda · 28 odgovora · otvorena 02.08.2010. u 12:31

Dobar dan

Napisao sam post na Benjinoj temi ali nećete ga svi vidjeti pa ovde

Vidim opet ste počeli srati o serverima, opet ste počeli srati o Farisu i ostalo.

1) Zašto KGB više ne hosta servere ?

- Zato što nam je vlasnik firme rekao da je njihova reklama na Gamers.ba Sajtu njima dovela 2 mušterije i tako da ako bi smo htjeli servere morali bi smo plaćati. Nikakav edinho ili kako mu već nick ide neće uspjeti to tako da te molim da se ne ližeš riddlu/vlexu

2) Zašto serveri trenutno ne rade ?

- Zato što se mašina koja je smještena u Bosni pravi, ( reinstall se cijela mašina ) , a mašinu iz Srbije dobijamo kada se Faris vrati sa mora to je sutra ili prekosutra.

3) Faris je neodgovoran, nezreo ?

- On je za Vas neodgovoran. Ali on je najaktivniji moderator na Gamers.ba portalu. Šta rade ostali moderatori ? Sjede u stolici i dr***u "šamar" "šamar" ( samo to i zanju, čast izuzetcima). Momak se ponudi kod Ade da vodi servere sve nema ništa od toga Vi počnete nešto srati .

4) Kada su serveri bili na GameHostingu zašto nisu bili puni ?

- Zato što kad su serveri bili na KGB hostingu imali su redirekciju sa KGB Alfe ( sada kad bi htjeli tu redirekciju morali bi izdvojiti negdje oko 100 € )

5) Zašto više ne prestanete srati ?

- Jednsotavno Vi mislite da možete bolje, mislite da možete sa nekog "svog" hostinga voditi Gamers.ba servere onda uradite ovo :

- www.gamers.ba/profil/bU
-pošalji PM
- ćao ja sam taj taj, mislim da bolje znam od Farisa oko servera mogu li voditi servere

I onda dobijete odgovor sa DA / NE

Toliko od mene

Zamolio bih Vas da ne serete puno po temi. Hvala
Ne bih da ulazim u detalje ali treba nesto napraviti da se serveri napune, da gamers.ba mixevi prorade .Ako ce ovako ostati najbolje bi bilo ukinuti servere jer samo zjape prazni i dizu se teme vezane za server a nece biti nista uradjeno u vezi toga .

Ne znam krenuo sam 1000 stvari pisati ali opet kontam dzabe .
Ili staviti u administraciju 17+ ili na serveru zabraniti pristup maloljetnim osobama .

Ali dobro to je tako uvijek bilo serveri su vecinom puni maloljetnih "ninji" koji nemaju drugog posla vec sjediti igrati puba i srati preko tastature !

Previse ovo shvatamo ozbiljno vjerujte mi !

Po meni idealan server bi bio :

- Administracija ozbiljna - nije ufurana i da ne shvati ako ima admina da je uhvatio/la bo** za ku*** , pun server i dobar server ( ne pinga bla bla ) !

Sto se tice ljudi koji ce ulaziti na server kazem opet bice tih likova koji ce ulaziti kako god igrali nije bitno samo vazno je da se ne pale cheat-ovi ili da se odma banuje korisnik sa dokazom da je upalio cheat !
Odmah ce svi shvatiti server ozbiljno nema cheater-a , server ne laga tacnije ne pada svakih 15 minuta itd...

Kako god valjda ce biti nesto od servera ko god bude u administraciji : )

Pozdrav ;

LinuX je napisao/la:

- Previse se trazilo, premalo nudilo = nekorektan odnos

2) Zašto serveri "trenutno" ne rade ?

- Zato sto se masine reinstaliraju svakih 10 dana imam osjecaj odkad se radi oko tih "gamers.ba" servera.

Citiram:
- "On je za Vas neodgovoran. Ali on je najaktivniji moderator na Gamers.ba portalu. Šta rade ostali moderatori ? Sjede u stolici i dr***u "šamar" "šamar" ( samo to i zanju, čast izuzetcima). Momak se ponudi kod Ade da vodi servere sve nema ništa od toga Vi počnete nešto srati ."

Khm Khm... Izvini mozes li nam pojasniti sta je to sve učinjeno ? Dao je par servera za gamers koji rade svakih 15 dana I DOBIO ZA UZVRAT REKLAMU NA OVOM PORTALU... I SVAKA DRUGA TEMA SADRZI IME NJEGOVOG HOSTINGA

- Redirekcija nije potrebna da se server napuni ... Ima nas fala bogu "hejbet" na ovom portalu pa skontaj do cega je

- Nemam vremena da se bavim ovim i zato ne serem oko ovog.. ali sam morao napisati ovaj post da svatis realnost

thx LX <3
Objasnio brat
Ako se ovako nastavi bolje bi bilo da se serveri ukinu,ne bi bilo spamma i kojekakvih tema,i ako je istina to što Ado kaže da bU-a boli qrac za portalom zašto bi se mi smarali ? :/ Čast izuzetcima što se trude da ovaj portal ne propadne !

Post dobio aplauz od ultranumb

LinuX je napisao/la:

- Previse se trazilo, premalo nudilo = nekorektan odnos

2) Zašto serveri "trenutno" ne rade ?

- Zato sto se masine reinstaliraju svakih 10 dana imam osjecaj odkad se radi oko tih "gamers.ba" servera.

Citiram:
- "On je za Vas neodgovoran. Ali on je najaktivniji moderator na Gamers.ba portalu. Šta rade ostali moderatori ? Sjede u stolici i dr***u "šamar" "šamar" ( samo to i zanju, čast izuzetcima). Momak se ponudi kod Ade da vodi servere sve nema ništa od toga Vi počnete nešto srati ."

Khm Khm... Izvini mozes li nam pojasniti sta je to sve učinjeno ? Dao je par servera za gamers koji rade svakih 15 dana I DOBIO ZA UZVRAT REKLAMU NA OVOM PORTALU... I SVAKA DRUGA TEMA SADRZI IME NJEGOVOG HOSTINGA

- Redirekcija nije potrebna da se server napuni ... Ima nas fala bogu "hejbet" na ovom portalu pa skontaj do cega je

- Nemam vremena da se bavim ovim i zato ne serem oko ovog.. ali sam morao napisati ovaj post da svatis realnost

thx LX <3
uze mi riječi sa tastature
ja mislm da neki ovde malo preozbiljno shvacaju ovaj forum

Ovo je samo stranica na kojoj bi se trebalo raspravljat o igrama, rjesavat problemi, pomagati drugima i uciti o nekim stvarima.

Mislim da bi trebalo smiriti strasti i pustiti ljude da urade sto se moze uradit.

bolje je ovako, da nema servera.. imaš milion ostalih servera, pa bujrum igraj. ovako samo svađe, prepirke, banovanje, zaje*ancije i ostala sranja..

ako ćete fino održavat servere radite to, a ne ovako da crknu svakih 15 dana, pa ne rade mjesec, i onda sranja na sajtu oko servera.. i što neko reče gore; zašto bi se ostali trudili oko sajta ( čitaj servera ), ako samog osnivača portala boli k* za to..
Slabo imam vremena za citanje foruma ali dadose mi ovo posto tu mene direktno spominju pa mislim da je u redu da ja napisem kakva je zaista situacija posto ovde ima dosta neistina i mazanja ociju ljudima.

KGB nije prekidao nista sa gamers.ba, kgb nikada nije trazio pare za servere koje je ustupio gamers.ba, ja sam ovde se zezao sa korisnicima koji vise ne dolaze onda kad je 80% vas bilo premalo da drzi mis, i to je razlog zasto sam dao te servere, naravno eto trazio sam zauzvrat nesto simbolicno kao sto je banner

Istina je da je banner jako slabo imao vajde i to je ono sto sam rekao farisu kada je krenuo da trazi jos vise servera, dakle nisam trazio pare nego sam sam rekao dosta je tih 4-5 servera sto sam im dao plus redirect

Medjutim jednog dana sam samo video da se moj redirect zloupotrebljava i da su svi serveri koje sam im dao preusmereni na neki IP koji nije moj.
Tada sam lepo ugasio gamers.ba servere i tu je bio kraj.

Posle sam naravno malo pratio sta se desava i shvatio da je faris zapravo iskoristio sve ovo kako bi on promovisao svoj "hosting" i on pravio zapravo sebi profit od portala koji mu je vlasnik dao na moderiranje. Ako vlasnik bU to dozvoljava to je njegova stvar ja ne zelim niti imam pravo da se mesam.

Takodje mi je totalno svejedno gde su serveri, meni je to nit iz dzepa nit u dzep ali nije ok pricati neke stvari koje ja nisam radio, a to je trazenje para za servere ;)
Dakle nije to raazlog gasenja vec necija zelja da zaradi na gamers.ba !

Ovo sad sto serveri ne rade i sto nisu puni, koliko sam shvatio serveri padaju, masina se cesto reinstalira, menja ip, pa drugovi dzaba vam sva redirekcija sveta kad server ne radi stabilno

Aj budite pozdravljeni ;)
Najbolje da se gb.a srv ukinu skroz,a ne onako dodjes na srw,daš jedan head odma ti frajer čitavu familiju saspe.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.