Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Freezona - offline ?

191 pregled · 13 odgovora · otvorena 29.07.2010. u 16:33

Da se malo i nasmijemo , pogledajte

http://www.gamers.ba/galerija/3822/24691/

Al' , nisam zbog tog otvorio temu , vec zbog svog problema , a to je ..

Pogledam na netu o freezoni od adsl-a i nadjem neke tutorijale , pa pocnem po njima da radim , skinem bihnet komunikator i upisem [email uklonjen] i dole pass , krenem internet , nece , stisnem freezona , nista , a ispod pise stanje konekcije offline , pokusavao sam rr modem , pa dok gore 3 lampice , onda stisnuti freezona , al nece .. Da napomenem da imam win 7 ...

Ovako izgleda :

- Zaboravih napomenuti , da pored adsl modema imam jos i wi-fi modem ( simens ) , oni su povezani i ja se mobom zakacim na svoj adsl bez problema , al zato mi ne radi freezona , na ip adresi od modema , je namjesteno ovako nekako : PPPoE , pa onda user i pass od adsl-a , auto-connect (dok se modem upali da bude konektovan na moj adsl acc ) i to je to ...

Rjesenje ??
Nemoras preko komunikatora...jednostavno napravi novu konekciju, znaci Username@bihnet i pass ........ ;)
Soviet je napisao/la:
Nemoras preko komunikatora...jednostavno napravi novu konekciju, znaci Username@bihnet i pass ........
Radio i to , nece ...
AdoS je napisao/la:
Radio i to , nece ...
Jesil stavio username@bihnet bez ba jer tako trebas
Soviet je napisao/la:
Jesil stavio username@bihnet bez ba jer tako trebas
Jesam , i nece ..
AdoS je napisao/la:
Jesam , i nece .. :r
jesi li ti uopste izlazio sa neta :D jer nemoze i internet i free zona istovremeno to moze koliko ja znam HS-HKB
Soviet je napisao/la:
jesi li ti uopste izlazio sa neta jer nemoze i internet i free zona istovremeno to moze koliko ja znam HS-HKB
Ma jesam , nisam toliko glup

Nece :S
Citiram : PPPoE , pa onda user i pass od adsl-a , auto-connect (dok se modem upali da bude konektovan na moj adsl acc ) i to je to ...

Podesi modem na bridge mode , a ne na routh.

Kad je na bridge modu ti moras kontrolisati koneckiju znaci moras svaki puta pisati user i pw, a kad stavis na routh mode onda ti moras upisati podatke i svaki put kad se comp upali on se sam konektuje!

Promjeni to pa probaj !

EDIT:

Otvoris mozilu i kucas http://10.0.0.138/ logujes se , onda ti se otvori meni , nadjes EasySetup i tu mjenjas vrstu konekcije !

Evo kako to slikovito izgleda !

Slika br 1. = standardna konekcija uz koju moras uvjek pisati username i password da bi se konektovo! Slika ispod !

Slika 2 = konekcija zvana BRIDGE MODE tj upises password u ovom setupu , i svaki puta kada ti se komp upali ti si konektovan na net bez da pises podatke jer si ih predhodno upisao , modem ti pritom mora uvjek biti ON Slika ispod !

Ja do setup-a ne dolazim preko te ip adrese , al nije bitno , dodjem do setup i stoji mi na router , pa prebacim na bridge i onda nemam gdje kucati user i pass , i spremim tako i , odem na bihnet komunikator , stisnem freezona , nista , internet , pise error 691 ..
AdoS je napisao/la:
Ja do setup-a ne dolazim preko te ip adrese , al nije bitno , dodjem do setup i stoji mi na router , pa prebacim na bridge i onda nemam gdje kucati user i pass , i spremim tako i , odem na bihnet komunikator , stisnem freezona , nista , internet , pise error 691 ..
Nebitno preko koje adrese dolazis do setupa !

Probaj da podesis da bridge mode , restartuj računar , onda se konektuj preko one standardne konekcije koju svi pravimo ne preko komunikatora , pa onda pokreni komunikator vidi dali radi , ako neradi skini kakav drugi beta komunikator , mozda je bugovan desavalo se i meni da jednostavno ne prepoznaje uposte ni user ni pw i nece da se konektuje!

Probaj tako, ako nemogne vidi ima kod njih na ftp-u jos par razlicitih vrsta komunikatora!
NightWalker je napisao/la:
Nebitno preko koje adrese dolazis do setupa !

Probaj da podesis da bridge mode , restartuj računar , onda se konektuj preko one standardne konekcije koju svi pravimo ne preko komunikatora , pa onda pokreni komunikator vidi dali radi , ako neradi skini kakav drugi beta komunikator , mozda je bugovan desavalo se i meni da jednostavno ne prepoznaje uposte ni user ni pw i nece da se konektuje!

Probaj tako, ako nemogne vidi ima kod njih na ftp-u jos par razlicitih vrsta komunikatora!
Ev sad cu , samo je problem sto ja nemam te standardne konekcije , meni je uvjek konektovan dok upalim modem :S

Ako moze objasnjenje kako da je napravim , imam win7 , zapetljano brate xp zakon
Citiram : PPPoE , pa onda user i pass od adsl-a , auto-connect (dok se modem upali da bude konektovan na moj adsl acc ) i to je to ...

Kad je na bridge modu ti moras kontrolisati koneckiju znaci moras svaki puta pisati user i pw, a kad stavis na routh mode onda ti moras upisati podatke i svaki put kad se comp upali on se sam konektuje!

Promjeni to pa probaj !

EDIT:

Otvoris mozilu i kucas http://10.0.0.138/ logujes se , onda ti se otvori meni , nadjes EasySetup i tu mjenjas vrstu konekcije !

Slika br 1. = standardna konekcija uz koju moras uvjek pisati username i password da bi se konektovo! Slika ispod !

Slika 2 = konekcija zvana BRIDGE MODE tj upises password u ovom setupu , i svaki puta kada ti se komp upali ti si konektovan na net bez da pises podatke jer si ih predhodno upisao , modem ti pritom mora uvjek biti ON Slika ispod !

hvala za ovo pomogao si mi jaranu

Promjeni to pa probaj !

EDIT:

Eh, ovo mi je trebalo ali mi ne moze otvoriti "http://10.0.0.138/"
Biggie_PK je napisao/la:
Eh, ovo mi je trebalo ali mi ne moze otvoriti "http://10.0.0.138/"
Sve zavisi koji ti je tip modema , kod mene se na taj ip otvara!

Netreba ti IP za ovo , a ko imas instalacijski cd modema samo ga pokreni i dobit ces iste funkcije sve isto !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.