Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

wireless - potrebna pomoc

77 pregleda · 3 odgovora · otvorena 29.07.2010. u 12:56

Zdravo dobra raja..cim sam se registrovao, odma sam dosao da trazim pomoc od vas. Nisam lajac za racunare, ali u nekim stvarima se ne mogu snaći..poput ovog.

Kupio sam TP-Link router (TL-WA500G). Imam vani antenu, sa kojom hvatam zonin 5ghz signal, odlican internet. Utp kablo sa antene je prikopčano u prvu lan karticu od racunara, a druga lan kartica je spojena sa routerom, sa kojim planiram bacati signal po kući i hvatati sa laptopom i psp konzolom.

Sve sam ustimao, ali ne ide..na PSP javlja problem oko DNS-a, a laptop se spoji, a nema interneta...

sta sam lose uradio??

ja sam racunao sa tim, kada dobije router, da ce biti dva prikljucka za utp, iz antene vani ce doci u router i iz routera ce ici u racunar..medjutim nije tako..morao sam ovako spojiti kako jest..

i sad u cemu je problem???
Nisam bas nabolje skonto to sto si napiso, ali sam i ja prije par dan uzo TP-Link router (WR340G) pa sam imo slican problem. Btw imam slican tip interneta ko u tebe, ali evo sta sma ja uradio:
1. Posto ja imam spliter u njega sam skopco kabal od antene ( u onaj PoE ulaz), zatim sam uzo standardni mrezni kabal i ukljucio ga u LAN izlaz na spliteru a onda u onaj plavi izlaz na routeru. A na kraju sam uzo drugi mrezni kabal skopco u mrezni karticu (u comp ) pa u LAN izlaz na routeru.

2. Router sam takodje moro podesavat (ne znam jeisl ti svoj vec podesavo). Odes u svoj browser, zatim ukucas http://192.168.1.1/ i logujes se sa podacima (username: admina ; password:admin) i ides dole na Network pa WAN i tu tip konekcije stavi PPtP/PPtP Russia i dole upisi svoje podatke.

Ako nisi sta skonto javi mi.
nisam bas siguran kako ide s kompom i jednim routerom...Ja sam kupio dva,jedan je morao bit ap client,taj tvoj nije ali ne znam da li je to sad kod tebe problem.Mozda si sta oko ip adresa pogrijesio.Povezi prvo lan kablom router s laptopom i vidi da li ces tad imati int.Mozda ti i komp sta zeza,firewall ili sta slicno.Pokusaj i sherovat konekciju.
TitaniuM je napisao/la:
Nisam bas nabolje skonto to sto si napiso, ali sam i ja prije par dan uzo TP-Link router (WR340G) pa sam imo slican problem. Btw imam slican tip interneta ko u tebe, ali evo sta sma ja uradio:
1. Posto ja imam spliter u njega sam skopco kabal od antene ( u onaj PoE ulaz), zatim sam uzo standardni mrezni kabal i ukljucio ga u LAN izlaz na spliteru a onda u onaj plavi izlaz na routeru. A na kraju sam uzo drugi mrezni kabal skopco u mrezni karticu (u comp ) pa u LAN izlaz na routeru.

2. Router sam takodje moro podesavat (ne znam jeisl ti svoj vec podesavo). Odes u svoj browser, zatim ukucas http://192.168.1.1/ i logujes se sa podacima (username: admina ; password:admin) i ides dole na Network pa WAN i tu tip konekcije stavi PPtP/PPtP Russia i dole upisi svoje podatke.

Ako nisi sta skonto javi mi.
Aha..kod mene odprilike ovako ide

Antena -------> racunar ---------> router

Posto na routeru imam samo ulaz, tj. jedan prikljucak za klasicno mrezno kablo. A da imam dva prikljucka, ja bih onda ovako uradio:

Antena -----(kabal)-----> router ------(kabal)------> racunar
I
I
I
psp / laptop / wifi mobiteli i drugo

Da li je greska sto imam 2 lan kartice u racunaru??

Da li moram na neki nacin sharovati jedno sa drugom??

Posto sam nekad preko switcha, umrezavao racunare, jedna lan kartica je sharovana, da bih na drugom racunaru imao internet konekciju..

a sad ne znam da li na to mislis sa tim "share"

nadam se da te nisam sada zbunio sa tim svim

oci su mi uprte u tvoj odgovor..hvala ti

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.