Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Domena propala ili ?

169 pregleda · 13 odgovora · otvorena 28.07.2010. u 13:43

Pozdrav, situacija je sljedeca:
Imao sam web kod ove "firme" bostniahosting.biz ,
medjutim vec 3 mjeseca du ljudi offline, pa sam kupio host kod totohost,hr , i ubacio backup stranice ...
Eh sad me zanima sta je sa domenom , kad sam kupovo hosting kod bosniahosting,biz oni su mi naravno i domenu rezervisali .com , Kako da prebacim domenu na ovaj novi hosting , da li je ona propala , da li cu morati ponovo kupovati domenu , mada ova jos nije istekla , mislim da ima jos 8 mjeseci ...

Znaci zanima me kako da domenu prebacim na svoj hosting, sta trebam uradit , kako se to zapravo prebacuje, pretpostavljam ip adrese povezati sa hostingom , nism to nikad radio ma me crnjak ufatio , kako cu kasnije produzavati domenu , kome ce se placat , tothost.hr-u ili bosniahosting.biz .. malo sam confused , nadam se detaljnom odgovoru , Hvala unaprijed
a j**o vas vise bosniahosting, propalo sve ko zeton eno ti gazzela pa se svadjaj sa njim..
Lima je napisao/la:
a j**o vas vise bosniahosting, propalo sve ko zeton eno ti gazzela pa se svadjaj sa njim..
Haha , znam jaro , pomirio sam se sa time , moja greska sto sam "upo" na njihov napumpani marketing .... a gazzela neam sta napadat , neam nista od toga ...

samo me zanima da spasim domenu ... i ja presretan ...
Zato uvijek kupuj domene odvojeno od hostinga.
Popricaj sa "vlasnicima" hostinga
Pošalji im poruku sa novim DNS!
ediNho je napisao/la:
Pošalji im poruku sa novim DNS!
Koliko tih dns adresa je u pitanju? 2?
Gdje da procitam te DNS adrese hostinga , u cpanlu? ili moram kontaktirati hostera?
Nadam se samo da ce ovi "bosniahosting.biz" htjeti suradjivati da ne budem morao cekat da istekne domena ...
pozz i thnx
after je napisao/la:
Haha , znam jaro , pomirio sam se sa time , moja greska sto sam "upo" na njihov napumpani marketing .... a gazzela neam sta napadat , neam nista od toga ...

samo me zanima da spasim domenu ... i ja presretan ...
BosniaHosting ti je sad kupljen od strane www.ION.ba. Novi hosting si djaba kupovo jer se ION obavezo da ce ispunit sve ugovore koje BosniaHosting i pokreno. Trebo si samo da se obratis na [email uklonjen] da ti daju njihove nameservere te da ih posaljes na [email uklonjen] da ti ustimaju domenu sa tim DNS postavkama i imo bi djaba i hosting i domenu narednih godinu dana.

Btw ja sam svoj hosting spasio, zato ne olajavajte djaba BosniaHosting, bili su extra ljudi.
after je napisao/la:
Koliko tih dns adresa je u pitanju? 2?
Gdje da procitam te DNS adrese hostinga , u cpanlu? ili moram kontaktirati hostera?
Nadam se samo da ce ovi "bosniahosting.biz" htjeti suradjivati da ne budem morao cekat da istekne domena ...
pozz i thnx
[email uklonjen] Na taj mail pošalješ DNS koji ce ti dati tvoja firma gdje si kupio hosting i oni će ti promjenit ( valjda )
zakljuci da ubuduce ne uzimas nista u ovih novih hostinga , sto su tek otvoreni :/

i meni je gazzel govorio da cs server prebacim na bosniahosting taj ja nisam htjeo , a evo sta
da sam prebacio popusio bi
Bosniahosting jaka firma pravo, djete 95 godiste je drzi :/
Netreba njima vjerovat, puno likova se zalilo na njih.
benqzor je napisao/la:
Bosniahosting jaka firma pravo, djete 95 godiste je drzi :/
Netreba njima vjerovat, puno likova se zalilo na njih.
Infomisi se malo, nije GAZZEL sam radio tamo, i on uopste nije bio lider nego Ismir. GAZZEL je bio sam zaduzen za GameHosting a glavni je medju njima je bio ko sto sam vec spomeno, Ismir. On je odgovaro na mailove, javljo se LiveSupport itd.
HostGator.com
Chemical je napisao/la:
HostGator.com
True, best.

Mada ocito je to vecini ovih "manjih" paprena cijena.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.