Pozdrav,
Zelim poceti uciti programirati, pa mi treba savjet nekoga ko se razumije u programiranje.
U osnovnoj skoli sam radio u qBasicu, nije bilo tesko jer sam to volio a i samo po sebi nije na visokom nivou. U 2 godine gimnazije nismo nista radili u vezi programiranja na informatici, ili smo radili ali na veoma niskom nivou. Posto zelim da upisem kompjuterske nauke u sarajevu, programiranje ce mi biti potrebno, tako da imam 2 godine da izgradim osnovu za fakultet.
Ono sto mi treba od vas je sljedece:
*Dobar online tut za programske jezike.
*Savjet za literaturu.
*Sa kojim progamskim jezikom da krenem, i koje da ucim?
*Vase licno iskustvo sa programskim jezicima, jel mnogo tesko, jel izazov?
*Misljenja za Ganicev fakultet.
Nasao sam dosta stvari na netu, ali bi volio da cujem od nasih ljudi kako se nose s tim i ako imate vasu "kolekciju" tutova ili korisnih stranica.
Gledao sam na posao.ba i ima dosta poslova za programera, a i moze se "privatno " : )
Kakvi su poslovi i plate po vasem misljenju u BiH?
Tema odobrena od mirofe!
Zelim poceti uciti programirati, pa mi treba savjet nekoga ko se razumije u programiranje.
U osnovnoj skoli sam radio u qBasicu, nije bilo tesko jer sam to volio a i samo po sebi nije na visokom nivou. U 2 godine gimnazije nismo nista radili u vezi programiranja na informatici, ili smo radili ali na veoma niskom nivou. Posto zelim da upisem kompjuterske nauke u sarajevu, programiranje ce mi biti potrebno, tako da imam 2 godine da izgradim osnovu za fakultet.
Ono sto mi treba od vas je sljedece:
*Dobar online tut za programske jezike.
*Savjet za literaturu.
*Sa kojim progamskim jezikom da krenem, i koje da ucim?
*Vase licno iskustvo sa programskim jezicima, jel mnogo tesko, jel izazov?
*Misljenja za Ganicev fakultet.
Nasao sam dosta stvari na netu, ali bi volio da cujem od nasih ljudi kako se nose s tim i ako imate vasu "kolekciju" tutova ili korisnih stranica.
Gledao sam na posao.ba i ima dosta poslova za programera, a i moze se "privatno " : )
Kakvi su poslovi i plate po vasem misljenju u BiH?
Tema odobrena od mirofe!

i ja sam