Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[prijedlog] G.ba Hall of Fame

739 pregleda · 21 odgovor · otvorena 19.07.2010. u 00:33

Gamers.ba pored mnogih odlikovanja koje nudi, nedostaje jos jedno, a to je Kuca slavnih ili popularnije Hall of Fame. Sta i ko bi trebao predstavljati Hall of Fame? Svi oni koji su za BiH gaming i na portalu Gamers.ba odigrali kljucnu ulogu u vidu uspjesnosti onoga sto su cinili. Mozemo ih interpretirati kao legende, kao neponovljive, klanovi i igraci koji su bili temelj BiH gaminga, osobe koje su nekada cinili neponovljivo G.ba zlatno doba. Oni su gradili tada za nas danas, mnogi od njih su nas napustili i ostarili, rjetki su ostali active, dok neki su nas tragicno napustili. U znak postovanja i sjecanja bilo bi odlicno iskazati preko Hall of Fame.

Evo tri verzije kako bi se to moglo realizovat:

Verzija 1
Otvorio bi se poseban odjeljak http://www.gamers.ba/halloffame, gdje bi legende bile imenovane. Osim slika, postavile bi se informacije o legendi, zivotna gaming prica ili biografija, komentari ostalih oldsql-era o legendi. Ovo bi bilo odlicno jer osim sto bi sacuvali od zaborava, informacije bi odlicno dosle nadolazecim mladjim generacijama.

Verzija 2
Ova verzija bi bila puno izvodljivija od prve. Napravila bi se medalja za Hall of Fame, bio bi contest, slicno kao i za ESWC 2010. Okacila bi se medalja legendama na profil, a informacije o njima bi mogle biti posebno napisane negdje na profilu. Jedini problem je sto neke legende nemaju profil nit klan na G.ba zato bi prva verzija bila bolja.

Verzija 3
Treca verzija bi bila mix prve i druge. Otvorio bi se posebni odjeljak gamers.ba/halloffame jer kao sto smo rekli nemaju svi profile nit klanove na G.ba, a i informacije bi bile preglednije nego na profilima da su napisane. Napravila bi se medalja putem contesta i okacila na profile.

Ovo je samo prijedlog nije moranje.

Prije svega ova ideja mi je pala na pamet citajuci po netu o pokojnom "mi0", nek mu je laka crna zemlja...

Vasa misljenja?
Glasam za verziju 3. Ona je najbolja i dobro bi mi došlo da pročitam o iskusnijim bivšim gamerima. 
Iskreno da ti kazem, nisam za uvodjenje kuce sla(v)nih... Mislim , zna se vec ko ce biti izabran. Respect za sve, ali njihovo vrijeme je proslo. Sve price su ispricane i to je to. Da su bili dobri koliko su pricali, ostali bi i dalje. (odnosi se na pojedince, ne na sve).
Nove generacije dolaze. Mozda za par godinica, kad se jos sve iskristalise. Je**m mu sve i ja bih da uletim tu. Samo polako, ma vremena xD

Razlog vise. Nece ti to niko uraditi. xD
Glaso za: Verzoja 1

Ovo je, po mom mišljenju, sjajna ideja. Mogli bi komentarisati "legende" G.ba . Na njih bi se ugledali novi članovi. Radili bi nešto slično što su oni radili.

Ovu 1. verziju bi trebalo napraviti jer medalje ne može dobiti onaj koga nema više!  A treba da se svako spomene.
Verzija 1
dostojna Hall of fame-a
Glasam za verziju 3. prije svega kad bi se napravio neki odeljak,stajao bi gore pored ovih već postojećih IGRE itd. bilo bi lijepo da ima neki popis možda abecednim redom ili jedno ispod drugog.
I kada bi kliknuli na neko ime/nick otvorile bi se informacije o navedenoj osobi i slično,te bi možda stajala slika navedenog i ispod toga ako ima profil na gamers-u bila bi neka opcija pogledaj profil.
Definitivno se slažem da treba postojati nešto takvo eh' sada koliko je to izvodljivo i moguće da se uradi i koliko postoji same želje za nečim takvim pa to ostavimo adminima nek oni donesu odluku.;D
Iskreno, nisam za ovaj prijedlog. Mislim da je dosta ovih ex - legendi, mislim da trebamo vise raditi za sadasnje stanje i stvari koje ce nam donijeti bolje sutra. I sam znas da sam otvarao teme gdje smo ih spominjali, respektujemo ih svi ovdje (svi normalni) ali sve je to iza nas i mislim da nema potrebe da se vracamo tim stvarim...

Tema 1

Tema 2

Podrzajem ovu ideju i glasao sam za 3 verziju, jer je najorginalnija i najrealnija. A sto se tice prijedloga mislim da treba da se uvede Hall of fame, jer ne treba da se zaborave legende koje su pripomogle razvijanju G.ba i BiH gaming scene.
One trebaju da vjecno ostanu upisane zlatnim slovima na našem sajtu. A sto se tice teksta i to codex ti mene samo na pm ja cu ti uraditi interviewu + tekst o legendi i ubacimo. Ako se uvede prijedlog racunaj na mene.
MorgaN je napisao/la:
Iskreno da ti kazem, nisam za uvodjenje kuce sla(v)nih... Mislim , zna se vec ko ce biti izabran. Respect za sve, ali njihovo vrijeme je proslo. Sve price su ispricane i to je to. Da su bili dobri koliko su pricali, ostali bi i dalje. (odnosi se na pojedince, ne na sve).
Nove generacije dolaze. Mozda za par godinica, kad se jos sve iskristalise. Je**m mu sve i ja bih da uletim tu. Samo polako, ma vremena xD

Razlog vise. Nece ti to niko uraditi. xD
+1
Mada nije los prijedlog #3 ali upravo ovo sto je MorgaN rekao 
Potpuno sam za !

Bilo bi lijepo da se otvori hall of fame. Ja mislim da bi gamers i po tome bio jedinstven.

Ja sam za verzije 1 i 3.
nera_f je napisao/la:
Iskreno, nisam za ovaj prijedlog. Mislim da je dosta ovih ex - legendi, mislim da trebamo vise raditi za sadasnje stanje i stvari koje ce nam donijeti bolje sutra. I sam znas da sam otvarao teme gdje smo ih spominjali, respektujemo ih svi ovdje (svi normalni) ali sve je to iza nas i mislim da nema potrebe da se vracamo tim stvarim...

Tema 1

Tema 2

Radi se dobro u zadnje vrijeme. Teme su ti dobre, ali posto vecina visi po indexu padnu u zaborav. Ima tu jos dosta imena bitnih za spomenut, ali ko sto dostinho rece zasluzuju vise od teme, da dobiju svoj dio na portalu. A i ljepse bi izgledalo uz slike, komentare itd. da se sadrzaj iz tema slicnim tvojim spoje u jedan tekst itd.
Bilo bi fino napravit neku vrstu galerije gdje bi se stavljale slike sa turnira. Još bi bolje bilo kad bi gba imao par ljudi što idu po turnirima da slikaju. Ja nisam u fin. situaciji da to radim. Mlađe generacije bi brže ulazile u fazon turnira itd. I da nakon par godina pogledaš gdje si bio i šta si radio.

kad sam sretna.. smijem se cjelim tjelom :D gahhahah xD
kad me Vetrox prestane samar i ja cu bit legenda ahhahahaha
Glasao sam za verziju 3, ali sam potpuno saglasan sa MorgaN-om.
Da su toliko dobri koliko se prica, nebi ni bilo potrebe da se nesto imenuje, a i ja bi znao barem 2 igraca. Ali posto nisam cuo ni za 5 domacih kvalitetnih igraca na svjetskoj sceni, nebih rekao da opravdavaju sve te price.

Vise bi volio neki HoF za ovaj portal. Osobe koje su najvise uticale na ovaj site.
Gamers ima mozda 3-4 korisnika dostojna "hall of fame-a" koji su uglavnom neaktivni .Tu su samo da vide ako se pojavi kakav novi turnir.
Tako da mislim da ovo nema smisla i da se ne isplati sekat oko toga bar sto se tice medalja. Informacije , intervju ili bilo kakav drugi tekst o njima je uvijek dobrodosao.
Zaboraviti prošlost, ne razmišljati o budućnosti, a više se okupirati na sadašnjost. Malo više se angažirati oko ove omladine koja ima jaku želju i volju postati "Potti 2".

gl.
j0ker je napisao/la:
Gamers ima mozda 3-4 korisnika dostojna "hall of fame-a" koji su uglavnom neaktivni .Tu su samo da vide ako se pojavi kakav novi turnir.
Tako da mislim da ovo nema smisla i da se ne isplati sekat oko toga bar sto se tice medalja. Informacije , intervju ili bilo kakav drugi tekst o njima je uvijek dobrodosao.
Svaka cast brate 

Ovde ima mozda 10 legendi koje su ionako neactivne i sada pisati o njima zamarati se ha hu praviti medalje ?

Ne slazem se al kako ocete vama vise posla ja necu raditi 

Jadan ash sa vama (A)
Meni se 3. verzija daleko najvise svidja... !
Meni se najviše sviđa treća verzija, jer mislim da je najprikladnija i da je najizvodljivija.
- Glasao sam za 1. verziju . Kao i Philoshoper , u potpunosti se slazem sa Morganom . Bolje da uradimo HoF za ovaj sajt , moglo bi se naći mnogo više " Legendi " nego iz BIH gaming scene  .

Usput medalje su mi nekako suvišne , ali opet bilo bi dobro da ih stavite .

Enjoy 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.